koty po P.Basi-maja swój dom

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2014 19:50 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

Wpis Deniska. [*]
Obrazek

Piszę w imieniu Bożeny. Czy jest możliwość żeby Ci wszyscy , którzy tu pomagają i wpłacają pieniądze na karmę i leczenie, żeby te pieniądze, które mają wpłacić w lipcu , wpłacili teraz? Z kotami jest niezbyt dobrze, trzeba im porobić badania. Bożena podejrzewa że Blondyna ma chore serce, do tego Zajączek nie przybiera na wadze.
Kotom trzeba zrobić usg albo RTG zależy ile będzie pieniędzy.
Po odejściu Denisa Bożena boi się o resztę. Teraz ma jeszcze jakieś możliwości żeby dojechać do weta, za dwa tygodnie będą wakacje i praktycznie brak możliwści wyjazdu przez dwa miesiące. Z trojgiem chorych dzieci nie da rady.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt cze 13, 2014 12:09 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

meg11 pisze:Wpis Deniska. [*]
Obrazek

Piszę w imieniu Bożeny. Czy jest możliwość żeby Ci wszyscy , którzy tu pomagają i wpłacają pieniądze na karmę i leczenie, żeby te pieniądze, które mają wpłacić w lipcu , wpłacili teraz? Z kotami jest niezbyt dobrze, trzeba im porobić badania. Bożena podejrzewa że Blondyna ma chore serce, do tego Zajączek nie przybiera na wadze.
Kotom trzeba zrobić usg albo RTG zależy ile będzie pieniędzy.
Po odejściu Denisa Bożena boi się o resztę. Teraz ma jeszcze jakieś możliwości żeby dojechać do weta, za dwa tygodnie będą wakacje i praktycznie brak możliwści wyjazdu przez dwa miesiące. Z trojgiem chorych dzieci nie da rady.

bez żadnego problemu

tak strasznie mi przykro gdy myślę o Denisku [*] tym bardziej,że dzisiaj Dzień Czarnego Kota -zatrzymajmy się chwilą przy Nim...

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 13, 2014 12:37 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

wpłacę i zrobię bazarek -dziś albo w niedzielę

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Pt cze 13, 2014 12:44 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

Jasne że tak.

PS na wszelki wypadek zapłaciłam od razu za 2 miesiące, ale postaram się coś dosłać na przełomie lipca i sierpnia.
Ostatnio edytowano Pt cze 13, 2014 20:22 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 13, 2014 15:41 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

Dziękuję w imieniu Bożeny.

Wizyta jest umówiona na 23go na 10 rano, niestety transport jest płatny, taksówkarz zawiezie i przywiezie za 100zł.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt cze 13, 2014 19:12 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

ok, nie ma sprawy

mnik

Od: Pt kwi 11, 2014 19:05

Post » Pt cze 13, 2014 20:16 Re: Białaczki ,Denis załamanie zdrowia,Serafinka zasmarkana.

meg11 pisze:Czy jest możliwość żeby Ci wszyscy , którzy tu pomagają i wpłacają pieniądze na karmę i leczenie, żeby te pieniądze, które mają wpłacić w lipcu , wpłacili teraz?

nie ma problemu

inosolan

Od: Wto paź 12, 2010 11:59

Post » Pt cze 13, 2014 21:36 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

Przeczytałam co napisałyście,dziekuje.ZE JESTESCIE ,ZE TRZYMALIŚCIE KCIUKI,ŻE WSPIERALISCIE/WSPIERACIE TE KOTY

Pierwszy raz nie wiem co napisać :cry: Są od Was już wpłąty na koncie,sa wpłaty juz wydane,jakie weszły 9-tego,za co dziękuję,bardzo nas to poratowało.Jutro wszystko co weszło wklepię,dopiero siadłam,jeszcze nie bardzo wiem co chcę napisac,co powinnam,czego nie...

Czasami myslę: mówić prawde? ,potem się zastanwiam,czy to w porządku mówić prawde,bo czasami prawda boli chyba bardziej...nie każdy jest w stanie sobie to wyobrazić.Ten tydzień to koszmar dla mnie z kazdej strony...mam nadzieje,że się dzisiaj połoze i jutro wstanę i KTOS mi ten ciężar w końcu zdejmie...

