Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2016 11:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Dzień dobry :)

W nocy się dowiedziałam, że zmarł mój nauczyciel fotografii portretowej studyjnej sławny pan Niesporek. Jest to szok, bo miał tylko 65 lat, nie dożył emerytury. Bardzo przypadliśmy sobie do gustu i rozumieliśmy się w pół zdania. Chyba najbardziej mnie lubił w grupie (każdy to powtarzał) i mieliśmy super kontakt. Dla niego poszłam do tej szkoły - widziałam, że jak on tam wykłąda to będą wartościowe zajęcia. Raz jak spojrzał na moje zdjęcia to powiedział, że jest ze mnie dumny... Nigdy tego nie zapomnę, bo kto tak mówi do ucznia :) Cieszę się, że mogłam się od niego uczyć. Do dziś jak ustawiam światło to wspominam jego rady :( Bardzo, bardzo go lubiłam...

W sobotę jadę na warsztaty fotograficzne do Nakła na taki zamek http://eholiday.smcloud.net/polskazdron ... laskim.jpg Byłam już tam, ale nie w środku, bo mieszkam dość blisko i często tamtędy jeździmy. Zamek jest niezwykle urokliwy. Mam pomysł na sesje z modelką z wykorzystaniem tego zamku - może się odważę w końcu ją zrealizować. Potrzebna mi modelka konkretna i ciuszek. Na szczęście na teren parku można sobie wejść zawsze, więc nie ma problemu z realizacją zdjęć, za to jest problem z moją odwagą hehe ;)

Jesteśmy po rozmowie telefonicznej z UM. Teraz kolejny etap - trzeba złożyć ofertę. To nastąpi jutro. M. stwierdził, że on wszystko sam załatwi, bo ze mnie jest dupa a nie negocjator. Czyli w wolnym tłumaczeniu - mogę na nic nie liczyć, bo z niego będzie taki negocjator, że pewnie na nic się nie zgodzi :/

Przyjechała sofa. Zła nie jest, ale nie jest też to jakiś luksus. Za to kotom bardzo się podoba :) Ale na pewno o niebo lepsza jest niż to co mieliśmy - można siąść i wypić kawę - wow szał :D Ale na tej naszej ugniecionej gąbce to się już nie dało. A wczoraj znalazłam przepiękne kanapy do salonu - http://allegro.pl/sofa-flower-rozkladan ... 71729.html
http://allegro.pl/sofa-flower-rozkladan ... 71729.html
http://allegro.pl/sofa-marie-fartuchowi ... 19963.html :love: :love: :love: mają dużo różnych obić, jestem zakochana w tych sofach :1luvu: A Wam się podobają?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 17, 2016 11:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Bardzo ładne te sofy do salonu :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 17, 2016 12:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

:D A tu fotel http://allegro.pl/marie-fotel-ze-sciaga ... 36026.html i na dole aukcji zdjęcia prezentujące produkty. Cudo! PRzepiękne!

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 12:06 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

No śliczne :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 17, 2016 12:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Ja osobiście czegoś takiego nie widzę u siebie ale to dlatego że nie mam do takich mebli przestrzeni. Kwieciste obicia w małym pokoju jeszcze bardziej by go zmniejszyły zwłaszcza że pokój jest salonem, sypialnią i pokojem dziennym w jednym. W sypialni owszem prezentowałyby się fajnie .
Zwłaszcza że ty lubisz taki angielski styl.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 17, 2016 13:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Sofy są ciekawe. Dobrze by się prezentowały w jasnych, a najlepiej białych pomieszczeniach.
Przykro mi z powodu śmierci Twojego nauczyciela...
(*)
Niech odpoczywa w spokoju.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw mar 17, 2016 14:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Ewuś to jest dobry pomysł, żeby sofę w kwiaty dać do sypialni. Planuję jednak wymienić wielkie nieskładane łoże na coś składanego, bo szkoda przestrzeni w pokoju. A ja chyba zdecyduje się na sofę w paski do salonu :) Kwiaty mnie oczarowały, ale może za rok nie będę mogła na nie patrzeć ;)

Lilianaj ja mam takie mieszkanie właśnie - białe ściany, białe meble, wszystko na biało, prócz jednej ściany w moje sypialni, którą mam w duże róże różowe. Tą nową sofę mam wprawdzie ciemną (bo była jeszcze tylko żółta), ale ona i tak trafi do drugiego pokoju i będzie pewnie przykryta białym kocem, który też już mam. No i dywan mam teraz szary. Ale dywan też trafi do drugiego pokoju. No i panele chciałabym wymienić na takie w odcieniach bieli, choć te mają tylko 3 lata i nie są zniszczone, ale nie mogę patrzeć na ten kolor, a sama wybierałam :/

Popatrzyłam na panele i pomyślałam, że może je przemaluje tą farbą, którą malowałam drzwi :twisted: Jak mi farba kapnęła z pędzla to trzymało się na panelach świetnie, nie szło zmyć.

