Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2016 10:46 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Pamiętam jak u rodziców psy uwielbiały się tarzać w tym kurzu, a raz też i kot jak dopadł taką podłogę (bo były na ogół w innym pokoju, a pokój remontowany był zamykany), to z czarnego zrobił się siwiutki 8O

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Nie mar 06, 2016 11:05 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

KatS pisze:Ale fajnie będziecie mieć, taka swieżutka łazienka na wysoki połysk! :ok: :D
Kiedy wracacie do siebie?

Myśle ze w sobote? W sobote mam szkolenie na którym musze byc obecna i denerwuje mnie to, bo chciałabym juz doprowadzić mieszkanie do ładu i składu :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie mar 06, 2016 11:18 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

No to już niedługo :) Ja bym chciała wymienić wszystkie panele - mają 3 lata i są w stanie świetnym, ale ten kolor... a sama wybierałam, ale w sklepie jakoś inaczej wyglądał :D
Wczoraj oglądałam program Nasz nowy dom - że remontują stare domy. Mieli na to chyba 5 dni - postawili nowy dom w tym czasie. Zastanawiam się nad tym jak to możliwe skoro jedną łazienke panowie robią 2 tygodnie. U mnie remont trwał 2 miesiące :) Też łazienka od podstaw i inne rzeczy.
Buziaczki dla Moli i Fuksika :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 06, 2016 11:28 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

klaudiafj pisze:No to już niedługo :) Ja bym chciała wymienić wszystkie panele - mają 3 lata i są w stanie świetnym, ale ten kolor... a sama wybierałam, ale w sklepie jakoś inaczej wyglądał :D
Wczoraj oglądałam program Nasz nowy dom - że remontują stare domy. Mieli na to chyba 5 dni - postawili nowy dom w tym czasie. Zastanawiam się nad tym jak to możliwe skoro jedną łazienke panowie robią 2 tygodnie. U mnie remont trwał 2 miesiące :) Też łazienka od podstaw i inne rzeczy.
Buziaczki dla Moli i Fuksika :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też oglądam ten program bo bardzo go lubię. Jest to możliwe jeśli masz ekipę składającą się z kilkudziesięciu osób i każdy ma swój zakres obowiązków a nie jest od wszystkiego. To ludzie pracujący na bardzo duży akord dla których liczy się przede wszystkim czas. Technika nawet w materiałach budowlanych poczyniła znaczne postępy i obecne materiały są trwalsze i potrzebują mniej czasu. Farba która schnie 2 godz a nie 24 jak kiedyś, kleje do płytek co po kilku godzinach możesz po nich chodzić , panele które zakładasz na klik a nie musisz przyklejać. Jednak dopiero po czasie wychodzą niedociągnięcia które zapewne ktoś usuwa ale już po programie i my jako widzowie nie widzimy.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 06, 2016 11:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Wlasnie tak jak pisze Ewa, u mnie panowie pracują po 7 godzin, czasami szef musi gdzieś wyjechać cos kupic zalatwic czy podpisac jakas inna umowę, wiec to wszystko zabiera czas.
A tam wchodzi 30 osob, kazdy ma określone zadania i czas na wykonanie, czesto robia dzien i noc, czasami widac ich zmęczenie. To program- wszystko na potrzeby widzów. Efekty sa naprawde fajne, ale zastanawiam sie jak to wszystko wyglada po czasie? Czy sa jakies pęknięcia, niedociągnięcia itd... To jednak tylko kilka dni
Obrazek

Moli25

Post » Nie mar 06, 2016 11:39 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Właśnie ciekawe jak to wygląda po czasie... ale pewnie mają jakąś gwarancje na rok na przykład po remoncie :)

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 11:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

klaudiafj pisze:Właśnie ciekawe jak to wygląda po czasie... ale pewnie mają jakąś gwarancje na rok na przykład po remoncie :)

Myślę że po programie przychodzi kolejna ekipa i usuwa ewentualne niedociągnięcia. W edycji przed świętami odwiedzają takie domy i wszystko w nich jest ok jakby ci ludzie wprowadzili się wczoraj.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 06, 2016 11:46 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Aha ;) Wczoraj był fajny odcinek - o dwóch siostrach i bracie, którzy stracili rodziców. Mieszkali na wsi w domu - spłakałam się okropnie. Choć byli już starsi to jednak każde dziecko powinno mieć rodziców, takie dzieci bez rodziców bardzo mnie smucą. Aż miałam ochotę ich adoptować :D Ekipa zrobiła im piękny dom :)

