InkaPigulinka - teraz ja :) cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2007 11:20

Nasza Pańcia właściwie nie boi się dentysty, bo zawsze nam spokojnie o tych wizytach mówi. Podobno boi się tylko tego zaszczyku ze znieczuleniem, więc każe dentystce robić bez znieczulenia. I wtedy wszystko dzielnie wytrzymuje. Za to podobno dentystka się denerwuje i stresuje - chichichi :) jakby to ją to bolało, a nie naszą Pańcię :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lip 11, 2007 10:02

Ależ miałam nockę okropną :(:(:( Cały czas po oknie płynęła woda :( I był straszny wiatr. Nawet Pańcia spać nie mogła, tak wiało :( A dziś na dokładkę musiała wyjść do pracy pół godziny wcześniej niż zwykle :(. I w dodatku okazało się, że zupełnie niepotrzebnie tak wcześnie wyszła. Szkoda mi Pańci...

MaryLux

Post » Śro lip 11, 2007 10:24

a nasza Pańcia dzisiaj była z nami całe rano. Tylko że jeść nam nie dała :evil: .Potem zabrała Milusię do koszyka i dopiero wtedy dała nam śniadanko, ale tylko suche :evil:
Jak Pańcia zabiera kogoś z nas do koszyka to znaczy, że wyrok zapadł: wycieczka do Dużej w zielonym. Biedna Milusia. Słyszeliśmy jak Pańcia do słuchawki mówiła, że jakieś cięcie czy coś. Bardzo boimy się o Milusię, czy jakaś krzywda jej się nie stanie :evil:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lip 11, 2007 10:33

Ojejku, biedna Milusia :( A kto to jest Duża w zielonyyyym???? Nawet Psotuś mi nie umiał powiedzieć :( On dużo wie, bo nawet w dwóch czy trzech lecznicach był na wycieczkach. Ale nawet tam nikogo zielonego nie widział. Tam byli tacy normalnie ubrani lub w takim białym czymś, co Pańcia nazywała przebrankiem aniołów (bo niby pod białym najłatwiej schować białe skrzydła). No i ci poprzebierani zawsze Psotusiowi pomagali. A zielone to są chyba ufoludki, no nie?

MaryLux

Post » Śro lip 11, 2007 10:37

Maria Lewowska pisze:Ojejku, biedna Milusia :( A kto to jest Duża w zielonyyyym???? Nawet Psotuś mi nie umiał powiedzieć :( On dużo wie, bo nawet w dwóch czy trzech lecznicach był na wycieczkach. Ale nawet tam nikogo zielonego nie widział. Tam byli tacy normalnie ubrani lub w takim białym czymś, co Pańcia nazywała przebrankiem aniołów (bo niby pod białym najłatwiej schować białe skrzydła). No i ci poprzebierani zawsze Psotusiowi pomagali. A zielone to są chyba ufoludki, no nie?

Duża w zielonym to Doctorro. My tak mówimy :D Bo nasza Doctorro chodzi w takim zielonym kubraczku i w spodenkach.
Obrazek

Femka

Post » Śro lip 11, 2007 10:42

Aha, już rozumiem :) Nie wiedziałam, bo nasz Doctorro zawsze do nas przyjeżdża w eleganckim garniturku i pod krawatem. A Doctorri w najbliższej lecznicy ma podobno biały fartuszek :). Ci Doctorro w lecznicach, gdzie bywał Psotuś, też chyba byli na biało lub niebiesko ubrani :) To pewnie się za anioły kocio-psie uważali, no nie?

MaryLux

Post » Śro lip 11, 2007 10:50

Maria Lewowska pisze:Aha, już rozumiem :) Nie wiedziałam, bo nasz Doctorro zawsze do nas przyjeżdża w eleganckim garniturku i pod krawatem. A Doctorri w najbliższej lecznicy ma podobno biały fartuszek :). Ci Doctorro w lecznicach, gdzie bywał Psotuś, też chyba byli na biało lub niebiesko ubrani :) To pewnie się za anioły kocio-psie uważali, no nie?

pewnie się tak uważali, ale co to za anioł, co kuj w dooopkę robi :crying: my się bardzo boimy kuj :( a nasza Duża w zielonym to jeszcze się zawsze cieszy jak zrobi kuj,. że ładnie poszło :evil: My myślimy, że nasza Duża w zielonym to chyba nie zna się na kotach i nie wie, że my tego nie lubimy, bo szczypie :evil:

za to potem, jak wracamy do domku, to jest fajnie, bo nasza Pańcia coś dobrego dla nas ma w nagrodę :D i masuje dooopki, w które było kuj :D Koralik to nawet kiedyś oszukiwał, że ciągle go bardzo boli, żeby Pańcia dłużej masowała :D
Obrazek

Femka

Post » Śro lip 11, 2007 10:58

My z Psotusiem też nie lubimy Kuj przeokropnie. Psotuś to na tego Doctorro zawsze wrzeszczy. A Pańcię to zawsze drapie i próbuje ją za to trzymanie do Kuj pogryźć. Ale oni i tak go przechytrzają i mu robią Kuj. To potem im się chowa za wersalkę i stamtąd na nich przeklina. Ja to jestem sprawiedliwa. Zawsze jedno z nich za Kuj drapię, bo mi się nie chce przemęczać i drapać obojga za każdym razem. To jeden raz drapię Doctorro, a drugim razem Pańcię. A przedtem udaję, że już im prawie zasypiam, żeby im zmylić czujność :)
Tylko Kulka jakaś dziwna jest, ona lubi te Kuj. I jak jej zrobią jedno, to się obraża, bo jej obiecują siedem, a nie dają, sknery jedne. Ja bym Kulce chętnie oddała swoje Kuj, jak ona to tak bardzo lubi.

