zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 21:03 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

anulka111 pisze:
ewkaa pisze:
dalia pisze:
anulka111 pisze:pozadam jak szalona tej zabawki,ktora u niej w domku widzialam-tej na podlodze( wiem ,ze moje koty dostana na jej punkcie swira)...............koniecznie moje koty musza ja miec........a jesli nie beda chcialy sie nia bawic,to ja nia bede sie bawic a co :mrgreen: -na razie kombinuje -kogo z USA uprosic o zalatwienie tego cuda 8)
tak to jest hit
tu dowody
http://www.youtube.com/watch?v=XP3g_5Pg ... re=related
ewkaa pisze:A dlaczego ja tego nie widziałam :crying: niesamowite jest 8O szkoda, że tylko w usa :(
Dalia ma dojscie i mi zalatwia przywiezienie,mzoe i Tobie pomoze jak sie ładnie usmiechniesz? :kotek:
Hej, mamy 21 wiek, wynaleziono już dezodoranty a także karty depozytowe i/lub kredytowe którymi przez internet możemy zlecać i płacić za przesyłki. To nawet działa a ebay zapewnia ubezpieczenie na wypadek nieuczciwego kontrahenta. Linek podany powyżej przewiduje bezpłatną przesyłkę 'worldwide' z pobliskich chin.
edit: ch, h - who cares?

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Czw lis 03, 2011 21:39 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Cześć wszystkim.

Uprzejmie informuję, że wszystkie pokemony żyją, przykładnie sępią żarcie, bezczelnie się lenią, regularnie się gonią i biją oraz systematycznie i konsekwentnie mrożą nas, "przetwierając" się wiecznie na balkon i z powrotem.
Przyjdzie nam zainwestować w porządne kożuchy na zimę, bo już teraz trudno to wytrzymać ( a to dopiero początek listopada. Strach choćby łypnąć w przyszłość).

edit: literówka
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 23:21 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw lis 03, 2011 22:02 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

No tak, teraz to sobie przerąbałaś - norwegi z bieguna są :mrgreen:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 03, 2011 23:04 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

pogwizd pisze:
anulka111 pisze:
ewkaa pisze:
dalia pisze:
anulka111 pisze:pozadam jak szalona tej zabawki,ktora u niej w domku widzialam-tej na podlodze( wiem ,ze moje koty dostana na jej punkcie swira)...............koniecznie moje koty musza ja miec........a jesli nie beda chcialy sie nia bawic,to ja nia bede sie bawic a co :mrgreen: -na razie kombinuje -kogo z USA uprosic o zalatwienie tego cuda 8)
tak to jest hit
tu dowody
http://www.youtube.com/watch?v=XP3g_5Pg ... re=related
ewkaa pisze:A dlaczego ja tego nie widziałam :crying: niesamowite jest 8O szkoda, że tylko w usa :(
Dalia ma dojscie i mi zalatwia przywiezienie,mzoe i Tobie pomoze jak sie ładnie usmiechniesz? :kotek:
Hej, mamy 21 wiek, wynaleziono już dezodoranty a także karty depozytowe i/lub kredytowe którymi przez internet możemy zlecać i płacić za przesyłki. To nawet działa a ebay zapewnia ubezpieczenie na wypadek nieuczciwego kontrahenta. Linek podany powyżej przewiduje bezpłatną przesyłkę 'worldwide' z pobliskich chin.
edit: ch, h - who cares?

ja kupowałam na amazon.com - oni do Polski nie przesyłali
zresztą ja osobiście nie lubię płacić kartą w necie - ot takie skrzywienie

wogóle amazon ma dla kotów cuda na kiju :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lis 03, 2011 23:20 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Avian pisze:No tak, teraz to sobie przerąbałaś - norwegi z bieguna są :mrgreen:

Tragedii nie będzie - my już nieco przywykliśmy do "ludzkiego werandowania", bo zarówno Kulka, jak i Glucur przez okrągły rok MUSZĄ codziennie przeprowadzić odbiór techniczny balkonu (nawet zaśnieżonego) - aczkolwiek trzeba będzie wzmocnić czujność i zainwestować w ognisko - Zmrol łatwo nie odpuszcza (zwłaszcza jak się zamyśli na balkonie).
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw lis 03, 2011 23:24 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

zabers pisze:

Tragedii nie będzie - my już nieco przywykliśmy do "ludzkiego werandowania", bo zarówno Kulka, jak i Glucur przez okrągły rok MUSZĄ codziennie przeprowadzić odbiór techniczny balkonu (nawet zaśnieżonego) - aczkolwiek trzeba będzie wzmocnić czujność i zainwestować w ognisko - Zmrol łatwo nie odpuszcza (zwłaszcza jak się zamyśli na balkonie).

w saperkę zainwestuj jakby trzeba było Zmrola odkopać spod śniegu
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lis 03, 2011 23:32 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

dalia pisze:
zabers pisze:

