MB&Ofelia pisze:Ryba na czerwono:
bierzemy rybę - najlepiej filet, bez ości znaczy się. Najlepszy karmazyn, ale strasznie ciężki do dostania. Jak zamrożona - rozmrażamy, i nic więcej. Bierzemy patelnię, na nią trochę oleju i na gaz. Kroimy cebulę w połplasterki/ćwierćplasterki (zależy od wielkości) i na patelnię. Paprykę czerwoną tak samo. Dusimy z solą, pieprzem i przyprawą do ryb (lub ulubionymi ziołami) - powinno być dobrze przyprawione. Jak się trochę poddusi, dajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, poza sezonem pomidory z puszki, eeeewentualnie przecier pomidorowy. Jak warzywa są już prawie, rozgarniamy je, wkładamy rybę, przykrywamy warzywami i dusimy na małym ogniu już tylko do miękkości ryby (ryba ma przejść warzywami i przyprawami). Zjadamy z ryżem.
Moja mama dawała do tego jeszcze cukinię (w sezonie cukiniowym). Można jeszcze posypać na talerzu zieleniną.
Super !

Będzie na przyszły tydzień.