Majek i Kulka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 20:48 Re: Majek już w domu

Aaaaa ja go chyba za jajka, których nie ma, powieszę. :twisted: :wink:
Patrzcie co mi ten diabeł dziś zrobił:

Obrazek

Zachciało mu się skakać po parapecie, który jest moim inkubatorem roślinnym.
No to astry i seler trzeba będzie kupić na targu. :x

annahelena

Od: Czw mar 18, 2010 20:32

Post » Pon mar 14, 2011 20:52 Re: Majek już w domu

Dziwę Ci się, że się wkurzasz :mrgreen:
Wiosna idzie i Majek się ogrodnictwem zajął :mrgreen: - chciała Ci pomóc kocina. A wywalił bo widocznie coś nie tak było i naokienny ogródek nie przeszedł kontroli jakości :twisted:
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pon mar 14, 2011 20:57 Re: Majek już w domu

chciał poplewić :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon mar 14, 2011 21:00 Re: Majek już w domu

Myszko Majek mógł powiedzieć "nie lubię astrów, a na selery mam alergię". Jakoś bym to zrozumiała. Ale, żeby się zachowywać jak dyktator! Albo jak Maja w ogrodzie. Może on chce swój własny program nakręcić pt: "Korzeniem do góry" :lol:
Dobrze, że najważniejsze sadzonki mam wyżej poustawiane.

Mam już siatkę na balkon, ale z racji tego, że z TŻ jestem na ścieżce wojennej to sprawa się nie co opóźni. :mrgreen:

A i zważyłam dziś tego pożal się Boże ogrodnika. Utył od początku jak jest u nas 300 gram. Jakoś nie zauważyłam, żeby dużo jadł.
Tylko u nas bida z tymi lepszymi karmami. Mogłabym zamówić przez internet, tylko czy opłaca się kupić mniejszą ilość, bo na mega zakupy kasy niet. :cry:

annahelena

Post » Pon mar 14, 2011 21:02 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:Myszko Majek mógł powiedzieć "nie lubię astrów, a na selery mam alergię". Jakoś bym to zrozumiała. Ale, żeby się zachowywać jak dyktator! Albo jak Maja w ogrodzie. Może on chce swój własny program nakręcić pt: "Korzeniem do góry" :lol:
Dobrze, że najważniejsze sadzonki mam wyżej poustawiane.

Mam już siatkę na balkon, ale z racji tego, że z TŻ jestem na ścieżce wojennej to sprawa się nie co opóźni. :mrgreen:

A i zważyłam dziś tego pożal się Boże ogrodnika. Utył od początku jak jest u nas 300 gram. Jakoś nie zauważyłam, żeby dużo jadł.
Tylko u nas bida z tymi lepszymi karmami. Mogłabym zamówić przez internet, tylko czy opłaca się kupić mniejszą ilość, bo na mega zakupy kasy niet. :cry:

Do Zabrza masz niedaleko i wybór jest duży :ok:

kotx2

Post » Pon mar 14, 2011 21:17 Re: Majek już w domu

kotx2 a są gdzieś w okolicy dobrze zaopatrzone zoologiczne? Najlepiej w jakimś hipermarkecie.
U nas tylko Royal Canin mają, a Majka nie za bardzo go lubi. Teraz miała Sanabelle i jakoś szybciej to znikało.

annahelena

Post » Pon mar 14, 2011 21:24 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:kotx2 a są gdzieś w okolicy dobrze zaopatrzone zoologiczne? Najlepiej w jakimś hipermarkecie.
U nas tylko Royal Canin mają, a Majka nie za bardzo go lubi. Teraz miała Sanabelle i jakoś szybciej to znikało.

w realach są w zoologikach eukanuby,w makro jest purina,w hali targowej TEMED jest tez sklep nawet fajnie zaopatrzony,w Zabrzu na ul.Sobieskiego jest duzy wybór karm mają swoja stronę na allegro,zalezy co cię interesuje :)

kotx2

Post » Pon mar 14, 2011 21:28 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:Myszko Majek mógł powiedzieć "nie lubię astrów, a na selery mam alergię". Jakoś bym to zrozumiała. Ale, żeby się zachowywać jak dyktator!