Widziałam zdjecie norwega śpiącego, przysypanego śniegiem. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lis 04, 2011 0:00 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

dalia pisze:
zabers pisze:

albo dla siebie w kamizelkę lawinową z sygnalizacją dla ratowników, jakby napadało śniegu do mieszkania :mrgreen:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pt lis 04, 2011 0:12 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Malk pisze:
dalia pisze:
zabers pisze:

albo dla siebie w kamizelkę lawinową z sygnalizacją dla ratowników, jakby napadało śniegu do mieszkania :mrgreen:

Całkiem niegłupi pomysł! Jakby do tego dołożyć jeszcze czekanik, parę raków i solidną linę, jest szansa, że ... lato Muminków :mrgreen:

zabers

Post » Pt lis 04, 2011 7:18 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

zabers pisze:

:ryk: Moje reaguja na klucz wlozony od zewn w drzwi z balkonu.....i wieja do domku-ja wlasnie wietrze i 2 moje koty juz tam sa :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lis 04, 2011 18:25 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Zabers, przysle Budynia- psa ratownika. Odkopie cie spod sniegu. Albo zalize nasmierc :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lis 04, 2011 18:35 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

:ryk:

Wlasnie wgonilam moje koty do domu mowiac im ,ze ja zamar4zam,Gucio jest sopelkiem i ze starczy juz tego wietrzenia-rude mnie opyszczylo w protescie ,po czym depcze po mnie w ramach uzyskania masazu kociego ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lis 04, 2011 19:42 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Podać namiar na bernardyna :?:
Usłużna

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt lis 04, 2011 19:44 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

:ryk: Bernardyn bylby rownie dobry :)

Ja wlasnie pamietalam,ze nie wysylaja do Polski :lol:

anulka111

Post » Nie lis 06, 2011 22:35 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Dziś Dzień Gospodarczy - wszystkie pokemony dostały "w prezencie" własną traumę. :twisted: Glucurek - nhalacje, Zmrol - pudrowanie ogona*, Kulka - obcinanie pazurków. Gluc właściwie się nie liczy, bo już przywykł do inhalacji i tylko mamrocze pod nosem klątwy. Ze Zmrolem nie poszło tak łatwo. Zmrol stanowczo zaprotestował przeciwko stylizacji à la Ludwik XIV, okopał się, odwołał do związków zawodowych i prawie spalił oponę. Musiałam zawołać na pomoc TZ-a i uświadomić mu, że musi być stanowczy. Owszem, może przemawiać do Zmrola, może go pocieszać, jednakże owo pocieszenie musi ograniczyć się wyłącznie do słów - żadnej litości, żadnego wypuszczania - Zmrol musi dostać kilo pudru na ogon, bo inaczej (i tu puściłam wodze fantazji i zastosowałam skrót myślowy oparty na doświadczeniach Antoniego M.) ten ogon mu wyłysieje i zgnije. Cóż znaczy siła słowa! TŻ niczym Conan Barbarzyńca trzymał karnie Zmrola mimo pękającego z bólu serca, dzięki czemu cała operacja zakończyła się sukcesem - ogon zmrolowy jest napudrowany niczym peruka madame Pompadour :mrgreen:

Z Kulką poszło nieco trudniej, bo Kierowniczka musiała być zawinięta "na mumijkę". Jęki niosły się na pół osiedla, TŻ dostał ochrzan, a właściwie dwa - jeden od Kulki, drugi - ode mnie za to, ze dwa razy ją prawie wypuścił. A było to tak: Kulka od dłuższego czasu o wszystko się haczyła,ale obciąć pazurów nie dawała - od razu milion łap - cudowne rozmnożenie. Ostatnio stwierdziłam, że pazury ma tak długie, że robi się dla niej niebezpiecznie. Ponieważ jednak nie byłam w stanie jej "ogarnąć", zarządziłam zbiórkę w jednostce i ogłosiłam "Akcję Kulka". I było - Kulka wije się jak piskorz, TŻ coś tak niby trzyma, ale nie za bardzo skutecznie. Kulka piskoli jakby jej wąsy przypalali, a TŻ zamiast być twardym - jęczy, że ona mu się wykręca. "Musisz, mówię, pokazać kotu kto tu rządzi. Chętnie bym sama pokazała, ale brakuje mi trzeciej ręki. Musisz być nieugięty stal hartowana w piecu martenowskim!". I był! Był! I Kuleczka ma zrobione piękne manicure.

A kto się najbardziej zdenerwował? No kto? Tak, Gluś. Patrząc na ... Zmrola.

* - Zmrol musi mieć napudrowany ogon, bo mu się ogon zatłuścił. I mamy instrukcję wylaszczenia Zmrola. Pierwszym etapem wylaszczania jest procedura roboczo zwana "kilo pudru na ogon".

zabers

[poprzednia][następna]