Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 26, 2017 16:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuzia oczywiście też potrafi ze szklanki pić .

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw paź 26, 2017 16:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Mi kiedyś Ofelia chłeptała mleko ze szklanki. Moja mam nadal nie potrafi zrozumieć, że dopiłam a nie wylałam :wink:
A próbowały panienki pić wodę w konewki do podlewania kwiatków? Ofelia tak się niedawno dopajała u moich rodziców, chociaż miała miseczkę ze świeżą wodą.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 26, 2017 16:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Mi kiedyś Ofelia chłeptała mleko ze szklanki. Moja mam nadal nie potrafi zrozumieć, że dopiłam a nie wylałam :wink:
A próbowały panienki pić wodę w konewki do podlewania kwiatków? Ofelia tak się niedawno dopajała u moich rodziców, chociaż miała miseczkę ze świeżą wodą.

Tak to jeszcze nie bo mają fontanne i tam ciągle leci woda.
Pola jeszcze lubiła mi spijać kawkę z mleczkiem.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A tu dowód ,że Zuzi lepiej podchodził sosik.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Coco mi włazi do kabiny i chce pić to co leży w brodziku.
Masło, jogurt kefir super sprawa. Moje kochają nawet parafine!!

To ciekawe że gusta się zmieniają
Bo moim też się zmienilo

A znam koty że wsi co jadł normalnie resztki z obiadu.

Kot od dziadka, czarny Filemon (mój ulubiony kot z dzieciństwa) jadł z dziadkiem chleb z masłem i białym serem. Przy czym dziadek zjadł skórki z chleba a resztę kot. Do dziś mam przed oczami obraz jak dziadek robi kromki chleba z masłem i serem, odkraja skorki z chleba, a resztę kroi w kostkę i daje kotu:)
Dziadek i Filemon to tandem idealny. Jak dziadek umarł tak Filemon w ciągu tygodnia też się "stracil"
To była prawdziwa wzajemna miłość.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw paź 26, 2017 16:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Przypomniało mi się że Ofelia kiedyś poiła się w mydelniczce. Znaczy się mydliny spijała.
Żeby się nie spieniła musiałam w końcu przenieść mydło gdzie indziej, a dla niej nalewałam do tej mydelniczki czystej wody. Bez mydła też była smaczna :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 26, 2017 16:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:Coco mi włazi do kabiny i chce pić to co leży w brodziku.
Masło, jogurt kefir super sprawa. Moje kochają nawet parafine!!

To ciekawe że gusta się zmieniają
Bo moim też się zmienilo

A znam koty że wsi co jadł normalnie resztki z obiadu.

Kot od dziadka, czarny Filemon (mój ulubiony kot z dzieciństwa) jadł z dziadkiem chleb z masłem i białym serem. Przy czym dziadek zjadł skórki z chleba a resztę kot. Do dziś mam przed oczami obraz jak dziadek robi kromki chleba z masłem i serem, odkraja skorki z chleba, a resztę kroi w kostkę i daje kotu:)
Dziadek i Filemon to tandem idealny. Jak dziadek umarł tak Filemon w ciągu tygodnia też się "stracil"
To była prawdziwa wzajemna miłość.

Zuzia lubi biały serek i masełko i chętnie zlizuje z chlebka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 16:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Przypomniało mi się że Ofelia kiedyś poiła się w mydelniczce. Znaczy się mydliny spijała.
Żeby się nie spieniła musiałam w końcu przenieść mydło gdzie indziej, a dla niej nalewałam do tej mydelniczki czystej wody. Bez mydła też była smaczna :wink:

Czyli nie ważne co ale z czego się pije.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 17:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Przypomniało mi się że Ofelia kiedyś poiła się w mydelniczce. Znaczy się mydliny spijała.

Czyli nie ważne co ale z czego się pije.

Dokładnie. A konkretnie Ofelia lubi pić z miseczek i innych pojemników ustawionych wyżej. Podobno wiele kotów tak lubi pić. Teraz ma jedną miseczkę z wodą na stole w sypialni i czasami z niej pije (generalnie nie pije dużo, bo w barfie jest sporo wody, ale czasami pochlipie).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 26, 2017 18:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Normalnie nie daję rady i muszę się położyć choć na godzinkę ,żeby dalej cokolwiek zrobić. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 26, 2017 18:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MOje maja na blacie w kuchni miche z woda. Jedyne miejsce zktorej Coco nie wylewa wody. Miska jest wcisnieta miedzy zlew a ekspres do kawy. Inaczej miska tanczyla po calej kuchni ... pozostawiajac cala zawarosc na podlodze.

Coco zreszta ostatnio dopadla wstazke ktorą moczy w misce z wodą i biega z mokrą wstążka po mieszkaniu.

Ewcia a jutro do pracy?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt paź 27, 2017 7:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Normalnie nie daję rady i muszę się położyć choć na godzinkę ,żeby dalej cokolwiek zrobić. :(

i ile trwała ta godzinka? :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]