Teodor 11 mieś tygrysek już w DS u Nowa-Sztno :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 21, 2012 10:25 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Ciesz sie że juz bezpieczny w swym domku :1luvu:
Wiesz pewnie musi dojść do siebie i dlatego warczy , to juz kolejny raz mu sie dom zmienia ale i mam nadzieje ze ostatni i teraz to już Teos powinien byc naprawdę szczęśliwy :ok: :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob kwi 21, 2012 13:41 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Spokojnie :) Teoś musi odespać i tyle. Głowę ma gorącą, bo kot po spaniu ma gorące uszy. Jakbyś tyle godzin spała to też byś była skołowana. :)

Teosiu, baw się i ciesz! :* Idę się kawusi napić, bo pół nocy z Maniusiem spacerowałam po mieszkaniu. :)

PS Już dopiekłam więcej ciastek. :mrgreen:

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Sob kwi 21, 2012 13:45 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Teośku ale ci dobrze w swoim domku! :D
Dogadaj się z nowymi towarzyszami szybciutko :ok:
A jak one na niego reagują?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob kwi 21, 2012 14:59 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

nie zawsze zwierzaki zapalaja od razu do siebie przyjaznia. Bywa i tak, ze potrzeba na to troche czasu. Nieraz na poczatku sie tluka, ze klaki leca, a potem jak sie dotra to juz wielka milosc :) Tak wiec dajcie im czas :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob kwi 21, 2012 16:21 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Teosiek odsypia. Cały dzień właściwie śpi :/
Zjadł łaskawie to, co mu pod nosek przyniosłam :lol:
Pewnie musi odespać podróż i stres. Wieczorem przyjdzie wet i obejrzy Teośka, tak na wszelki wypadek ;)
Martwi mnie, że jak chodzi, to porusza się tak, jak po narkozie, chwiejnie trochę - ale to pewnie moja nadwrażliwość ;)

Zainstalował się w koszyku:

Obrazek

w związku z czym Helka, wykorzystała pustą Teosiową transportówkę ;)

Obrazek

Pies macha do Teosia ogonem. Hela czeka, aż odzyska siły i zacznie się z nią bawić.
Cudownie, że jest już z nami :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob kwi 21, 2012 16:55 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

ten chwiejny krok moze byc po tym glupim jasiu. Kazdy organizm reaguje indywidualnie. Czlowiek tak samo: jeden po narkozie zyga jak przyslowiowy chory kot, a innemu nie ma nic, zadnych skutkow ubocznych. Na to reguly nie ma, ze MUSI byc tak a nie inaczej. Konsultacja wet nie zaszkodzi, ale mysle, ze on jeszcze nie zdazyl sie do konca pozbierac po tym silnym zaparciu, teraz ta stresujaca podroz, nowy dom, nowe zapachy, odglosy, nowi ludzie, nowe miejsce, nic nie znane.... kompletna dezorientacja... No i do tego to znieczulenie.... ale mysle, ze bedzie dobrze. :) Potrzeba czasu tylko najwidoczniej. Mowiac szczerze predzej spodziewalam sie, ze Maniek bedzie mial klopoty z zaaklimatyzowaniem sie, a widze, ze jest swietnie, jak na pierwszy dzien w nowym, obcym na razie miejscu. Teoretycznie to on z racji wieku i dluzszego przebywania na tymczasie powinien miec wieksze problemy z aklimatyzacja niz Mlody. Ale jak widac-teoria swoje a praktyka swoje :) Nie zawsze sie pokrywaja.
Wazne, ze chce cokolwiek jesc. Kuwetka byla? Albo cokolwiek poza kuwetka?

Teosiu, sliczniusi tygrysku kochany! Wszystko bedzie dobrze, to pewnie taki maly kryzysik, wszystko minie :) Wygladasz przeslicznie, ziomalu, jak zawsze z reszta :) :1luvu: A kolezanke masz przecudna, no poprostu oblednie piekna :1luvu: :1luvu:
Buziam Cie w nosek, cudenko kochane :*:*:*:* Jestes w dobrych rekach, wszystko bedzie dobrze :)

Kociara82

Post » Sob kwi 21, 2012 17:03 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Teosiu kochany! Masz kochany domek i wspaniałą Dużą! :):*
A Maniuś jeszcze koło południa to miał takie lekkie zachwiania równowagi, chodziłam za nim, żeby nie spadł i nie zrobił sobie krzywdy. Tylko ze spłuczki spadł na poopę i tą nieszczęsną deskę posłał w diabły, ale i tak miałam ją wymienić. :)

A teraz patrzy zafascynowany przez okno, bo jakiś pochód jest i dużo ludzi.

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Sob kwi 21, 2012 17:14 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Będzie dobrze, musi sie oswoić z nowa sytuacją :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob kwi 21, 2012 17:16 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

na pewno. To madry kicius jest, na pewno szybko sie dogada ze zwierzyncem :)

Kociara82

Post » Sob kwi 21, 2012 17:24 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Ale ja wcale nie watpie, ze bedzie dobrze! :)
Po prostu musi to wszystko odespac - wlasnie zmienil boczek ;)

Pewnie przesadzam z obawami, ale kontrola domowa mu nie zaszkodzi, a mnie uspokoi :)
A jutro pewnie bedzie juz szalal z Helka.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob kwi 21, 2012 17:26 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

a pozwiedzal cos w domu? Czy poza spaniem cos go interesuje choc troszke?
Masz poprostu bardzo wrazliwego i delikatnego pod wzgledem psychicznym koteczka

Kociara82

Post » Sob kwi 21, 2012 17:28 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Pozwiedzal, pozwiedzal ;)
Powolutku i chwiejnym krokiem. Ale na pewno wieczorkiem pozwiedza dokladniej :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob kwi 21, 2012 17:36 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Za całokształt relacji międzykocich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob kwi 21, 2012 17:46 Re: Teodor 10 mieś tygrysek szuka transprtu TYCHY - SZCZYTNO

Nowa_Sztno pisze:Teosiek odsypia. Cały dzień właściwie śpi :/
Zjadł łaskawie to, co mu pod nosek przyniosłam :lol:
Pewnie musi odespać podróż i stres. Wieczorem przyjdzie wet i obejrzy Teośka, tak na wszelki wypadek ;)
Martwi mnie, że jak chodzi, to porusza się tak, jak po narkozie, chwiejnie trochę - ale to pewnie moja nadwrażliwość ;)

Zainstalował się w koszyku:

Obrazek

w związku z czym Helka, wykorzystała pustą Teosiową transportówkę ;)

Obrazek

Pies macha do Teosia ogonem. Hela czeka, aż odzyska siły i zacznie się z nią bawić.
Cudownie, że jest już z nami :1luvu:

Super fotki :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob kwi 21, 2012 19:05 Re: Teodor 11 mieś tygrysek już w DS u Nowa-Sztno :):):)

no, to skoro cos pozwiedzal, to nie jest tak zle. Stresuje sie chlopak nowym miejscem, nowa sytuacja, ale mysle, ze za 2-3 dni bedzie juz czul sie o wiele pewniej :)

Kociara82

[poprzednia][następna]