GAJA I PRZYJACIELE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 17:12 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Acha :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 12, 2013 17:24 Re: GAJA I PRZYJACIELE

alab108 pisze:
MalgWroclaw pisze:Normalnie myślałam, że łapiesz sowy ptaki i przyrządzasz je jak schabowe, prawie spadłam z krzesła z przerażenia.

Gosiu ja takie sowy łapię :P
Obrazek

Zdrówka Ala :ok: Wkleję Ci fotkę na PW :mrgreen:
Ta sowa na wielką patelnię chyba ledwo wejdzie 8O
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob sty 12, 2013 17:57 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Na życzenie Ali Bejbi w pelerynce :ryk: :ryk: :mrgreen: Obrazek Obrazek
Obrazek ,

vailet

Post » Sob sty 12, 2013 18:44 Re: GAJA I PRZYJACIELE

alab108 pisze:
MalgWroclaw pisze:Normalnie myślałam, że łapiesz sowy ptaki i przyrządzasz je jak schabowe, prawie spadłam z krzesła z przerażenia.

Gosiu ja takie sowy łapię :P
Obrazek

Alu gdzie takie grzybki rosną???
sama bym takiego przygarnęła bo lubię takie a'la schabowe :)

vailet pisze:Na życzenie Ali Bejbi w pelerynce :ryk: :ryk: :mrgreen: Obrazek Obrazek

ranyyyy.... piękna :1luvu:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob sty 12, 2013 18:52 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Dzięki johaśka :P :D Też jestem cały czas nią zauroczona choć jest prawie dwa lata u mnie.Ma swój urok osobisty i specyficzny charakter :P Wczoraj zjadła sporo sparzonego kurczaka z piersi 8O a ona przecież nie lubi.Zmienna jest jak widać :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob sty 12, 2013 19:03 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Jakie oczy wielkie i śliczne. No i ten płaszczyk w szkocką kratkę.......elegancka dziewczynka :1luvu:

Aśku, ja też takiego kotlecika bym zjadła :P
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob sty 12, 2013 19:19 Re: GAJA I PRZYJACIELE

EVA2406 pisze:Jakie oczy wielkie i śliczne. No i ten płaszczyk w szkocką kratkę.......elegancka dziewczynka :1luvu:

Ja też bym całeeego wrąbała :mrgreen: Nie znam się na sowach bo są podobne do trujących i nie zbieram grzybów.Boję się też kupować od ludzi bo pewna nie jestem czy sprzedający pod sklepem zna się i przez to nie jadam :roll: Kiedyś yyyyy 20 lat temu? ostatnio kupowałam na rynku :oops: Nie lubię boczniaków bo są twarde,gumowe,a sowy zupełnie inne,pyszne :P

EVA2406 dziękuję za komplementy dla kici :) Oczy ma ogromne i wypukłe takie,a płaszczyk :lol: chyba jej dodaje uroku.Policzyłam 20 stycznia będzie równe 2 lata u mnie :D Co my przeszłyśmy na początku...Dlatego tu jesteśmy,ale teraz już nie ma aż takich problemów i oby tak zostało :D
Obrazek ,

vailet

Post » Sob sty 12, 2013 21:32 Re: GAJA I PRZYJACIELE

vailet pisze:
EVA2406 pisze:Jakie oczy wielkie i śliczne. No i ten płaszczyk w szkocką kratkę.......elegancka dziewczynka :1luvu:

Ja też bym całeeego wrąbała :mrgreen: Nie znam się na sowach bo są podobne do trujących i nie zbieram grzybów.Boję się też kupować od ludzi bo pewna nie jestem czy sprzedający pod sklepem zna się i przez to nie jadam :roll: Kiedyś yyyyy 20 lat temu? ostatnio kupowałam na rynku :oops: Nie lubię boczniaków bo są twarde,gumowe,a sowy zupełnie inne,pyszne :P

EVA2406 dziękuję za komplementy dla kici :) Oczy ma ogromne i wypukłe takie,a płaszczyk :lol: chyba jej dodaje uroku.Policzyłam 20 stycznia będzie równe 2 lata u mnie :D Co my przeszłyśmy na początku...Dlatego tu jesteśmy,ale teraz już nie ma aż takich problemów i oby tak zostało :D

