Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2017 10:57 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Wino tak :) ale coraz bardziej doceniam białe, no i rose kocham miłością wielką
Do tych skrętów palmowych przyślę Ci obrączki
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sty 13, 2017 11:21 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Lubię każde dobre! wino. I białe (wczoraj wypiłam z mamusią pół buteleczki :) ) i różowe również. Zależy do nastroju i sytuacji. Ciężkich alkoholi i piwa nie bardzo. Sporadycznie pijam. Zresztą ja w ogóle sporadycznie pijam. Nie jestem namiętną miłośniczką alkoholu.Jedynie po chemii piłam regularnie czerwone wino bo jest bardzo krwiotwórcze.

Kasiu czy Ty pamiętasz jak się Dżygit nazywał kiedy był jeszcze w schronie?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt sty 13, 2017 11:44 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

No ba! Kubuś się nazywał
Sorry za lakoniczność, że ale mi niewygodnie na tblecie :twisted:

casica

Post » Pt sty 13, 2017 12:04 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Teraz sobie przypomniałam, że Kubusiem chyba ja go nazwałam na potrzeby wydarzenia.
Ma powstać cykl artykułów o schroniskowych kotach i Dżygit się załapał. Potrzebne są zdjęcia z tamtego okresu, na wątku schroniskowym jest, ale zdjęcie się nie otwiera. No i lipa.
Ty czasem nie masz Kasiu jakiegoś zdjęcia z tamtego okresu?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2017 12:09 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Mam jedno :)

casica

Post » Pt sty 13, 2017 12:49 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Dosiadłam laptopa, mogę odpowiedzieć normalnie :)
ewan pisze:Teraz sobie przypomniałam, że Kubusiem chyba ja go nazwałam na potrzeby wydarzenia.
Ma powstać cykl artykułów o schroniskowych kotach i Dżygit się załapał. Potrzebne są zdjęcia z tamtego okresu, na wątku schroniskowym jest, ale zdjęcie się nie otwiera. No i lipa.
Ty czasem nie masz Kasiu jakiegoś zdjęcia z tamtego okresu?

No pacz Pani, cholera, jaki celebryta :)
Ze schronu jest tylko jedno zdjęcie. Powinnam mieć, poszukam. Wydaj mi się, że dostałam to zdjęcie ze schronu od Basi, Bungo, bo od Ciebie zła kobieto wydobyć nie mogłam :twisted: W wątku to zdjęcie sie niestety nie otwiera.
Z kocięctwa już u mnie, oczywiście są, rozliczne.
Co to za projekt?

casica

Post » Pt sty 13, 2017 12:57 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Takie było, jak on leży taki malutki, smutny na czymś zielonym chyba - serce mi pękło i dzięki temu trafiłam na wątek Casicy :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt sty 13, 2017 13:05 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

jozefina1970 pisze:Takie było, jak on leży taki malutki, smutny na czymś zielonym chyba - serce mi pękło i dzięki temu trafiłam na wątek Casicy :-)

O to, to. Na zielonym kocyku leżał. I oczywiście pekło mi serce i dzieki temu Dżygit trafił do nas :)
A najbardziej mną wstrząsnęło to, że gdy przyszłam po niego do schroniska leżał dokładnie w takiej samej pozycji na tym kocyku, kupka nieszczęścia

casica

Post » Pt sty 13, 2017 13:32 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

No to cieszę się, że wspomnieniami o kupce nieszczęście wzbudziłam Twoje współczucie dla tego koteczka. Bo jakoś tak stale i wciąż same złe rzeczy słyszę :cry: o chrześniaczku moim :201461

Ja nie miałam innych zdjęć, więc Ci kochanie wysłać nie mogłam, jakoś tak nikt mu nie chciał fotek cyknąć jak tak się zamartwiał swoim losem. To w wątku, które się nie otwiera to jest pewnie to na kocyku.
No nic ja jeszcze przewertuję archiwum, może coś znajdę, choć wątpię czy coś się zachowało.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2017 13:38 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt sty 13, 2017 13:50 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Dziękuje kochana <3
Masz problem, pędź do admina :lol: choć właściwie admin sam(a) przypędził(a) na pomoc :wink:

P.S.
przeglądnęłam własne wydarzenie, ale więcej (poza kocykowym) zdjęć nie ma. No nic, jakoś damy radę zrobić z niego na siłę celebrytę :ok:

Ten wierszyk, który dla niego napisałam sprawdził się w 200% :) Dzięki casicy oczywiście!

