» Śro paź 21, 2009 19:24
Re: Szach za TM. Mat- błagam o kciuki...:(
Ja-Ba,
a badania krwi zostały zrobione, przede wszystkim morfologia? Czy na pewno można wykluczyć np. panleukopenię? Przepraszam, ale jestem przy takich objawach i takich diagnozach ostatnio strasznie nieufna. Nie dawniej jak w ubiegłą sobotę zmarł kociak mojej siostry na panleukopenię. Prowadząca wetka cały czas upierała się przy lekkim zatruciu. Wmówiła mojej siostrze, że badania są na razie niepotrzebne. Druga wetka, do której moja siostra pojechała na konsultacje, notabene do najbardziej renomowanej i polecanej przez forumowiczów lecznicy w Łodzi (Sowy), wpatrywała się w książeczkę zdrowia jak glapa w gnot, pomądrzyła się, jak to na mądralę przystało, i odesłała siostrę z kociakiem, nawet go nie osłuchawszy. Trzeci wet (następnego dnia) stwierdził panleukopenię, czwarty tego samego dnia potwierdził chorbę, zrobiwszy testy specjalistyczne. Niestety było już o wiele za późno.
Oby to było tylko zatrucie. Trzymam za Maluszka mocno kciuki. Jeśli został wcześniej zaszczepiony, to obaw nie ma. Koksika mojej siostry niestety nie można było jeszcze zaszczepić, bo ciągle odzywały się resztki kk.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.