Denisek werócił do Pani Basi,ale do końca nie miał zamiaru tam iść-walczył o życie=myślałam,że mi serce pęknie...Kiedy zrobiliśmy RTG i doktorzy mówili,że nie ma szans,Denis nagle się poderwał i zaglądając mi w oczy zaczał do mnie gadac...jakby mówił:"co ty zdurniałas,nie zabijaj mnie jeszcze...Patrz jak już wstałem na nogi,nie leŻe,nawet się nie dusze już,o..."...Nie chciał umierac ,ale nie miał juz jak zyć..Właciwie powinnam się cieszyć,że tak szybko to poszło...ale zamiast radości jest smutek...i "psychoza"o jakiej zapomniec chciałam:który następny...
To tyle...mam nadzieję,że był choc troche ze mną szczęsliwy.Pan Michał do mnie dzwonił i powiedział mi,że rok temu tez w nagłych okolicznościach odszedł brat Deniska...tez nagle-wielki zdrowy kot...wyglada na to,że to jakas wada genetyczna była...nie wiem :(

Bardzo dziękuje opiekunowi wirtualnemu Deniska -nelka 83-za wsparcie :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 14, 2014 22:09 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

Bożenko wiem jakie to wszystko dla Ciebie trudne nie mam na myśli finansowych aspektów ale pozwolę sobie poprosić czytających , jesli możecie o wsparcie dla tej dziewczyny . Każdy ruch przy kocie to kolejne złotówki a badania i leczenie to juz majątek. Wzięła gromadkę kocich chorutek mając swoje chore kot, pomóżcie jej. One potrzebują wsparcia.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie cze 15, 2014 10:15 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

ROZLICZENIE:
9.06-30zł:"Alienor na Denisa lub burasa"-bardzo dziękujemy :kotek:
9.06-odP.Michała Macieja, męza P.Darii-50zł-wpłata stała na koty białaczkowe-bardzo dziękujemy :kotek:
9.06.20zł-bazarek mój
9.06-70zł-od taizu- bardzo dziękujemy :kotek:
9.06-100zł od asia2-"pomoc ogólna"-bardzo dziękujemy :kotek:

11.06- 50ZŁ od p.Lidii-"pomoc dla zwierzat"-bardzo dziękuję :kotek:
13.06-100złodP.Joanny L.-"opieka wirtualna Serafinki"-bardzo dziękuje :kotek:
13.06-60zł-opieka wirtualna Kropki-Alienor"lipiec-sierpień"-bardzo dziękuję :kotek:
13.06-100zł-odcórkiP.Basi-P.Eli-"na miesiąc lipiec"-bardzo dziekuję :kotek:
13.06-60zł-od opiekuna wirtualnego -alessandra-"darowizna dla Blondi"-lipiec/sierpień-bardzo dziękuję :kotek:

Jeszcze raz dziękuje Klubowi Slepaczkowemu jaki objał opieka wirtualna Zuczka za paczuszkę z mokrtym jedzonkiem-za miesiąc na kwote120zł (pomoc pzrekazywana jest raz na 2 m-ce)

wydatki:
10.03-zamówienie mokrej karmy w zooplusie-430,80zł:/na 3=145zł(białaczkom)
13.06-ok.20zł zakup podkłady
13.06- zakupy w Telekarmie (sucha)-210zł/3=70zł(białaczki)
RTG+USPIENIE DENISKA-100ZŁ+dojazd do weta-40zł

Niektóre osoby wpłaciły datki ogólnie dla Burasia też,wiec nie wiem jak to mam rozliczyć,wiec napisze tylko:
280zł-wizyta ,operacja,badania Burasia
49zł saszetki renala
100zł wezwanie weta i uspienie Burasia
ObrazekObrazek

Oczywiście oprócz tego dnia gdzie musiałam jechac autobusami i taksówkami z Deniskiem wszystkie zabiegi dojazdowe z Denisem i Burasiem pokrylismy sami,co jest naszym wkładem

Jesli kogos pominełam,czy źle wpisałam prosze pisac.Dodam może ,że wszystkie zamówienia karmy /żwirku mam w kompie,jesli trzeba meg11 to wstawi.
dziękuje britta za zrobienie bazarku na białaczki,zapraszam,może komus cos wpadnie w oko,a nam pomoze w diagnostyce i ustaleniu leczenia:
viewtopic.php?f=20&t=162802
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 16, 2014 12:56 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