Dziękuję za świeczkę dla nauczyciela Lilianaj :( Szukałam odpowiedzi na to co mnie dręczy od pewnego czasu i jeszcze wczoraj mówiłam o tym m., potem dowiedziałam się o niespodziewanej śmierci pana Niesporka, a dziś przeczytałam wywiad z nim, bo to bardzo znana osobistość na śląsku i w fotografii - piszą o nim gazety od wczoraj takie jak Dziennik Zachodni czy Wyborcza. I znalazłam odpowiedź w jego wywiadzie, tak jakby chciał udzielić mi jej po śmierci - powiedział... "Zawsze będzie ktoś kto powie "super" i zawsze będzie ktoś kto powie "absolutnie nie", zupełnie do kitu. Wtedy trzeba mieć twardą skórę i poczekać na tego, który przyjdzie i znowu pochwali" - aż mnie oczy zapiekły, kiedy to przeczytałam, wiem to głupie, nie wiem nawet czy on mnie pamięta, ale poczułam się tak jakby chciał mi dodać otuchy :( Są tacy nauczyciele, których pamięta się do końca życia... taki właśnie był Krzysztof Niesporek (')

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 15:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Ojej, przykro mi Klaudia z powodu śmierci Twojego wykładowcy :cry: za wczesnie sie odchodzi...
Sofa nie w moim stylu, kompletnie nie gustuje w takich kwiatach, a kolory dla mnie zupełnie nie te.
ale w Twoim stylu uważam jak najbardziej! Jest piękna, osobiście bym jej nie kupiła, to widzę ją u Ciebie obok tej białej szafeczki ktora robiłaś :1luvu: od razu do tego fotelika siąść i ksiazke w rękę! Tak mi sie widza takie mebelki delikatne :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 17, 2016 15:26 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

No i super, że mamy wszyscy różne gusta :D Dla mnie te sofy są najpiękniejsze na świecie, idealnie w 100% w moim stylu :) Jakbym miała kaskę to kupiłabym od razu 3 sztuki + fotel. Jako, że mam 3 pokoje i w każdym wypada by sofa stała :)

Tośka zakochała się za to w tej mojej nowej sofie i ciągle po niej biega, zdziera koc i wykopuje poduchę :) :ryk: A nawet mam fotę słabą, ale jest ;)
Obrazek
I tak jeździ ten kot na plecach dokoła tej poduszki :D Oczywiście czepiając się pazurami :twisted:

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 16:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Ciocie :D Ale ja mam fajny nowy drapak! :mrgreen: Nie wskakuje, tylko się wspinam na pazurkach :twisted:

Obrazek

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 16:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

A zaciąga? :mrgreen:
Ale ona jest piękna ! :love: <3
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 17, 2016 16:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Widziałam info ma fb o śmierci nauczyciela. Przykre :cry:

A zamek piękny! Natomiast sofa, jak się kotkom podoba, to w ogóle nie ma o czym mówić przecież! :mrgreen: :lol:

Tosieńko! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 17, 2016 16:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Moli25 pisze:A zaciąga? :mrgreen:
Ale ona jest piękna ! :love: <3

Ciociu Martuniu dziękuję :)
Obrazek

Bożenko kotom się podoba bardzo :D I muszę przyznać, że ta sofa prezentuje się faktycznie całkiem nieźle :)

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 16:46 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Całkiem fajna jest, a jak zniszczą, to mniej będzie żal, niż jakbyś kupiła za 5ooo :ok: :ok:

Ależ patrzałki!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 17, 2016 16:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Jak się patrzy na Tosię, to naprawdę można uwierzyć, że koty mają po dziewięć żyć. Jest magiczna. A to jej spojrzenie... Rademenes.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

[poprzednia][następna]