Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma dom, Felicja domu szuka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2025 9:38 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

czitka pisze:....
Coś pokażę na dobry dzień, taka mała koteczka...
Wieczorem chodzi się na spacery po okolicy, czasem znajdzie Daktyla. Ale zawsze, niedaleko mnie, jest domek, przy domku warsztat. Domek ma ogrodzenie, a na ogrodzeniu zawsze ona:
Obrazek
Albo w drugą stronę:
Obrazek
Jak tylko usłyszy, że idziemy, wskakuje z wdziękiem na barierkę i zaczyna akrobacje. Głaskać! Miziać!
Pod bródką, wzdłuż grzbietu, czółko, wszystko :1luvu: . A jakie figury, z jaką gracją, lekkością i wdziękiem!. Wojtek, gdy był jako petsitter ostatnio, też miał przyjemność :D .
I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdybyśmy nie rozmawiały kilka dni temu z panem z domku, gdzie zawsze okienko otwarte, kocia zadbana, karmiona i kochana.
Kicia ma skończone 22 lata. I to w jakiej formie :ok:
:201461

No, ale jak? 22 lata ? :201461
    :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

w sprawie Felicji to możejednak do wtorku się wstrzymaj z telefonem? Guupio tak się naprzykszać skoro prosili żebynie dzwonić.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sie 29, 2025 10:06 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Kicia 22 letnia super. Widać że chodzenie po ogrodzeniu już sprawia trudność ale przecież daje radę :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sie 29, 2025 15:14 przez Senanta, łącznie edytowano 1 raz
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt sie 29, 2025 11:28 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Jak wskoczyla na ogrodzenie, to jeszcze bardzo sprawna, 22 lata... 0_0
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt sie 29, 2025 11:55 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Tak, 22! :1luvu:
I żadnej trudności w chodzeniu, zero! Ona jak baletnica na linie się porusza, wskakuje, zakręca, idzie w drugą stronę, odwraca , trzyma równowagę przy tych wygibasach na poręczy, cudowna kicia! :P .
Zrobię filmik jak się uda. Ona tak do głaskania się pcha gdy jest się blisko, że może spaść przy tym nagrywaniu :wink: .
Słońce zachodzi i bardzo dobrze :ok: .
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt sie 29, 2025 12:08 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

czitka pisze:(...)
Wojtek, gdy był jako petsitter ostatnio, też miał przyjemność :D .
(...)

Widziałem, głaskałem. To nie jest fotomontaż. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob sie 30, 2025 0:46 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Przepiękna kicia, nie do wiary że ma 22 lata :1luvu: I dobrze ze ma dobry domek, bo w pierwszej chwili jak zobaczyłam zdjęcie, to myślałam że znowu trzeba łapać na kastrację :lol:
We Wrocławiu tak wcześnie jest zachód słońca?? :smokin:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob sie 30, 2025 4:28 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Wieczorem chodzi się na spacery po okolicy, czasem znajdzie Daktyla. Ale zawsze, niedaleko mnie, jest domek, przy domku warsztat. Domek ma ogrodzenie, a na ogrodzeniu zawsze ona:
Obrazek
Albo w drugą stronę:
Obrazek
Jak tylko usłyszy, że idziemy, wskakuje z wdziękiem na barierkę i zaczyna akrobacje. Głaskać! Miziać!
Pod bródką, wzdłuż grzbietu, czółko, wszystko :1luvu: . A jakie figury, z jaką gracją, lekkością i wdziękiem!. Wojtek, gdy był jako petsitter ostatnio, też miał przyjemność :D .
I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdybyśmy nie rozmawiały kilka dni temu z panem z domku, gdzie zawsze okienko otwarte, kocia zadbana, karmiona i kochana.
Kicia ma skończone 22 lata. I to w jakiej formie :ok:
:201461[/quote]

Cuuudna :1luvu:
Kondycja do pozazdroszczenia :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie sie 31, 2025 10:41 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Witamy się słonecznie I niedzielnie.

Dzisiaj mamy ten dzień, w którym Nanuk (w chomacie) ma możliwość PIERWSZEGO spaceru.
Obrazek
Czy wszyscy gotowi?
Obrazek
Postanowiliśmy, że nie pozwalamy na dekowanie się pod samochodami.

Mądry Nanuk zmienił kierunek zwiedzania
Obrazek Obrazek Obrazek
Potem chaszcze
Obrazek Obrazek Obrazek
I dalej

Obrazek Obrazek Obrazek
Pod kontrolą
Obrazek
znalazł miejsce równie dobre co pod samochodem
Obrazek Obrazek

egwusia

Post » Nie sie 31, 2025 10:56 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Dzielny Nanuk!. :D

Wojtek

Post » Nie sie 31, 2025 10:59 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Po jakimś czasie
Obrazek
wyszedł i popędził do domu
Obrazek
gdzie, jak tylko zdjęłam z niego szelki
wlazł do kuwety
Obrazek
Normalnie Fidel Bis :D .

egwusia

Post » Nie sie 31, 2025 11:12 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Długa wycieczka!
Czy nie korciło Nanuka, żeby wejść na drzewo?
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Nie sie 31, 2025 11:25 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Cudownie!!!! :1luvu:
Jak On pięknie wygląda na tle zieleni :ok: .
Dzięki za ten post, tę akcję, wspaniale!
Właśnie miałam zapytać co u Nanuka i czy już był na tym PIERWSZYM spacerku i zanim napisałam, to taka fotorelacja :P
I jaki grzeczny, kuwetka to w domu :ryk:
Ja przycupnęłam i nic nie piszę, czekam na wieści od Felicji, jutro będę dzwonić.
Jak wróci, będzie akcja Tatuś Nulki, ale ten "tatuś" to tak umownie. Nula ma 9 lat, to dużo młodszy kot, podobno postrach całej dzielnicy. Ale miziak i to jaki! I piękny jest do sześcianu, łeb jak u Nulci, wielki, okrągły, oczy cudowne, ogon z Temu, proporcje idealne, sierść błyszcząca, lgnie do człowieka.
To może być Nulki kuzyn, brat, wujek, ale nie tatuś. On z tej pięknej linii genów czarnych w okolicy.
Czarne i białe mam w hurtowni, silver-metaliki też -Mietek, Felicja..wcześniej mój Mić...
Tatusia obfotografuję i będzie szukał domu, dokładniej- mam nadzieję- fundacja będzie szukała. Może ktoś jest chętny na forum? 8) On się do domu nada.
Dobrego dnia!
:201461
Egwusia, dziękuję za wsparcie dla fundacji, też dorzucę parę groszy, w poniedziałek wyślę razem.
Obrazek

czitka

Post » Nie sie 31, 2025 11:34 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Filmiki od Egwusi: Nanuk na uwięzi. ;)

Wojtek

Post » Nie sie 31, 2025 11:48 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Jaki zadowolony Nanuk :1luvu:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sie 31, 2025 11:48 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

Jaka wspaniała uwięź, dłuuuuuga :P !
Taki tłuściejszy jest troszkę chyba i futerko napuszone, ślicznota :1luvu: !
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]