Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 11, 2013 20:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Tylko godzinkę? Ja przespałam przynajmniej dwie.
Fakt, że w nocy nie mogłam spać, więc w końcu padłam na dziób.reeeeeeeeeeeerftt (dopisek Ofelii, własnołapny :ryk: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 12, 2013 8:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Mała Czarna od czwartku nie była w kuwecie z grubszą potrzebą. Zaczynam się martwić :strach: :(

Nie wygląda na to, żeby jej coś dolegało, śpiewa jak zwykle, robi wygibasy na drapaku, wczoraj wieczorem i dziś rano nawet galopowała po domu z Ofelią (klasyczny koci moment pędu), były bitwy o nową najlepszą kocią miejscówkę... No na oko zdrowy kot.
Ale sr.ć nie chce :evil:

Może się przytkała robalami? :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 9:08 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

A może była, a ty nie zauważyłaś?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sie 12, 2013 9:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

No nie, od kilku dni starannie oglądam każdego pojawiającego się klocka. Plus obserwuję, do której pannicy należy ów klocek. Od czasu odrobaczenia Ofelia posadziła już dwa kloce, oba bez robali. Mała Czarna tylko jednego, tego z fotki, z "alienami".
Może po wczorajszej i dzisiejszej galopadzie ją ruszy? Dostała trochę pasty na kłaki, żeby w razie czego miała lepszy "poślizg".

No kurka, ciąg dalszy pisaniny o kocim urobku :ryk:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 10:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

No to jak pasta nie pomoże to napij ja 2 stołowymi łyżkami parafiny. Trzymam kciuki za koopola bez alienów :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 12, 2013 10:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

:ok: :ok: za koopala :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 12, 2013 11:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Mam nadzieję że parafina nie będzie potrzebna. Jak tylko wpadnę po pracy do domu, to sprawdzę kuwetę. Dziś rano Mała czarna wykopywała Dół Mariański, ale z tego co widziałam to było tylko siusiu.
Ale naprawdę, ledwo się ochłodziło, a już dostały głupawki. Małej Czarnej lekko spadł apetyt (nieznacznie), za to Ofelia zaczęła ŻREĆ 8O . Dziś dobrała się do śniadanka, ledwo położyłam miseczkę. W tym czasie Mała Czarna kontynuowała galop.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 13:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

:ok: :ok: :ok: za qpala!
Na pohybel alienom!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 12, 2013 14:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

No, za jakiś tydzień będziemy "alieny" dobijać drugą tabletą :twisted:
Pannice będą zachwycone :roll: Ja zresztą też :roll:
Ale grunt, coby się pozbyc "obcych".

Mój ewentualny wyjazd do Wrocławia we wrześniu zaczyna być trochę bardziej prawdopodobny... Na razie tak po cichutku, po cichutku... ale jest szansa. Najgorsza będzie jazda z dwoma kotyma, tym bardziej że połączenie naprawdę kiepskie, ale damy radę :D
No właśnie, był sobie kiedyś bezpośredni pociąg z Koszalina do Wrocławia. Był... i się zmył :evil: . Teraz tylko z przesiadkami. Biorąc pod uwagę, że jadę z kotami, muszę dobierać połączenie tak, żeby czas oczekiwania na przesiadkę nie był zbyt długi, ale też nie trzyminutowy. Pasowałby mi bardziej osobowy - bo raz że tańszy, dwa że nie muszę się obawiać że ktoś z alergią wyciepie mnie z przedziału. Ale w osobówce trudniej będzie wypuścić koty, żeby rozprostowały łapki. Pośpiech droższy, no i te miejscówki :? ... ale dla kotów wygodniejszy (o ile nie bądą jechać na korytarzu :evil: ).
No nie, najwygodniej by było samochodem :idea: . Ale nie znam nikogo, kto by się we wrześniu pchał autkiem do Wrocławia.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 14:08 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

MaryLux pisze::ok: :ok: :ok: za udaną podróż

Dzięki :D
Oby jeszcze się potwierdziło, że ciocia się zgadza, bo o to w tym wszystkim chodzi.

Jejku, zaraz koniec pracy!!! :dance: :dance2: :dance: :dance2: Jeszcze parę minut i do domciu!!! :piwa:

"Jak ja nie lubię mojej roboty,
taka codziennie dręczy mnie myśl.
Za wszystkie moje bóle i poty
niechaj ją piekło pochłonie dziś!"
:mrgreen:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 15:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

MB&Ofelia pisze:"Jak ja nie lubię mojej roboty,
taka codziennie dręczy mnie myśl.
Za wszystkie moje bóle i poty
niechaj ją piekło pochłonie dziś!"
:mrgreen:

Ale Ci ktoś dziś na odcisk nadepnął :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 12, 2013 18:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

No i co, była kupa?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sie 12, 2013 19:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Kupala jak nie było tak nie ma :evil: :(
Zaczynam żałować że nie kupiłam dzisiaj parafiny. Jeżeli do jutra nie będzie klocka, to po pracy kupuję parafinę i próbuję wcisnąć Małej Czarnej do pyska.

Kurka, ta kota jest zawsze punktualna jak w zegarku. Kupal co dwa dni. Ostatni był w czwartek, po tabletce. Następny powinien być w sobotę. Dziś mamy poniedziałek.
W dodatku biedactwo jakoś nie ma apetytu, może przez to przytkanie :( .
Spróbuję jej jeszcze wcisnąć pastę na kłaki.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 12, 2013 19:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

A może daj jej śmietanki
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]