Gucia, Mela,Bohun.Czaruś i Mela za TM.Bohun za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 07, 2015 17:24 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Och, jak moja Ciastunia :-) Grzeczna, układna, taka dama :201461 Nigdy w życiu pazurkami nie 'straszyła". Nie niszczy niczego, nie zrzuca... :ok:
Rozumiem Cię, ja też moje kociaki kocham ponad wszystko.
Bardzo kibicuję Twojej Meluszce,żeby stanęła na łapki . Zeby zaczela ładnie jeść i w ogóle,żeby zdrowa była.
A od kiedy zaczęła chudnąc ? Bo z tego co piszesz, to chyba sporo biedactwo schudło. Podajesz może smalczyk gęsi ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob lis 07, 2015 18:13 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Witam, doczytalam, że suplementujesz potas. Jakim preparatem? Pytam bo u nas przy nadczynności tarczycy jest za niski i tez musimy uzupełniać.

bc

Od: Wto lut 04, 2003 14:14

Post » Sob lis 07, 2015 18:21 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Czemu kotki starsze (niektóre) tak chudną? Mój Teoś też bardzo schudł, mimo że jadł (lubił mieso wołowe, nerli, serce). A może za mało jadł - ale jak dawałam ile chce, dużo to wymiotował. Teraz myslę, że to może nie tylko starość, a może nerki. Trzymam kciuki za Melę.

bożenna13

Od: Wto paź 20, 2015 12:04

Post » Sob lis 07, 2015 18:21 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Jeszcze sama nie podawałam, dostawala w lecznicy w kroplówce.Kupiłam przepisany przez wetkę PotazeK.To jest w kapsułkach, mam wysypać odrobinę, rozpuścić w wodzie i podać strzykawką.
Mela przed chwilą wstała, zrobiła siusiu i troszkę zjadła.Potem miała ochotę na mizianki :ok: :ok: :ok: Ocierała się o moją rękę, mruczała, no super, po prostu.Teraz jednak leży w transporterku, na materacyku, a transporterek jest przykryty, ma tam więc przytulnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 07, 2015 18:23 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

bożenna13 pisze:Czemu kotki starsze (niektóre) tak chudną? Mój Teoś też bardzo schudł, mimo że jadł (lubił mieso wołowe, nerli, serce). A może za mało jadł - ale jak dawałam ile chce, dużo to wymiotował. Teraz myslę, że to może nie tylko starość, a może nerki. Trzymam kciuki za Melę.

Dzięki :1luvu: Wiesz, koty jak ludzie też się starzeją, ale i chorują.Nie był zdiagnozowany, możliwe, że siadły mu nerki.

ewar

Post » Sob lis 07, 2015 18:23 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Ciesze się, ze sobie radzi.

bożenna13

Post » Sob lis 07, 2015 18:53 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

gatiko pisze:Och, jak moja Ciastunia :-) Grzeczna, układna, taka dama :201461 Nigdy w życiu pazurkami nie 'straszyła". Nie niszczy niczego, nie zrzuca... :ok:
Rozumiem Cię, ja też moje kociaki kocham ponad wszystko.
Bardzo kibicuję Twojej Meluszce,żeby stanęła na łapki . Zeby zaczela ładnie jeść i w ogóle,żeby zdrowa była.
A od kiedy zaczęła chudnąc ? Bo z tego co piszesz, to chyba sporo biedactwo schudło. Podajesz może smalczyk gęsi ?

Mela schudła już dawno, ale nie była za chuda.Dopiero ostatnio zrzuciła sporo wagi.Chore zęby, operacja, potem przecież też nie mogła za bardzo jeść.Możliwe, że i ndczynność tarczycy to spowodowała.Smalec daję, ale nie wszystkie koty go jedzą.Mielone skorupki z jajek tak, bo posypuję nim jedzenie, niedoborów wapna więc nie powinny mieć.Tłuszcz gęsi jest bardzo zdrowy, ma mnóstwo kwasów omega i w ogóle jest chyba najzdrowszym tłuszczem.

ewar

Post » Sob lis 07, 2015 19:07 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Obie z Melunią przyjmujemy PotazeK :) :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob lis 07, 2015 19:13 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

No właśnie moje jakoś nie bardzo chcą jeść smalec gęsi. Szkoda.
Melcia w ciepełku siedzi :-)

gatiko

Post » Sob lis 07, 2015 20:09 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

ewar pisze:Zęby na pewno jej nie bolą.
Mela je :dance: , wyszła też na parapet na okno balkonowe i się MYŁA :dance: :dance2: :dance:

:piwa:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lis 08, 2015 7:10 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Mela już po śniadaniu, zjadła malutko, ale za jakiś czas znowu coś dostanie, musi jeść.Dostała też Metizol, powinna poczuć się lepiej.Teraz siedzi na parapecie i ogląda świat za oknem, to mnie cieszy.Niepokoi mnie zawsze taka kocia obojętność na to, co dzieje się dokoła.Mela ma futro w strasznym stanie, jakby było tłuste, nie jest gładkie tylko takie nastroszone.Wyczesuję ją, ale to nie pomaga, musi wydobrzeć chociaż trochę i wtedy powinno być lepiej.

ewar

Post » Nie lis 08, 2015 9:05 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Futerko kotka rzeczywiscie sie zmienia, jak mu cos dolega. Ja swojego czesałam, bo sam już nie mógł o nie dbać. Ale też kotek ma takie nastroszone, jak niektórzy mówią rozdwojone, jak jest też w stresie. Mój Piguś takie zacząl mieć, jak odszedł Teoś, przedtem miał gładziutkie, przylegające, a po tym zrobiło się właśnie takie jakby było rozdwijone, nawet mąż to zauważył. Trzeba jak się widzi że już sama kotka nie myje, tylko ewentualnie pyszczek po jedzeniu, czesać. Podobno jak piszą na poradach weterynarze, dobrze to robi, bo i działa jako masaż. Ja tak robiłam Teosiowi, (pół pers srednie futerko) i naprawdę stan futerka uległ zmianie, a miał też i łupież, widoczny na czarnym futerku. Ale na stres u Pigusia i polepszenie futerka działa czas no i więcej uwagi, głaskania.

bożenna13

Post » Nie lis 08, 2015 9:18 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Ja ją trochę myję, wyczesuję, ale to niewiele daje.Musi sama zacząć się myć.Tak wygląda :(
Obrazek

ewar

Post » Nie lis 08, 2015 11:26 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Tak też mój Piguś ma. Jak tak siedzi, na grzbiecie futerko stoi. Trzeba czesać pod włos. Niektórzy dają różne medykamenty na futerko, olej, siemię, ale to stoi tak z choroby.

bożenna13

Post » Nie lis 08, 2015 11:59 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Piszecie,że z choroby,a moga być np robale ?

gatiko

[poprzednia][następna]