MaryLux

Post » Śro lip 11, 2007 18:25

Ojej, a wiesz co u nas? Milusia wróciła z Pańcią i ma ranę na brzuszku :( Jest smutna, zapomniała, jak się chodzi i nawet do kuwetki nie mogła wejść. Ale kolację z nami zjadła z apetytem, tyle, że mniej niż zwykle.

Kiedyś Zosia też wróciła z Pańcią z raną na brzuszku i zaraz potem brykała sobie po domku. To pewnie i Milusia też będzie brykać :D Słyszeliśmy jak Pańcia mówiła, że Milusia już nie będzie śpiewać w nocy. Szkoda, bo było wesoło. Ona śpiewała, a my się ganialiśmy :D Tylko Pańcia groziła, że nas sprzeda, ale my się nie boimy, bo ona tak ciągle straszy :D
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 12, 2007 9:32

Ojej, biedactwo z Milusi :( Jak można jej robić ranę w brzuszku za to, że śpiewała??? To ja już się boję, że może i mnie moja Pańcia tak potraktuje :( Słyszałam, że Doctorro coś mówił Pańci o jakiejś decyzji, którą trzeba będzie podjąć, jak mi się jakaś ruja skończy. A ja nie wiem, co to jest. Ale ja już od czasu do czasu próbuję śpiewać. To przez to śpiewanie robią nam dziury w brzuszkach??? Ja nie chcę!!!! To już chyba wolę nawet to wstrętne Kuj. I słyszałam, że Pańcia mówiła Doctorro, że ona też woli Kuj, póki się tylko da.

MaryLux

Post » Czw lip 12, 2007 9:40

Milusia już jest prawie zdrowa :D A Milusia wczoraj sobie śpiewała, ale po cichutku i Pańcia przytulała wtedy Milusię i wcale się na te śpiewy nie denerwowała. Chyba ta dziura w brzuszku to nie przez śpiewy, bo słyszeliśmy, jak Pańcia wczoraj do Milusi powiedziała, że już nic jej nie grozi i że teraz nie bedzie się już męczyć. My nie widzieliśmy, żeby Milusia robiła coś ciężkiego, ale widocznie Pańcia wie lepiej :D

I w ogóle jakoś tak fajnie teraz jest w domku. Pańcia wczoraj cały dzień kogś z nas przytulała, nawet jak się poozyła i zasnęła to jeszcze Koralisia po futerku dotykała :D Milusia też coraz weselsza. Siooo wczoraj zrobiła i rano troszkę śniadanka już zjadła.

Tylko rano Pań :D cia była trochę zła, bo jak w nocy się bawiliśmy, to takie coś pionowe od radia spadło na podłogę. Pańcia rano powiedziała, że jak toto pionowe jest popsute, to tylko na jedno ucho będzie radia słuchać. Ale tylko zrzędziła i nikogo nie ganiała za to, bo powiedziała, że nie wie, czyja to sprawka :D My wiemy, ale nie powiemy :D
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 12, 2007 9:52

Ojeeej, jak Wam fajnie, że Pańcia cały dzie była w domku. Ale nam też będzie fajnie. Pańcia powiedziała, że od poniedziałku będzie miała urlop. To jest coś takiego, że Pańcia nie musi chodzić do żadnej głupiej pracy, a pieniążki i tak dostaje :) Szkoda tylko, że wtedy nie będę jej mogła dyktować tak często jak bym chciała, bo w domu nie mamy jakiejś sieci. Ale może Rodzice Pańci jej pozwolą popisać od czasu do czasu :)
A ja czasem wyciągam z tewelizora taki biały sznurek i wtedy Pańcia nie może oglądać żadnych głupich programów. Fajnie się Pańcia wtedy gimnastykuje, żeby ten sznurek wsadzić tam, gdzie trzeba. Ja jej wtedy tłumaczę, że ruch jest znacznie zdrowszy niż gapienie się w jakieś głupie gadające pudło. Lepiej niech się z nami pobawi :)

MaryLux

Post » Czw lip 12, 2007 10:04

My też mamy takie pudło, ale nasza Pańcia prawie w ogóle go nie włącza. Za to u nas ciągle gada takie coś, co nie ma żadnych obrazków. I dlatego Pańcia tak się rano zezłościła, że zrzuciliśmy to, co było do tego pudła podłączone.
Ale pudło rano gadało, bo do niego jest jeszcze jedno takie samo coś podłączone i tamtego nie zrzucaliśmy. Nie wiemy, o co ten cały szum. :D
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 12, 2007 10:10

No, ja też nie wiem, o co Wasza Pańcia się denerwuje :) Nasza Pańcia nie ma tego pudła bez obrazków, bo mówi, że go nie lubi :) A to z obrazkami to włącza tylko po to, żeby się dowiedzieć, jaka będzie pogoda następnego dnia. Jakby nie mogła poczekać i sama się przekonać. Ale w naszym programie regionalnym o pogodzie mówi taki fajny Pan Ko(co)t i Pańcia lubi Go słuchać, bo on poza tymi bajkami o pogodzie jeszcze dowcipy opowiada i Pańcia zawsze się śmieje, jak go słyszy :) To niech ogląda, jak jej ten pan poprawia humor :)

MaryLux

Post » Pt lip 13, 2007 8:40

Wiecie, że mam dziś święto? Jestem cała czarna, a dziś jest Dzień Czarnego Kota :) I Kulka też świętuje :) Pańcia i Psotuś muszą nam z tej okazji dogadzać od rana do wieczora :) Lubię, jak mi dogadzają :):):)

MaryLux

[poprzednia][następna]