Szylkretki Są piękne!VI. Pokazujcie się! Zapraszamy!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 21, 2007 17:09

Dorota pisze:
trawa11 pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
bubor pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:Jak fajnie teraz sie za granicę chodzi.. :wink: I tak z z dnia na dzień miasto się nam powiększyło z 35 na niemal 60 tyś. mieszkańców...

A tak swoją drogą, czy jak przychodzimy do domu, to od razu nagle Lafince musi sie chcieć skorzystać z kuwety?! Zawsze tak jest. Zawsze, zawsze. Przychodzę, sprzątam, bo oczywiście jest co, i NATYCHMIAST Lafi tam siedzi, i żeby to raz...Jeszcze łopatki nie zdążę wyjąć, a ona się już pcha...I tak biegam sobie do tej kuwetki ze trzy razy, ledwie się wejdzie do domu.. :twisted:

Ona żąda podziwiania! :D

U nas jest tak samo Kalair :roll: , wracam po pracy i często snujący sie po pokoju zapaszek "nakłania " mnie do wcześniejszego wybrania "urobku " no i co sie wtedy dzieje ? oczywiście jeszcze nawet nie zdąże nałożyć pokrywy na kuwetę gdy pojawia sie Kropcia i ostentacyjnie zaczyna coś " sadzić " w żwirku :roll: .....................

Oho!
Ujawnia sie niespodziewana wspolna cecha Kretek :twisted:

Też coś.. A co, sama mówisz, że to dla podziwiania! A jest przecież co podziwuać, zwłaszcza u kretek, nie? I co powiesz teraz? :twisted:

Kretusieczka wymusza na Was podziwianie zawartosci kuwety.
Lub czynnosci poprzedzajacej pozostawienie czegos tam w kuwecie.

Bo Kretki wiedzą, że zawartość kuwetki jest niezwykle ważna, i swiadczy o zdrowiu, bąź nie kiciów! Gusie tego NIE WIEDZą!? 8O :twisted:

Wiedza, a jakze! :lol:
Afroamerykance tez.

Tylko chyba nie wiedza, ze koty nie jedza dziczyzny :twisted: ,
bo debatuja nad garem z surowym miechem.
Mru ukradl kawalek.
Nora ukradla ten kawalek Mru.
Dalsze losy kawalka nieznane.

dziczyzna :roll: mniam ,mniam :wink: koty nie musz alubiec,wazne ,z eja lubie :wink:
moge Ci tez podkraść? :roll: 8O :?:

Jasne! Zapraszam!
2 kg tego jest :strach:
A ja nie do konca wiem, co z tym zrobic.

jak to co? usmazyć i zjeśc :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt gru 21, 2007 17:56

Obrazek Obrazek

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Pt gru 21, 2007 18:36

trawa11 pisze:
Dorota pisze:
trawa11 pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
bubor pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:Jak fajnie teraz sie za granicę chodzi.. :wink: I tak z z dnia na dzień miasto się nam powiększyło z 35 na niemal 60 tyś. mieszkańców...

A tak swoją drogą, czy jak przychodzimy do domu, to od razu nagle Lafince musi sie chcieć skorzystać z kuwety?! Zawsze tak jest. Zawsze, zawsze. Przychodzę, sprzątam, bo oczywiście jest co, i NATYCHMIAST Lafi tam siedzi, i żeby to raz...Jeszcze łopatki nie zdążę wyjąć, a ona się już pcha...I tak biegam sobie do tej kuwetki ze trzy razy, ledwie się wejdzie do domu.. :twisted:

Ona żąda podziwiania! :D

U nas jest tak samo Kalair :roll: , wracam po pracy i często snujący sie po pokoju zapaszek "nakłania " mnie do wcześniejszego wybrania "urobku " no i co sie wtedy dzieje ? oczywiście jeszcze nawet nie zdąże nałożyć pokrywy na kuwetę gdy pojawia sie Kropcia i ostentacyjnie zaczyna coś " sadzić " w żwirku :roll: .....................

Oho!
Ujawnia sie niespodziewana wspolna cecha Kretek :twisted:

Też coś.. A co, sama mówisz, że to dla podziwiania! A jest przecież co podziwuać, zwłaszcza u kretek, nie? I co powiesz teraz? :twisted:

Kretusieczka wymusza na Was podziwianie zawartosci kuwety.
Lub czynnosci poprzedzajacej pozostawienie czegos tam w kuwecie.

Bo Kretki wiedzą, że zawartość kuwetki jest niezwykle ważna, i swiadczy o zdrowiu, bąź nie kiciów! Gusie tego NIE WIEDZą!? 8O :twisted:

Wiedza, a jakze! :lol:
Afroamerykance tez.

Tylko chyba nie wiedza, ze koty nie jedza dziczyzny :twisted: ,
bo debatuja nad garem z surowym miechem.
Mru ukradl kawalek.
Nora ukradla ten kawalek Mru.
Dalsze losy kawalka nieznane.

dziczyzna :roll: mniam ,mniam :wink: koty nie musz alubiec,wazne ,z eja lubie :wink:
moge Ci tez podkraść? :roll: 8O :?:

Jasne! Zapraszam!
2 kg tego jest :strach:
A ja nie do konca wiem, co z tym zrobic.

jak to co? usmazyć i zjeśc :lol: :lol: :lol:

Tylko ze z dziczyzna podobno jakies czary-mary sie robi.
Jakies bejcowanie itp.
Zaraz przystapie do tych dziwnych czynnosci :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt gru 21, 2007 19:21

