Gucio w swoim nowym domu, JJR wylądował!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 10, 2013 23:08 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Gibutkowa: z ciekawości to jakaś formuowa kicia :D ?

Łaciaty już totalnie nie pamięta że coś mu było :D Wcina, śpi i bawi się z Lunką na zmianę :D

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Śro gru 11, 2013 12:43 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Czitka - dzięki, podesłałam do Eweliny, ona bedzie sie kontaktowac.

Myślimy o Żeli (biała z burym ogonem, 4-5 lat) lub Gizmie (łaciatek, 11 lat) od nas z DT. Ale jak nie te, to na pewno coś się dla Pani znajdzie :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 11, 2013 12:58 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Super, dzisiaj rozmawiałam z Panią Heleną, jest bardzo sympatyczna i kontaktowa i czeka na kota!!!!! Powiedziała tak: a jak będą święta, to może nawet sobie bombkę strącić z choinki :P
Dziewczynkę raczej szykujcie, wiesz, sentymenty....Starszego kotka raczej jednak bym nie dawała, wiek, co smutne, niesie ryzyko chorowania i troskliwszej opieki, nie wspominając o smuteczkach. Pani Helena ma już swoje lata niestety i nieco ograniczoną mobilność.
Umowę adopcyjną jak najbardziej podpisze, wszystko jest na tak, czeka na telefon :P !
A my za kilka godzin idziemy z wizytą do ewentualnego domu Łaciatego, trzymajcie kciuki! :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro gru 11, 2013 13:10 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

No wiesz, każdy kot kiedyś będzie starszy i będzie wymagał opieki, także tutaj tak czy inaczej rozmowa z synem będzie w tym temacie. Chyba że chodzi Ci o to, żeby Pani nie przezywała kolejnej straty.

Za Łaciatego :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 11, 2013 13:16 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Za Łaciatka :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro gru 11, 2013 13:35 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Gibutkowa pisze:No wiesz, każdy kot kiedyś będzie starszy i będzie wymagał opieki, także tutaj tak czy inaczej rozmowa z synem będzie w tym temacie. Chyba że chodzi Ci o to, żeby Pani nie przezywała kolejnej straty.

Za Łaciatego :ok: :ok:

Wiem, sama mam już przynajmniej dwa koty bardziej wiekowo zaawansowane. Nie tylko w wypadku Pani Heleny chodzi o stratę kotka, chodzi też o opiekę nad kotem ewentualnie chorym, niedomagającym. Syn pracuje, cała troska spadnie na nią. Ja uważam, że o ile to możliwe, w pewnym wieku należy sytuacji trudnych, stresujących, emocjonalnie przykrych, po prostu unikać. Wiem, że znajdziecie najlepszą opcję, a Pani Helena jest miodzio :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Śro gru 11, 2013 15:57 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Zobaczymy co Pani powie na Żelkę. To kotka po zmarłym właścicielu bardzo długo siedziała w klatce schroniskowej i wkońcu trafiła do mnie - wychudzona i wyłysiała. A jest to kot który potrzebuje właśnie spokojnego domu bez innych kotów, bez małych dzieci. Nie jest to łatwoadopcyjny "przypadek". (szczerze mówiąc myślałam właśnie dla niej o domu u starszej osoby)
Też jest w takim wieku, że nie rozrabia - czasami lubi sobie poganiac ale nie za dużo :wink: Przebadana jest wzdłuż i wszesz także zdrowa jest na pewno.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro gru 11, 2013 18:33 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

I już po wizycie przed adopcyjnej. Domek super, idealny dla Łaciatka ;) Kocurek będzie miał towarzystwo 2 innych kawalerów, również wykastrowanych i słodkiego psiaka :D Domek pro koci, będzie jadł karmę dla kastratów ;) W piątek jedzie do nowego domku i trzymam kciuki żeby wszystko się udało :) ! I uwaga uwaga,wszystkie zwierzaki nowych właścicieli Łaciatka są czarno-białe , więc Łatek idealnie się w to wpisuje :D !

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Śro gru 11, 2013 18:40 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Po cichu kibicowałam Łatkowi!!!
Za najlepszy domek :ok: :ok: :ok:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro gru 11, 2013 18:48 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

A ja jeszcze dodam, że jak się okazało, domek to absolwenci tego samego kierunku w tym samym miejscu, który i ja swojego czasu ukończyłam i mamy kupę wspólnych znajomych i wspomnień, zapewne będziemy kontynuować spotkania :piwa:
I domek obiecał, że wątek cały przeczyta i fotki Łatka w nowych okolicznościach niebawem tutaj zamieści :P
Domku, jeżeli tu zaglądasz, to jesteśmy wniebowzięci :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Śro gru 11, 2013 18:57 Re: Łaciaty w piątek jedzie do swojego wspaniałego DS!!!!

Ale sie chłopakowi ufarciło na Świeta ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro gru 11, 2013 19:49 Re: Łaciaty w piątek jedzie do swojego wspaniałego DS!!!!

To ten domek ze Świdnicy? Jak tak to przy okazji wizyty u rodziców mogę Łatka odwiedzić (w ramach wizyty poadopcyjnej :P ).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 11, 2013 19:55 Re: Łaciaty w piątek jedzie do swojego wspaniałego DS!!!!

Nie, nie, domek wrocławski, właściwie w dzielnicy przylegającej do mojej :P
Obrazek

czitka

Post » Śro gru 11, 2013 21:17 Re: Łaciaty w piątek jedzie do swojego wspaniałego DS!!!!

Jejku jak się cieszę!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

KiraLupus

Od: Pon paź 14, 2013 10:50

Post » Śro gru 11, 2013 21:34 Re: Łaciaty w piątek jedzie do swojego wspaniałego DS!!!!

Czyli wydaje się, że Łatkowi trafiła się idealna rodzina, a rodzinie trafił się idealny kot :)
Wyczekuje przeprowadzki i wieści :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]