Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 28, 2009 21:24

Po fakcie to mi się też śmiać chciało i chce nadal :wink: Ale mycie tego... Chyba najpierw nadepnął zdrowo łapą, a potem usiadł - tubka była prawie cała, więc sporo wtarł w futro. To zaczęło zasychać, a w środku miało konsystencję gumy. Jak sie dało trochę więcej wody, to kot się pienił jak oszalały, jak się ściągało bardziej na sucho to się mazało... Myłam drania na 4 raty przez parę godzin :twisted: , bo nie mogłam całkiem wykąpać - za zimno.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob mar 28, 2009 21:42

Jak to wkleiło się w portki to ja Ci współczuje (i kotu też)
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob mar 28, 2009 21:48

Witam!
Ciekawe czym zęby umyje 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob mar 28, 2009 22:01

Szura pisze:Jak to wkleiło się w portki to ja Ci współczuje (i kotu też)

Wkleiło się :evil:. Ja dziękuję :D , ale kotu nie ma co współczuć - jemu to nie przeszkadzało, leżał na boku jak basza, pozwalał sobie myć spodenki, podwijał przednie łapeczki z zadowolenia, a tylne wystawiał do góry. Na szczęście, bo nie wyobrażam sobie tego bez jego współpracy. Moher lubi jak się go myje - jak się ubrudzi czasem w kuwecie, to sam miaukoli, żeby go wyszorować :lol:. On lubi dziwne rzeczy, obcinanie pazurków też.

Tosiula, na szczęście jemu nie muszę ząbków szorować. Ma jak perełki i żadnej tendencji do tworzenia kamienia. Wetka od echa serca, która widziała go pierwszy raz aż pytała, czy mu zęby szoruję.
Sybirkowi i Trykotowi przecieram - wręcz "uwielbiają" to :twisted:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob mar 28, 2009 22:06

To w końcu takie eleganckie chlopaki, więc i uśmiechy mają jak z żurnala :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie mar 29, 2009 0:19

Monostra napisała:[quoteMoher lubi jak się go myje - jak się ubrudzi czasem w kuwecie, to sam miaukoli, żeby go wyszorować :lol:. On lubi dziwne rzeczy, obcinanie pazurków też.
[/quote]
No to jest miód i orzeszki, super kot! Zazdroszczę!!! Wszystkie moje koty nie przepadają za kąpielą, ale Peperonia-Szura nie dość, że jest nieprzemakalna to jeszcze kąpieli nienawidzi. Tak się wydziera w wannie, że inne koty chowają się w najdalszych częściach mieszkania. Jedynie jej przyjaciolka Noris rozumie jej rozpacz i wlazi mi na plecy sprawdzajac czy Szura jeszcze zyje. Mycie i kapiel to horror :evil:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon mar 30, 2009 8:26

Jakie atrakcje Ci Moher zafundował :lol:

U nas kąpiel i obcinanie pazurów też przechodzą bez większych protestów :D

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon mar 30, 2009 8:37

Monostra pisze:Dawno nie było atrakcji - kotki grzeczne jak aniołki. Dziś Moher nadrobił :lol: . Zastanowiło mnie, że świrki chodzą za nim i wąchają go intensywnie. Jak zobaczyłam (i powąchałam :wink:) tył koteczka, to mało zawału nie dostałam - futro na spodenkach, wydmuszkach i spodzie ogona zlepione i intensywnie woniejące... miętą :twisted: . Towarzyszył przy porannym myciu i usiadł na otwartej tubce pasty do zębów. Jak wychodziłam z łazienki, to nadal siedział i się nie zorientowałam, więc zdążyło trochę podeschnąć...

:lol:

Moher,

i Tobie tez takie dziwne rzeczy przydarzaja sie! :lol:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 30, 2009 8:49

Bry :D

Nie narzekaj - wolałabyś, żeby usiadł w czymś pachnącym "inaczej"? :twisted:
Może uznał, ze trochę dezodorantu pod ogonek nie zaszkodzi, a że nie wiedział, że to pasta do zębów ... no cóż, liczą sie chęci :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon mar 30, 2009 12:37

Monostra pisze:Dawno nie było atrakcji - kotki grzeczne jak aniołki. Dziś Moher nadrobił :lol: . Zastanowiło mnie, że świrki chodzą za nim i wąchają go intensywnie. Jak zobaczyłam (i powąchałam :wink:) tył koteczka, to mało zawału nie dostałam - futro na spodenkach, wydmuszkach i spodzie ogona zlepione i intensywnie woniejące... miętą :twisted: . Towarzyszył przy porannym myciu i usiadł na otwartej tubce pasty do zębów. Jak wychodziłam z łazienki, to nadal siedział i się nie zorientowałam, więc zdążyło trochę podeschnąć...

Doczytałam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro kwi 01, 2009 9:39

Bry :D

I jak Moherowe porcięta - nadal pachnąco-pieniące ? ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro kwi 01, 2009 11:11

Avian pisze:Bry :D

I jak Moherowe porcięta - nadal pachnąco-pieniące ? ;)

jak znam życie to nie była pasta, która na kocich portkach sie pieni - to była taka, która na kocich portkach sie rozmazuje :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt kwi 03, 2009 21:33

Pasta z Mohera wywietrzała :lol:. To była pasty 2 w 1 - pieniła się i rozmazywała :evil: .

Kocie dranie lenią się na kanapie:
Obrazek
Obrazek

Albo wietrzą na balkonie:
Obrazek

Ale koniec tego dobrego. W końcu się na coś przydadzą. Trawa na działce wyłoniła się spod grubej warstwy śniegu w stanie... :roll: . Zamiast spulchniania dywanów, niech się biorą za aerację i wertykulację - w końcu po coś te pazury mają :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt kwi 03, 2009 22:03

Monostra pisze:Ale koniec tego dobrego. W końcu się na coś przydadzą. Trawa na działce wyłoniła się spod grubej warstwy śniegu w stanie... :roll: . Zamiast spulchniania dywanów, niech się biorą za aerację i wertykulację - w końcu po coś te pazury mają :twisted: .

Biedne koteczki chcesz wykorzystywać :roll: a one przecież tak się wysilały, pozowały układały się chodziły na balkon żeby Pańcia była usatysfakcjonowana :twisted: a tu taka wdzięczność :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie kwi 05, 2009 20:50

Pogoda nas zaskoczyła jak drogowców :wink: . Tydzień temu leżał śnieg i nagle zrobi o się 20 stopni. Miałam jechać sama robić porządki, ale żal mi się zrobiło futer i zabrałam wszystkich. Starzy wyjadacze od razu przykleili nosy do drzwi tarasowych, żądając wypuszczenia. Trykota miałam zamiar przytrzymać w domu, zanim go nie pozna...
Podróż przespał, zadomowił się w 10 minut - zlokalizował kuwetę, chrupki i zawisł w oknie patrząc na starszyznę. Nie było sensu go trzymać w domu, więc otworzyłam drzwi.
Przez dwa dni minę miał prawie cały czas taką:
Obrazek

Początkowo patrzył na wszystko z balustrady, na którą wskoczył natychmiast, gdy zobaczył na niej Sybirka:
Obrazek

cdn.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]