Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka w DT :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2021 8:16 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

ewar pisze:Wiem, czytałam, że byli zdecydowani na parkę. Rzadko oddaję kota na jedynaka, ale czasem tak być musi. Dwa domki, które chciały tylko i wyłącznie jednego teraz chciałyby się dokocić, ale odradziłam, bo mogłoby być nieciekawie.

Ja się dokacałam 3 razy :wink:
Jak adoptowałam Tofika nic nie słyszałam o żadnych zasadach, przywiozłam kota wypusciłam w domu, ale na dole ze względu na psy. O Rudzi nawet nie pomyslałam, nie wiedziałam ,że od drugiego kota trzeba izolować i powoli zapoznawać. Tofik spedził na dole trochę czasu , tyle ile chciał, Rudzia schodziła do niego i żadnych zatargów nie było. Tak samo było z Elenką - tymczaską, z tym , że ona i Tofik to była od razu miłość. Moze dlatego, że trafiły z tego samego miejsca i były po "przejściach". Kto wiec co siedzi w kocich łepkach.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 06, 2021 8:17 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:Lucy ma nowego przyjaciela :wink:
Obrazek
jakie jej się śliczne, błyszczące futerko robi :D

Cudna Malutka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

widać ,ze jej dobrze :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 8:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Nie wiem co jest z tymi kociakami. Kiedyś jak miały 4 tygodnie to rezygnowały z butli, a te ostatnie długo o tym nie myślą. W ubiegłym roku Julka/Shani piła mleko przez 6 tygodni, teraz Nell/Lucy przez 5, ale myślałam ,ze to dlatego ,ze były same i nie miały od kogo się uczyć, ale z tymi jest tak samo. Dzisiaj znowu próbowałam dać im cos innego na śniadanie niż mleko, ale znowu nie chciały, nawet umiały "zakopać" :mrgreen: Dobrze, ze jak byłam z nimi w schronisku to wzięłam 500 g puszkę mleka, choć wydawało mi się to za dużo, ale jak się okazuje jest inaczej, mleko nadal pyszne i zaczynam mieć obawy czy ta puszka to nie będzie za mało. Z tym ,ze z kociakami tak jest, że nagle rezygnują z mleka i nawet z miseczki nie chcą go pić. No nic poczekamy, zobaczymy.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 9:00 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Lucy jest taka śliczna :1luvu: Mimo że czarna, to widać prążki na jej łapkach. Koffam czanuchy :1luvu: I te głupiutkie spojrzenie kociaka. Miluś długo miał taki głupiutki wzrok. Teraz mina mu się zmieniła.

A co do maluchów. Nie można im dać do mleka troszkę karmy i wymieszać na papkę?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie cze 06, 2021 9:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Koki-99 pisze:Lucy jest taka śliczna :1luvu: Mimo że czarna, to widać prążki na jej łapkach. Koffam czanuchy :1luvu: I te głupiutkie spojrzenie kociaka. Miluś długo miał taki głupiutki wzrok. Teraz mina mu się zmieniła.

A co do maluchów. Nie można im dać do mleka troszkę karmy i wymieszać na papkę?

Czarnym chyba zawsze widać paski i prążki jak sie dobrze przyjrzeć. Małe są fajne :1luvu:
Raz wymieszałam karmę z mlekiem, bo tak mi doradzono i nigdy więcej, kociak dostał po tym biegunki :( Teraz to trochę posypuję im karmę suchym mlekiem, tak dla zachęty, ale w przypadku tych to jeszcze nie ten etap, niestety :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 9:17 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