Violu jak będą sowy to dostaniesz, tej dużej wcale nie zjedliśmy, znajomy przyjechał i sobie wziął, żyje :mrgreen:
Moja znajoma kiedyś uszyła ubranko mojemu jamnikowi.Też w szkocką kratę, ale nie wyglądał na zadowolonego w tym
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob sty 12, 2013 21:35 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Aśku, te grzybki rosną u mnie za płotem :ok:
Obrazek

alab108

Post » Sob sty 12, 2013 22:29 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Ala trzymam Cię za słowo jeśli obrodzi w sowy to mam cichą nadzieję że nie zapomnisz :P To ubranko :ryk: :ryk: opowiem jak i skąd je mam :mrgreen: Na Tablicy było ogłoszenie z Bydgoszczy i wymiary podane.Nosił to psiak kundelek dużego yorka.Pieska już nie ma (nie wiem co się stało,może ciąża jak zwykle :( i oddawanie zwierząt?).Poszłam pod adres podany przez tel. i gapię się,mam obawy czy to będzie dobre.Młoda Pani mówi "idziemy do mojej sąsiadki bo ona ma dwa koty,pożyczymy" i tak zrobiłyśmy :lol: Przymierzyłam na jej kocie,taki syjamowaty grubas.Było na niego za małe.Kotka nie chciała współpracować.W domu wyprałam i za dwa dni przymierzyłam Bejbi.Mam to za 10zł. więcej bym nie dała bo nie widać, lecz przy pasku jest mała dziurka.Ubranka były dwa lecz to drugie za wielkie i inny krój,kolor,trochę za sztywne.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob sty 12, 2013 22:33 Re: GAJA I PRZYJACIELE

alab108 pisze:Aśku, te grzybki rosną u mnie za płotem :ok:

Alus zazdroszczę..... :lol:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob sty 12, 2013 22:37 Re: GAJA I PRZYJACIELE

johaśka pisze:
alab108 pisze:Aśku, te grzybki rosną u mnie za płotem :ok:

Alus zazdroszczę..... :lol:

Oj ja też i mieszkać przy lesie...super poprostu.Cisza,nie ma takich hałasów jak w mieście.Łono natury...się rozmarzyłam :D
Obrazek ,

vailet

Post » Nie sty 13, 2013 11:05 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Hmmm...jedno łono kompletnie zasypało śniegiem :? .
Cześc, Alusiu :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie sty 13, 2013 13:14 Re: GAJA I PRZYJACIELE

oj tam :) Gosia u mnie na wsi też zasypalo ;)

witam niedzielnie Alutkowo :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 13, 2013 14:11 Re: GAJA I PRZYJACIELE

Kochane moje, nas też zasypało, mąż z Anią odśnieżali już, poszli nawet za bramę, aż do asfaltu bo wyjazd z drogi leśnej jest pod górkę i można mieć problem z podjechaniem :mrgreen:
Z tymi grzybami to jest tak, ja ze względu na wątrobę nie jem grzybów, czasem z jajecznicą, czy w bigosie. Parę razy zrobiłam sowy-kanie jak dzieciaki były to od razu zjedły, a normalnie nie zbieram ich tylko oglądam. Ten okaz by piękny i sfociłam dl potomnych, a grzyba wydałam. W tym roku było tez dużo maślaków przy lesie, na łące, syn z synową całe wiadro uzbierali. Tak w ogóle to przyjechali i mówią, że niby jest tyle grzybów , oni pojechali i znaleźli dwa.
Zjedliśmy obiad i poszłam z nimi do lasu za płotem, oni nie widzieli grzybów 8O Podeptaliby, przewrócili się , a nie widzieli. Raz, drugi pokazałam i poszłam sobie do domu, za jakieś 15 min. wrócili z połową wiaderka. Syn nie lubił z nami jeździć do lasu, na grzyby, panicznie bał się pająków, do tej pory mu zostało.
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]