Koty w ziołach - przepisy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 19, 2013 9:08 Re: Patmol- oddam Gingembre

Gada w tej klatce 8) . Dzisiaj przemowę wygłosił w sprawie jedzenia -bardzo płaczliwą -ale i tak nie dostał.

Myślicie, że ja go mogę czesać tą samą szczotką co resztę kotów.
Skąpa jestem i szkoda mi 17 zł na szczotkę dla niego :oops: Tańszej w sklepie zoo nie było,
Jak go biorę na kolana (rzadko) -to mam całe ubranie w sierści -trzeba by go czesać.

Teraz koty karmię portą 21.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt kwi 19, 2013 9:53 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

:ok: za ciachanie

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt kwi 19, 2013 10:10 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

Mam nadzieję, 8)
że go dzisiaj ciachną;
że go potem Sweetie nie zje,
że on nie podrapie Sweetie,
że go Garfi nie zdzieli łapą z pazurami -od razu na wstępie
że trafi do kuwety -bo kuweta schowana na strychu
że ta sierść -to nie jakiś problem
że się nie schowa gdzieś w dziurę na strychu
że mi nie zdemoluje mieszkania
itd itd :mrgreen:

Patmol

Post » Pt kwi 19, 2013 11:35 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

:strach: chcesz tęczową tabletkę? :ryk:

możesz go czesać tą samą szczotką - nic nikomu nie będzie. Ja mam furminator sztuk 1 i czeszę tym wszystkich. Kuwetę mu pokaż jakoś, wepchnij go na ten strych czy coś.

jedzą tę Portę 21? bo ja się przymierzam, ale kupić 10 kg, a potem wywalić bezdomniakom trochę mi szkoda :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 19, 2013 12:01 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

Moje koty wszystko jedzą -to znaczą wszystkie chrupki.
Jak ich miski puste, a psie -nie -to nawet psie chrupki by zjadły. (oprócz Filemona -bo on pokazuje zawsze że psie chrupki są wstrętne).

Jadły chętnie TOTW, Acanę , Orijena, Brita, Nutra Gold , porte 21 , animondę i wszystko inne co kupowałam. Nawet kitekata, którego kiedyś dostałam -tez ładnie zjadły.
Po Bosh i RC dwa koty mają czerwone oczy -więc nie kupuję. Tez chętnie zjadły.
dowolne puszki (bardzo rzadko dostają) i mięsko -zjadają w tempie ekspresowym

wyżerają psom zupy (z mięsem, ryżem lub makaronem i marchewką)

Garfie to nawet kradnie skorupki od jajek, obierki od ziemniaków i frytki -a chudy nie jest. 8)

Ze szczotką -super że tak myślisz.
Ja mam dwie szczotki -jedna mięciutka dla Caillou. Uwielbia czesanie tą szczotką.Dobrze tym się czesze Caillou, ale na inne zwierzaki ta szczotka jest za delikatna

I drugą, sztywniejszą -na pozostałe zwierzaki czyli psa i koty.

Patmol

Post » Pt kwi 19, 2013 12:06 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

może ci wysłać trochę porty 21?

ja kupuję tą najtańszą zazwyczaj http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... _21/171631
czasem, ale bardzo rzadko tą droższą - http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... a21/171696
worek 10 kg -jakoś zbyt szybko znika 8)

Patmol

Post » Pt kwi 19, 2013 13:15 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

no właśnie, moje TOTW-a męczyły półtora miesiąca, dlatego mam opory przed zakupem. Ale widzę, że ta tańsza Porta ma fajną cenę
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 19, 2013 16:34 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

Tak sobie wizualizuję, gdzie Ty mieszkasz, że masz strych. W poradzieckich?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 21, 2013 12:18 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

w poniemieckich :mrgreen:

Patmol

Post » Nie kwi 21, 2013 12:27 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

Jak sie miewa odjajczony ??? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon kwi 22, 2013 7:12 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) ma dzisiaj kastracje

świetnie :mrgreen:

pcha się na kolana i na głaskanie -to wielki pieszczoch
pcha się do kotów -żeby się bawić
przepycha się do miski z jedzeniem -a koty są bardzo wyrozumiałe i traktują go jak malucha
chociaż to ok roczny kot

nawet Garfi go nie ofukał, jak Gingembre wepchał się przed niego do miski -poszedł sobie zjeść z innej

jest biało-jasno rudy
i ten jego biały jest bardzo biały, a rudy -taki jasny

wygląda trochę tak jak Filemon -tylko tam, gdzie Filemon jest bury, to Gingembre -jest jasnorudy

nigdzie się nie chowa, ale jak się na niego spojrzy -to już bieeegnie, żeby go głaskać i mruczy
więc trudno mu zrobić zdjęcie

trochę się boi Sweetie -ale juz zrozumiał, że nie wolno uciekać -bo wtedy Sweetie go goni
ale tak śmiesznie rusza uszami, jak go Sweetie obwąchuje

Patmol

Post » Pon kwi 22, 2013 7:17 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) wielki pieszczoch -do wzi

Ale fajnie, że się Imbir "wtopił" w towarzystwo :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon kwi 22, 2013 20:55 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) wielki pieszczoch -do wzi

Byle nie trwale, przecież szuka domu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 23, 2013 7:02 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) wielki pieszczoch -do wzi

Na pewno szuka domu -tylko nie mam czasu ani zająć się zdjęciami, ani ogłoszeniami.
Więc cieszę się, że nie jest kłopotliwy -a on cieszy się wolnością.

Biegnie na jedzenie, jak biegną pozostałe koty, zaczepia koty do zabawy -ale jeszcze nieśmiało.
Troszkę boi się Sweetie -i nie wie co robić jak Sweetie na niego poluje. Nie potrafi warknąć -raczej jest delikatny i nieśmiały.

Patmol

Post » Wto kwi 23, 2013 8:01 Re: Gingembre (Przytulaśny Imbir) wielki pieszczoch -do wzi

MalgWroclaw pisze:Byle nie trwale, przecież szuka domu.

Oczywiście :ok:
Ale dobrze, że nie ma stresa, że dogaduje się z pozostałym zwierzyńcem i spokojnie może czekać na DS :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]