A właśnie, że nie wszystkim czarnym te paski widać, moim np. nie :wink: No u Milusia trudno by było dostrzec, bo łapki kudłate, ale Kizia jest równo czarna bez pasków.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie cze 06, 2021 9:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Moja przygoda z kotami zaczęła się dawni temu i byłam zielona jak szczypiorek :oops: Brałam kolejnego kota i puszczałam na pokoje. Nigdy nic się nie działo, nie było konfliktów. A te jedynaki, o których pisałam to Maniuś, on jest typowym jedynakiem, miałam z nim problemy. Ma super domek. Druga to Motka. Ona była spokojna, opiekowała się kociakami, ale widziałam, że boi się innych kotów, chociaż one nic złego jej nie robiły. Odżyła w DS, ma niebo na ziemi i lepiej, żeby tak zostało. Kotka ma zawsze ludzi dookoła, a ujęło mnie to, że kiedy Duzi wyjechali na wakacje, do domu wprowadził się tato Dużej, żeby kotka nie była sama. Czyż nie wzruszające?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 06, 2021 10:19 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Koki-99 pisze:A właśnie, że nie wszystkim czarnym te paski widać, moim np. nie :wink: No u Milusia trudno by było dostrzec, bo łapki kudłate, ale Kizia jest równo czarna bez pasków.

u długowłosych kotów to mniej widac wzorki
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 10:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

ewar pisze:Moja przygoda z kotami zaczęła się dawni temu i byłam zielona jak szczypiorek :oops: Brałam kolejnego kota i puszczałam na pokoje. Nigdy nic się nie działo, nie było konfliktów. A te jedynaki, o których pisałam to Maniuś, on jest typowym jedynakiem, miałam z nim problemy. Ma super domek. Druga to Motka. Ona była spokojna, opiekowała się kociakami, ale widziałam, że boi się innych kotów, chociaż one nic złego jej nie robiły. Odżyła w DS, ma niebo na ziemi i lepiej, żeby tak zostało. Kotka ma zawsze ludzi dookoła, a ujęło mnie to, że kiedy Duzi wyjechali na wakacje, do domu wprowadził się tato Dużej, żeby kotka nie była sama. Czyż nie wzruszające?

Bo są koty, które lubią być same i lepiej dla nich , zeby tak zostało, nie ma co ich "uszczęśliwiać" na siłę, choć niektórym się wydaje , ze z czasem będzie lepiej, ale raczej nie będzie.
Do nas też wprowadza się teściowa jak wyjeżdżamy bo tak jest wygodniej i lepiej dla wszystkich, koty mają towarzystwo kogoś kogo znają i nie ma problemu z dojazdami. Choć koty też mogą jechać na urlop, oczywiście jak to lubią, a znam takie m.im brat Daisy.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 11:48 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Kilka moich byłych tymczasów podróżuje, nawet wklejałam zdjęcia z pobytu Heidi na działce, gdzie koty mają osiatkowany taras. Brat Heidi, Fenduś jeździ do rodziców Dużej czasami i tam też jest bezpiecznie, bo osiatkowany balkon. To tylko takie przykłady, ale większość nie rusza się z domu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 06, 2021 12:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

ewar pisze:Kilka moich byłych tymczasów podróżuje, nawet wklejałam zdjęcia z pobytu Heidi na działce, gdzie koty mają osiatkowany taras. Brat Heidi, Fenduś jeździ do rodziców Dużej czasami i tam też jest bezpiecznie, bo osiatkowany balkon. To tylko takie przykłady, ale większość nie rusza się z domu.

Maciuś to jeździ ze swoja Dużą na wczasy, ma takie fajne miejsce, on tam jest na długiej smyczy, wklejałam zdjęcia. Lubią też jeździć Kubuś i Nocuś ze swoją rodziną, jak tylko widzą walizki to od razu gotowe do wyjazdu. Dwie koteczki sprzed 2 lat Pusia i Cynka/Łatka, mają dwa domy zimowy , a właściwie mieszkanie i letni. O ile Psi się tam podoba lubi być w ogrodzie na smyczy , to Łatka woli siedzieć w domu i obserwować wszystko z okna.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 12:27 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Jeszcze trochę fotek z cyklu - kocie brzuszki.
Tego zdjęcia Daisy nie wstawiałam
Obrazek

a to jej brat - Maciuś
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 06, 2021 19:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Maciuś ma trochę rudego futerka?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon cze 07, 2021 0:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

Ma! Z tyłu, z boczku też. Śliczny jest. :1luvu:
A brzusie obojga - nic, tylko całować! :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 07, 2021 8:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Inusia i Olinka w DT :

aga66 pisze:Maciuś ma trochę rudego futerka?

a wiesz, że nie zauważyłam tego wcześniej 8O
chyba trochę zrudział z wiekiem :wink:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]