Moje koteczki Maja i Stich

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 07, 2006 11:25

O tak kociska są sprytne
u mnie mdleją z głodu o 7-mej po zjedzeniu śniadania o 5-tej :lol:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw gru 07, 2006 11:42

Monika L pisze:
czarna.wdowa pisze:Moniko
Trzymam kciuki za Arielkę - oby rujki nie wróciły :ok:
i oczywiście za kocurka na twoje kolanka :wink:

Dziękuje :D chyba Arielka coś przeczuwa wczoraj moje kolana przez godzinkę wygrzewała ,córcia mówi widzisz kocha Cię.
Po tych rujach powraca moja dawna Arielka wczoraj towarzyszyła mi w kuchni ,wylegiwała się na sofie ,och jak bardzo ją kocham.
Tylko muszę jej jedzonko ograniczać a ona tak mi się w oczy patrzy.

no to masz metodę - im bardziej będzie głodna tym bardziej Cię będzie kochała :twisted: Mój Niuton kocha mnie najbardziej jak jem kanapki z wędliną :twisted: [/url]
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Czw gru 07, 2006 11:45

no ja tez widze ze moj mnie kocha tylko kiedy głodny jest :twisted: a jak najedzony to go cały dzien znalzec nie moge bo spi gdzie w kacie :twisted: musze zaczac go głodzic :wink: a mu nie tylko dupsko urosło ale cała reszta tez :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw gru 07, 2006 13:08

Tak rośnie dupsko :oops: Nigdy nie ograniczałam jedzonka ,sucha karma do woli była ,a teraz nawet suchą karmę wyczyszcza ,więc też ograniczam.
Chyba ta miłość do mnie to przez to jedzonko :D a jak pięknie mnie wita ,bo dostaje jeść jak z pracy wracam.
A ja myślałam ,że to miłość :wink:
Futro to ma teraz niesamowite ,takie długie gęste,wogóle zrobiła się strasznie duża ,jej przodkowie to na pewno nie zwykłe buraski.
Wody nadal nie pije prawie wcale ,za to ciągle czeka nad talerzykiem ze śmietanką ,chcę ją okłamać jogurtem light ,ale się nie daje :twisted:
Więc śmietanka 9% jogurtowa ,kiedy jej nie daje to siedzi nad pustym spodeczkiem i się nie rusza jak posąg :D
Bo jak jedzenia nie ma to odchodzi ,albo sępi zwłaszcza przy dzieciach ,we wtorek córce rybę ukradła ,niby przypadkiem :wink: Takie te moje kobiety solidarne 8) Dla mnie to zupełnie nowość ,to jej obżarstwo teraz .
Mamy ją rok ,a dopiero teraz przychodzi na dźwięk otwieranej puszki,czy dopiero teraz ona po tych rujach przed i po kastracji ,normalnie funkcjonuje :?:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw gru 07, 2006 13:28

Monika L pisze:Wody nadal nie pije prawie wcale ,za to ciągle czeka nad talerzykiem ze śmietanką ,chcę ją okłamać jogurtem light ,ale się nie daje :twisted:
A próbowałaś dolać trochę wody do śmietanki? :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw gru 07, 2006 13:40

Fraszka pisze:
Monika L pisze:Wody nadal nie pije prawie wcale ,za to ciągle czeka nad talerzykiem ze śmietanką ,chcę ją okłamać jogurtem light ,ale się nie daje :twisted:
A próbowałaś dolać trochę wody do śmietanki? :)

Tak troszkę dolewam to pije ,jak za bardzo wodnista to też nie chce :)

Monika L

Post » Czw gru 07, 2006 13:57

U mnie też dupska porosły ,niżej 5kg. nie ma żadnego o przepraszam Kropka waży 1kg.60dkg i Nelunia ,ta chora okolo 3 kg. reszta ..... :wink: piją namietnie smietanke,wyżerają równie namietnie RC Kitten , no oczy w d... trzeba miec .Niunia ma rujke ,nastepna do ciachnięcia,a z niej chcialam miec persiczki ale od kąd jestem na forum to już mam inne spojrzenie na wszystko.Moniko to może jak kocia złagodnieje to sie dokocisz :?: :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw gru 07, 2006 14:28

Dorciu moja tez już 5 kg waży :? Arielka jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi,natomiast do kotów serca jej brak :(
Lepiej na psy reaguje ,już zaczęłam myśleć o psiaku :oops: bo na prawde czuję niedosyt, chociaż serducho mi do małego kociaka mocno bije :)
Właśnie rozmawiam z Senioritką ma kiciusia co bardzo chce mieć człowieka do kochania ,ma około 5 miesięcy ,tylko boję się że izolacja z takim kociakiem będzie trudna :(
Boję się ,że będzie nieszczęśliwy ,gdzieś zamknięty.
A to naprawdę może być trudne dokocenie.