On w końcu jest szefem :mrgreen: I nie będzie personelowi tłumaczył takich oczywistych rzeczy - personel ma wiedzieć i już :mrgreen:

annahelena pisze:A i zważyłam dziś tego pożal się Boże ogrodnika. Utył od początku jak jest u nas 300 gram. Jakoś nie zauważyłam, żeby dużo jadł.

Ja też niedawno panikowałam, że kociny jakieś takie zabiedzone, mało jedzą i wyglądają na chudzinki. Pojechaliśmy do veta i okazało się, że w ciągu miesiąca oba potwory przytyły po pół kilo każde :mrgreen:
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Obrazek

Irlandzka Myszka

Post » Pon mar 21, 2011 9:00 Re: Majek już w domu

Wpadał tylko pokazać zdjęcie Majka słodziaka:

Obrazek

Zauważyłam, że jak śpi to chodzę na paluszkach, ściszam radio i wkurzam się jak dzwonią reklamiarze, żeby drzwi otworzyć, bo mi kota budzą. :twisted: :lol:
Jak leży na przedpokoju to muszę go 5 razy pogłaskać zanim pójdę dalej, bo jest taki słodki.
Szkoda, że nie mogę mieć drugiego kota. To byłby dopiero widok. :mrgreen:

annahelena

Post » Pon mar 21, 2011 9:01 Re: Majek już w domu

Brawo, annoheleno! :ok:

Kot Cie wychowuje prawidlowo :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 21, 2011 10:58 Re: Majek już w domu

Słodkie różowe łapki! :1luvu:
Widać, że mu dobrze u Was, tak sobie smacznie śpi na najmiększym fotelu i jeszcze pańcia dba o ciszę i spokój kotka :lol:

A dlaczego nie możesz mieć drugiego kota? One są wtedy jeszcze szczęśliwsze, jak mają drugiego futrzanego potworka do zabawy, mycia i przytulania.
Panuje opinia, że finansowo to niewiele drożej, chociaż u mnie to jedzenia schodzi równiutko 2 x więcej, bo żaden kot nie umie zostawić nic niedojedzonego w misce... Ale np. kuwetę mają wspólną, transporter drugi odziedziczyłam, ale można się obejść z 1, jeśli nie podróżujecie wszyscy na raz, legowisk oddzielnych nie mają, bo śpią z nami - w sumie tylko to jedzenie się dubluje, no i więcej do głaskania jest :)

Midi

Od: Wto lut 08, 2011 20:03

Post » Pon mar 21, 2011 20:50 Re: Majek już w domu

Midi z jedzeniem nie byłoby problemu. Mieszkam domowe z puszkowym. Nie wychodzi drogo.
Niestety pytałam się weterynarza o tę szczepionkę, którą mam szczepić w kwietniu; jej koszt to około 45 złotych. Przy dwóch kotach już te kwoty wychodzą spore.
W tym roku muszę wykupić mieszkanie, na które muszę częściowo wziąć pożyczkę. Przy jednej pensji brakuje czasami na podstawę do życia. :cry:
Ja jestem na tak, żeby wziąć kota. :kotek:

annahelena

Post » Pon mar 21, 2011 20:59 Re: Majek już w domu

śliczny Majek :1luvu: :1luvu: przydałoby mu sie towarzystwo :P

kotx2

Post » Wto mar 22, 2011 1:32 Re: Majek już w domu

Majek cudny :kotek: I widać na zdjęciu jaki jest nieszczęśliwy i zestresowany :mrgreen:
Obrazek

Irlandzka Myszka

Post » Wto mar 22, 2011 6:11 Re: Majek już w domu

[quote="annahelena"]Wpadał tylko pokazać zdjęcie Majka słodziaka:

Obrazek

Po prostu kwintesencja kociego szczęścia :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]