ale swoją szosą, jak z tego wyniknie wreszcie jakiś społeczny bunt, to się serdecznie ucieszę

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Serniczek pisze:nie rozpędzajcie sie tak z tym oburzeniem....złodziejstwu w necie stanowcze nie
KotkaWodna pisze:Serniczek pisze:nie rozpędzajcie sie tak z tym oburzeniem....złodziejstwu w necie stanowcze nie
może jednak pozwolisz, że - jako osoba, która niczego z netu nie "ukradła" - będę się oburzać na chamskie i butne hucpiarstwo USA i tchórzliwy serwilizm polskich nieudaczników z Wiejskiej :/
Serniczek pisze:Kotko ,a gdyby Tobie ktoś bezczelnie ukradł i czerpał z tego zyski????hę....
KotkaWodna pisze:Serniczek pisze:Kotko ,a gdyby Tobie ktoś bezczelnie ukradł i czerpał z tego zyski????hę....
mnie okradziono całkiem jawnie, bez żenady i pieprząc donośnie o własnej uczciwości, więc przywykłam.
A wracając do sprawy ACTA na moment - nie kwiknęłabym nawet na pół tonu, jakby uznano, że np za ściągnięcie/wypożyczenie 1 filmu trza zapłacić, nie wiem - 20? 50 groszy, kilkanaście za utwór itp - i gdyby te pieniądze NAPRAWDĘ szły do kieszeni twórców.
Ale wiesz co? jak już ładnych kilka lat temu mówił Derek William Dick, zwany Fish'em, podczas piwkowania w bydgoskiej knajpie po koncercie: "ja na tę trasę jeżdżę luksusowym autokarem. Mamy tam prysznic, łóżka, dvd i telewizor, barek, pełen lux. A nasz roadie (menedżer trasy)..
...lata nad nami. Swoim prywatnym odrzutowcem."
I między innymi dlatego na hasło "ukrócić kradzież własności intelektualnej w necie" wydaję dźwięki, jakie emitują krasnoludy, gdy ktoś w ich mniemaniu pierniczy głupoty w dyskusji.
Aniada pisze:Z egzaminu wróciłam, teraz kąpiel i Charlotta!!!!! Juuuu-huuuuu!!!!!
KotkaWodna pisze:Aniadu, tylko nie pokazuj tego filmiku swojemu Mirmiłu, bo naśladować zechce!!![]()
http://kwejk.pl/obrazek/879870/kompresja,kota.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka, Paula05 i 140 gości