16 grudnia kończę 33 lata ,powiedziałam TŻ ,że jedyny prezent ,który mnie ucieszy to małe kocie.
A w kwestii prezentów to moja córcia mówi ,dlaczego Mikołaj nie może przynieść kociaka.
Pojechał by do pani Kasi do fundacji i wziął nie w worek tylko w transporter kociaki i rozdawał ludziom. Odpowiedziałam jej ,że Pani Kasia by nie dała bo musi wiedzieć ,gdzie kociaki zamieszkają, muszą mieć dobre domki. A córka odpowiada przecież Mikołaj wie kto dobry i byle komu nie odda i jak tu dyskutować z 7 latką :twisted: W końcu zamyślona wzięła swoją futrzastą przyjaciółkę i poszła spać z tekstem „Arielka jaky Ci Mikołaj przyniósł przyjaciela to byś go na pewno pokochała”

Monika L

Post » Czw gru 07, 2006 18:40

Pewnie, że by pokochała...skoro Otis śpi razem z Sonią i wylizuja sobie futerka, a wojna była III światowa, to twoja Arielka też się przyzwyczai...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw gru 07, 2006 19:16

Monika L pisze:A tak OT :wink: to ciągle siedzę na kociarni i czekam na małego kocurka.
Myślę że w końcu przyjdzie ten czas ,że będę wiedziała ,że to dobry moment :)
Ostatnio się zauroczyłam szarymi i srebrnymi kociakami ,o takim marzę :oops: ale i tak pewnie przygarnę innego :D

Jakie srebrne kociaki? 8O

Monika ale Ci się szybko gusta zmieniają 8)

Kciuki za Ariekę :ok:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt gru 08, 2006 10:09

Karolka pisze:
Monika L pisze:A tak OT :wink: to ciągle siedzę na kociarni i czekam na małego kocurka.
Myślę że w końcu przyjdzie ten czas ,że będę wiedziała ,że to dobry moment :)
Ostatnio się zauroczyłam szarymi i srebrnymi kociakami ,o takim marzę :oops: ale i tak pewnie przygarnę innego :D

Jakie srebrne kociaki? 8O

Monika ale Ci się szybko gusta zmieniają 8)

Kciuki za Ariekę :ok:

Nie zmieniają mnie się podobają wszyskie koty :D
A srebrny czy szary bo u Kasi D są od chyba trzech tygodni i takie małe cudo mam na tapecie kompa :oops:
Jeżeli przyjdzie moment ,że bede juz pewna że skonczyły się problemy hormonalne Arielki to przygarnę kociątko nie patrząc na kolor i dalej będę marzyć :wink:

Monika L

Post » Pt gru 08, 2006 10:15

izaA pisze:Pewnie, że by pokochała...skoro Otis śpi razem z Sonią i wylizuja sobie futerka, a wojna była III światowa, to twoja Arielka też się przyzwyczai...

Dziękuje za pocieszenie :D mam nadzieję że tak kiedyś będzie :)

A oto ten chłopczyk o którym marzę :oops:

Obrazek

Monika L

Post » Pt gru 08, 2006 10:50

Albercik? 8)

Jest na tymczasie u Tiger_
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt gru 08, 2006 10:51

widze ze na kazdego przychodzi pora gdy trzeba sie dokocic :evil: :D :D Monika,dopoki nie sprobujesz z dokoceniem nie dowiesz sie jak bedzie,dla arielki chyba najlepszy bedzie maluch,moze obudza sie w niej macierzynkie uczucia,moze bedzie trudno a moze nie potrzebnie sie martwisz,kilka dni moze tygodni i powinno sie uspokoic jak to bedzie male kocie,zaryzykuj :twisted: :D Nie zakładaj od razu ze sie nie uda,

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pt gru 08, 2006 10:55

Kasia D. pisze:Albercik? 8)

Jest na tymczasie u Tiger_

Tak :?: Jak on mnie chwycił za serce ,muszę porozmawaić z Tiger :)

Monika L

[poprzednia][następna]