Obrazek
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt gru 21, 2007 20:54

To ja uprzejmnie doniosę, że dziczyznę można jeść. Osobiście nie jadam. Smacznego Dorotko, Trawko, (jak Ci Dorotka da :twisted: ), Mru i Norciu. I przypuszczam, że reszta towarzycha... :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 21, 2007 21:35

kalair pisze:To ja uprzejmnie doniosę, że dziczyznę można jeść. Osobiście nie jadam. Smacznego Dorotko, Trawko, (jak Ci Dorotka da :twisted: ), Mru i Norciu. I przypuszczam, że reszta towarzycha... :twisted:

:twisted:
Nie wiem, czy jadam.
Zobacze, co z tego wyjdzie :twisted:

Mru juz spi, az nie chce mi sie wierzyc.
Chory czy co?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt gru 21, 2007 21:54

Dziczyzne mozna jeść, poświadczam, Mój ojciec nas czasami tym obdara.. ale smak ma specyficzny i to zarowno ptactwo jak i zajęczyna np 8) , z zajaca dobry jest pasztet..pyyycha 8)
Witam i przepraszam ze tak póżno :oops: Nie moglam wczesniej :oops:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt gru 21, 2007 22:00

Dorota pisze:
kalair pisze:To ja uprzejmnie doniosę, że dziczyznę można jeść. Osobiście nie jadam. Smacznego Dorotko, Trawko, (jak Ci Dorotka da :twisted: ), Mru i Norciu. I przypuszczam, że reszta towarzycha... :twisted:

Nie wiem, czy jadam.

Chory czy co?

Mru śpi??!! 8O 8O No ale w sumie Iriska też..Zbiera siły na noc.. :twisted: .Za to Lafi.....Ehhhh.... :roll: Skąd toto bierze tej energii? Dziś czerpała ze słońca, ale jak go nie ma? :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 21, 2007 22:04

kalair pisze:
Dorota pisze:

Nie wiem, czy jadam.

Chory czy co?

Mru śpi??!! 8O 8O No ale w sumie Iriska też..Zbiera siły na noc.. :twisted: .Za to Lafi.....Ehhhh.... :roll: Skąd toto bierze tej energii? Dziś czerpała ze słońca, ale jak go nie ma? :roll:

Mam kwarcówe!
Ktorej zreszta pradziadek moich dzieci jest współtwórcą :lol: :lol: :lol:

Dorota

Post » Pt gru 21, 2007 22:04

moś pisze:Dziczyzne mozna jeść, poświadczam, Mój ojciec nas czasami tym obdara.. ale smak ma specyficzny i to zarowno ptactwo jak i zajęczyna np 8) , z zajaca dobry jest pasztet..pyyycha 8)
Witam i przepraszam ze tak póżno :oops: Nie moglam wczesniej :oops:

Z pasztetem z zajączka się zgodzę :wink: Biedny zajączek..A w slangu myśliwych to kot.....
I witaj Mośku! Lepiej poźno niż wcale, jak to mówią :wink:

Dla Ciebie -ja też już nie chcę zdjęć! :?
Lafi-
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 21, 2007 22:07

Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:

Nie wiem, czy jadam.

Chory czy co?

Mam kwarcówe!

O, to kwarcówka nówka.. :D Ale dla Lafi będzie dobra! Ona jak akumulatorek-się naładuje, i działa dalej! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 21, 2007 22:09

O! dupka Lafinki 8O , to tyle dostaje sie jak sie póżno wchodzi :lol:
Wiem ze kot to zajaczek a raczej odwrotnie.Ojciec jest mysliwym od wielu lat.Nie powiem zebym pałala do tego hobby entuzjazmem :? .Przywozi nam z reguly bazanty, kuropatwy i zajace... od tylu lat zadna z nas- dwu sióstr nie nauczyla sie ich przyrzadzac :lol:

moś

Post » Pt gru 21, 2007 22:20

moś pisze:O! dupka Lafinki 8O , to tyle dostaje sie jak sie póżno wchodzi :lol:
Wiem ze kot to zajaczek a raczej odwrotnie.Ojciec jest mysliwym od wielu lat.Nie powiem zebym pałala do tego hobby entuzjazmem :? .Przywozi nam z reguly bazanty, kuropatwy i zajace... od tylu lat zadna z nas- dwu sióstr nie nauczyla sie ich przyrzadzac :lol:

Mośku, o tym kocie-zajączku, to tak raczej reflaksyjnie napisałam, (kochamy koty!), niż w sensie wyjaśnienia :D

A ta doopka no tak się trafiło, no..Jak bardzo chcesz, mogę nadrobić całością.. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 21, 2007 22:22

kalair pisze:
moś pisze:O! dupka Lafinki 8O , to tyle dostaje sie jak sie póżno wchodzi :lol:

Mośku, o tym kocie-zajączku, to tak raczej reflaksyjnie napisałam, (kochamy koty!), niż w sensie wyjaśnienia :D

A ta doopka no tak się trafiło, no..Jak bardzo chcesz, mogę nadrobić całością.. :P

Nie musisz, dupka tez mi sie podoba :wink:

moś

Post » Pt gru 21, 2007 22:34

kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:

Nie wiem, czy jadam.

Chory czy co?

Mam kwarcówe!

O, to kwarcówka nówka.. :D Ale dla Lafi będzie dobra! Ona jak akumulatorek-się naładuje, i działa dalej! :twisted:

A nie lepiej Lafi przefarbowac?
W jakies sloneczne pregi?

Mru rozmarzony, nieśpiący

Dorota

[poprzednia][następna]