[quote="BOZENAZWISNIEWA"]ROZLICZENIE:

13.06-60zł-od opiekuna wirtualnego -alessandra-"darowizna dla Blondi"-lipiec/sierpień-bardzo dziękuję :kotek: [quote]

Bożenko, wpłata jest nie za lipiec/sierpień, ale dodatkowa ze wzgledu na chorowitki, tylko tak opisana, bo nie zmieniłam(zreszta Blondi tez coś szwankowała ze zdrowiem)-więcej po prostu w tym miesiącu nie mogę dołożyć na badania czy co tam potrzeba :( , za lipiec normalnie 30zł wpłacę jako opieka miesięczna

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 17, 2014 13:47 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

Ostatnio mało zaglądam z powodu pracy, nie wiedziałam, że Denisek... :cry:
Bardzo mi przykro, bardzo :cry:
Denisku [*][*][*]

Jutro rano zrobię przelew bo z tego co wyczytałam na szybko pieniążki potrzebne, przeleję, ale niestety niewiele :(
W lipcu zrobię comiesięczny przelew, nie ma już z nami Deniska [*] :( więc napiszę w tytule ogólnie - dla kociastych.

Trzymaj się Bożenko.

edit. przepraszam za pomyłkę w imieniu, już wszystko mi się miesza :?
Ostatnio edytowano Śro cze 18, 2014 7:04 przez nelka83, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto cze 17, 2014 19:22 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

Nelka83-Bożenko.
Zamówienie
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro cze 18, 2014 9:53 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

Złapałam doła po tym wszystkim :( Przedwczoraj wieczorem zobaczyłam,że Serafinka sika na różowo,ale mam nadzieje,że to tylko po puszcze pomidorowej,bo wczoraj sikała normalnie

Na pisze tak;mamy 300zł....jest do badania 6 kotów....transport 100zł kosztuje...
trzeba zrobić morfologie/biochemie+cukier 3kotom na pewno,(zrobiłabym wszystkim).USG TRZEBA ZROBIC (3koty) I RTG(na pewno Blondi)....
na kastracje Zuczka nie ma na razie środków żadnych...

wsparcie z 16.06...za które bardzo dziekuję :kotek:
- 50zł - meg11"na czynsz"
-50zł - INOSOLAN, ZA M-C LIPIEC, KOT - MARY NIA
-10zł -britta-"czynsz"
- 50zł- NA LECZENIE KOTÓW CHORYCH NA BIAŁACZKĘ EDYTA (...) CÓRKA BASI CZARNECKIEJ
-20zł - Monika P."na kotki"za 2m-ce

dostalismy tez 100zł od mgj dla Burasia jaki odszedł-kupiłam żwirek,dokładając kilka złotych,mamy juz 2 paki duże,co wstawiała meg11,na miesiąc mi starczy wszystkim kotom.Białaczki maja 3 kuwety,a że Żuczek juz leje,trzeba częściej wymieniać.

Kociaki mają się dobrze,Blondi przestała dyszeć jak gorac ustapił...nonie oddycha tak jak inne koty,ale jest żwawsza i zaczyna domagac sie,zeby na ręce pani wzięła.Serafinka jest bardzo zaborcza,ładuje się na kolana i pazurami się wczepia biedulka,żeby tylko inny kot nie wszedł do mnie.Marynia wiec wskakuje mi na plecy, a Kropeczka czeka na swoja kolejkę.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro cze 18, 2014 21:59 Re: Białaczki ,Denisek odszedł doP.Basi...zbieram na badania

nelka83 pisze:Ostatnio mało zaglądam z powodu pracy, nie wiedziałam, że Denisek... :cry:
Bardzo mi przykro, bardzo :cry:
Denisku [*][*][*]

Jutro rano zrobię przelew bo z tego co wyczytałam na szybko pieniążki potrzebne, przeleję, ale niestety niewiele :(
W lipcu zrobię comiesięczny przelew, nie ma już z nami Deniska [*] :( więc napiszę w tytule ogólnie - dla kociastych.

Trzymaj się Bożenko.

edit. przepraszam za pomyłkę w imieniu, już wszystko mi się miesza :?

bardzo dziekuję,przyszła od Ciebie wpłata -20 zł :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]