Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 12:44 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Pasik i Czorcik na łowach

Avian pisze:No i znów mam nówkę sztukę na działce ...

Dzisiaj przyszła do miski biało-ruda kotka, brzuch jakiś taki obwieszony ... czyżby zaciążona?
Widuję ją od paru miesięcy, ale nigdy nie przyszła tak blisko. Strasznie chuda i dzika, te parę razy kiedy ją widywałam, wyglądała lepiej :? Może nie umie sobie znaleźć jedzonka?

Mina moich czarnych po ujrzeniu kota innego koloru bezcenna :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: piękne :ryk: :ryk: :ryk:
Czorcik to wygląda jak mój Neryś ach :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Sob wrz 12, 2009 13:12 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert !!!

Piękne to będzie jak do męskiej czarnej armii dojdzie oddział szylkretek ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob wrz 12, 2009 13:14 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert !!!

Avian pisze:Piękne to będzie jak do męskiej czarnej armii dojdzie oddział szylkretek ...

:? Natura lubi roznorodnosc...
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob wrz 12, 2009 14:36 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert !!!

Szylkretek jeszcze nie miałam ... rudych zresztą też ;)

Chyba muszę sie wziąć za szybkie wydanie sreberek, żeby się miejsce zwolniło dla małych kolorowych ... jeszcze ze 2 miesiace pewnie mam :roll:
Obrazek

Avian

Post » Nie wrz 13, 2009 13:09 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert !!!

A oto i nowe rude - dzisiaj czekało toto w pobliżu, az przyjdę, nawet nie uciekało za bardzo ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie wrz 13, 2009 14:06 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert ! Nowe rude ...

ładne toto :1luvu:
a może to kocurek? :wink:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon wrz 14, 2009 10:55 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - Red Alert ! Nowe rude ...

Toto jest jednak koteczką do tego faktycznie zaciążoną :(

Dzisiaj już czekała, lepiej wyglądała niż wczoraj. Siedziała razem z pozostałymi kotami i czekała grzecznie na michę. Już tak panicznie nie uciekała jak podeszłam. Podczas jedzenia udało mi sie wyciągnąć zza ucha gigantycznego kleszcza ...
Po śniadanku chyba w rozumku przemyślała i stwierdziła, ze ten człowiek karmiący jest ok i dała sie pogłaskać.
Przy głaskaniu ugniatała łapkami beton ;)
Spodobało się, albo przypomniało się jak było kiedyś ... możliwe, że to jednak kotka domowa, bo skąd u nas na działkach taki kolor?

Ponieważ okazało sie, ze to jednak ufna i oswojona kotka, zaczynam szukanie domku. Kotka chyba dość młoda ...

Foty z dziś
Obrazek

Tak sie miziamy ...
Obrazek
... i tak barankujemy ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 14, 2009 11:00 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

Pewnie ktoś wyrzucił na działki biedulkę.... :(
Sliczna jest.. :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon wrz 14, 2009 19:54 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

Ruda Aldona ;) po południu czekała przy miskach :strach:
Jak sie wreszcie najadła (je tyle co wszystkie moje razem :strach: ) i położyła się na trawce wyglądała jak na ostatnich nogach. Może ona właśnie dlatego przyszła? Bo szuka miejsca do urodzenia? Chyba musze jakąś budkę w folii zawczasu przygotować ... może lepiej teraz, póki ciepło ...
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 14, 2009 20:03 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

Iza a co bedzie jak kociaki sie urodzą i ona je gdzies wyprowadzi? albo zdziczeją
nawet nie chce myśleć
nie daloby sie do dr podrzucic na ogledziny?
może ona jednak nie kotna tylko zaniedbana i zarobaczona?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon wrz 14, 2009 20:19 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

W czwartek dopiero pojedzie do weta - teraz w Luboniu nikogo nie ma po wypadku dr Asi, a do Poznania jej nie zawiozę.

Nie ma szans ... kotna na 100%. Raczej nie wyprowadzi, jak dla mnie to ona po to tu przyszła. Musze tylko pilnować, żeby w altanie nie urodziła - nie mogę pozbawiać altankowych rezydentów domu. Mimo wszystko, to ich miejsce ... kotka musi sobie poradzić w budce, którą zrobię.

Najfajniej byłoby jej znaleźć tymczas na czas urodzin, wykarmienia i sterylki. Ładna jest i milutka, w modnym kolorze, powinna znaleźć dom. Jej maluchy też pewnie będą "trendy" ;) Jedno jest pewne - trzeba jej znaleźć dom, szkoda tak oswojonego kota na działki ...
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 14, 2009 20:22 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

trzymam kciuki :ok:
sliczna jest :1luvu:
Obrazek

dalia

Post » Wto wrz 15, 2009 10:59 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

Kolejny nowy nabytek działkowy, pojawia sie od paru tygodni, teraz już regularnie.
Kocurek. Gada jak Pasik, może rodzina?
Na razie go nie lubię, bo goni moje koty :?

Obrazek

I Aldonka, które pilnuje działki (choć dzisiaj rano jej nie było, ciekawe, gdzie sypia?)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto wrz 15, 2009 17:18 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

koty chyba po okolicy wieści rozpuściły, że u Ciebie dobra wyżerka, miło i cieplo jest 8)
Obrazek

dalia

Post » Wto wrz 15, 2009 19:53 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe rude zaciążone :(((

Oj tak ...
Dzisiaj Aldony nie było ...
Trochę się bałam wieczornego wejścia do altany - w ciągu dnia koty mają otwarte okno, więc pomyślałam, że właściwie Aldonce mogłoby wpaść do łepka urodzić na fotelu :strach:
Ciekawe, dlaczego jej dziś nie było - już gdzies urodziła, czy może w te 3 dni sobie podjadła i poszła dalej :conf:

Dzięki Hannah12 jest już zarezerwowany talon na sterylkę :1luvu:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]