"Kubusiu kochany koteczku, nie umiem Ci wytłumaczyć
Mam tylko wielką nadzieję, że Ty potrafisz wybaczyć.
Przepraszam za ludzi bezmyślnych, nieczułych, bez serca i duszy
I mogę Ci tylko obiecać, że znów w swą podróż wyruszysz.
Że ktoś Cię mocniej pokocha, przytuli do serca swojego
I szepnie do uszka cichutko "Już Cię nie oddam, kolego""
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2017 16:26 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

ewan pisze:No to cieszę się, że wspomnieniami o kupce nieszczęście wzbudziłam Twoje współczucie dla tego koteczka. Bo jakoś tak stale i wciąż same złe rzeczy słyszę :cry: o chrześniaczku moim :201461

O kim Ty... 8O
Aaaa już wiem, o tym spasionym, roszczeniowym nierobie :idea: O chrześniaczku, o oszuście. Bo to jest oszust co widać buro na zielonym
NITKA/KARINKA pisze:Obrazek

Proszę to jest dowód. Widać jak złoczyńca napina paseczki i udaje, że je ma. A nie ma. Tylko na łapkach, na ciele wcale nie ma. A wiadomo, że gdybyśmy się wczesniej zorientowali to nie miałby wstępu do domu, taki bez paseczków :twisted:
Przebiegły oszust, ot co!
ewan pisze:Ten wierszyk, który dla niego napisałam sprawdził się w 200% :) Dzięki casicy oczywiście!

"Kubusiu kochany koteczku, nie umiem Ci wytłumaczyć
Mam tylko wielką nadzieję, że Ty potrafisz wybaczyć.
Przepraszam za ludzi bezmyślnych, nieczułych, bez serca i duszy
I mogę Ci tylko obiecać, że znów w swą podróż wyruszysz.
Że ktoś Cię mocniej pokocha, przytuli do serca swojego
I szepnie do uszka cichutko "Już Cię nie oddam, kolego""

Wzuszył mnie ten wierszyk :1luvu: Teraz nie patrzy, więc mogę napisać:
jaki to jest kochany kotek :) Słodziak nad słodziaki, bezkonkurencyjny całuśnik. Nie istnieje bez człowieka.
Zastanawialismy się jak to będzie z Nodim, jak sie chłopakom ułozy. Bo taki beniaminek, najmłodszy, rozpieszczony do granic, będzie foch? I znowu pozytywnie nas zaskoczył ten kotek gdy podzielił się bezproblemowo domkiem i miloscią z Komturkiem. Przyjął go cudownie wręcz, od pierwszeej chwili. Więc udał nam się ten Świerszczyk (nauczył Nodiego świerszczyć, więc mamy Świerszczyków dwóch)
NITKA/KARINKA pisze:https://www.facebook.com/events/226918404150729/227194810789755/

wydarzenie na FB Dzygita

Obrazek

Masz mistrza :) :ok: Jesteś nieprawdopodobnie szybka, serio, nie mogę wyjść z podziwu :1luvu:
Bardzo Ci dziękuję, ale jest pewien problem niestety :( Zdjęcie z fb nie ma stosownej dla gazety rozdzielczości, będziemy kombinować i szukać oryginału, albo specee będą się starać, żeby z tego fejsbukowego coś wyciagnąć

casica

Post » Pt sty 13, 2017 17:11 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

No jak Ciebie nie kochać casia?! No jak?! Nie da się :mrgreen:
Ten nierób bez paseczków (nie wiem co zrobiłaś, bo miał) co to kichał aż pryszcze wyskakiwały znalazł najlepszy dom na świecie. Jak będziesz jeszcze szukała czegoś z paseczkami to jak bum cyk cyk namaluję sobie i oddam Ci się w adopcję :201494
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2017 18:35 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

Ja Cię chetnie przygarnę, zaadoptuję, nawet bez paseczków, nawet z opcją załatwiania się poza kuwetą :)
ale jeden warunek - mowy nie ma o ssaniu :kotek:

casica

Post » Pt sty 13, 2017 19:55 Re: Moje koty XIX. Aleksandrowcy [']

casica pisze:Proszę to jest dowód. Widać jak złoczyńca napina paseczki i udaje, że je ma. A nie ma. Tylko na łapkach, na ciele wcale nie ma. A wiadomo, że gdybyśmy się wczesniej zorientowali to nie miałby wstępu do domu, taki bez paseczków

To tak jak Dymek, jak się chciał wprowadzić to kusił brzuszkiem w kratkę, a potem co? Nie ma kratki, są jakieś maziaje :( Kolejny koci oszust.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

[poprzednia][następna]