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 11:51 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

U mnie remont trwał 14 dni ale robił go tylko jeden facet. Pierwszego dnia przyjechał z kuzynem i ten pomagał mu w usuwaniu gratów i skuwaniu płytek . I z dwa dni pracował hydraulik bo podwyższał mi wodomierze, robił hydraulikę do brodzika i panelu prysznicowego oraz podłączenie do pralki. Zakładał też Geberit do kibelka. Zajęło mu to w sumie dwa dni bo było dużo cięcia żeby rury schować w ścianie a płyta betonowa z czego zbudowane są bloki nie jest łatwym przeciwnikiem. Poza tym jeździł ze mną po materiały i sam gdy trzeba było coś dokupić. Pracował w sumie codziennie od 7 do 20 a czasami i dłużej . Przyjeżdżał nawet w niedzielę ale w tedy na 8. Uważam że naprawdę odwalił kawał dobrej i rzetelnej roboty.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 06, 2016 11:55 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

klaudiafj pisze:Aha ;) Wczoraj był fajny odcinek - o dwóch siostrach i bracie, którzy stracili rodziców. Mieszkali na wsi w domu - spłakałam się okropnie. Choć byli już starsi to jednak każde dziecko powinno mieć rodziców, takie dzieci bez rodziców bardzo mnie smucą. Aż miałam ochotę ich adoptować :D Ekipa zrobiła im piękny dom :)

Oni wybierają ludzi którzy mieszkają w fatalnych warunkach i których los w jakiś sposób skrzywdził. Albo samotnych rodziców z gromadką dzieci, albo takich z niepełnosprawnym dzieckiem, sieroty którymi opiekuje się starsze rodzeństwo lub dziadkowie. Ludzi którzy potrzebują pomocy bo ich środki finansowe wystarczają im tylko na marną egzystencję a nie remont domu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 06, 2016 13:11 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Ewa L. pisze:U mnie remont trwał 14 dni ale robił go tylko jeden facet. Pierwszego dnia przyjechał z kuzynem i ten pomagał mu w usuwaniu gratów i skuwaniu płytek . I z dwa dni pracował hydraulik bo podwyższał mi wodomierze, robił hydraulikę do brodzika i panelu prysznicowego oraz podłączenie do pralki. Zakładał też Geberit do kibelka. Zajęło mu to w sumie dwa dni bo było dużo cięcia żeby rury schować w ścianie a płyta betonowa z czego zbudowane są bloki nie jest łatwym przeciwnikiem. Poza tym jeździł ze mną po materiały i sam gdy trzeba było coś dokupić. Pracował w sumie codziennie od 7 do 20 a czasami i dłużej . Przyjeżdżał nawet w niedzielę ale w tedy na 8. Uważam że naprawdę odwalił kawał dobrej i rzetelnej roboty.

Masz naprawdę ładnie zrobioną łazienke Ewa, właśnie zrobienie łazienki, generalnego remontu to 14 dni.
ja mam o tyle dobrze, ze nie musze jeździć nigdzie, po żadne materiały ani nic, wszystko zamówione dostarczone, a szef jeździ sam po materiał typu kleje, fugi, jakies kable itd. armaturę i wyposażenie łazienki kupiliśmy w jednym miejscu więc jednym transportem nam dostarczyli, wnieśli, uf.
Obrazek

Moli25

Post » Nie mar 06, 2016 13:13 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Dziś odkryłam super opcje. Jako ze u rodziców nie ma Internetu, korzystamy tylko z komórek, a musze wycenić organizację komunii, potrzebowałam laptopa, łącze internetowe, to podłączyłam laptopa pod telefon i już mogę pracować :mrgreen: pobiera mi internet z komórki a ja pracuje na laptopie, tak samo można zrobić z tabletem. że ja wcześniej na to nie wpadłam :201429
Obrazek

Moli25

Post » Nie mar 06, 2016 19:56 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

HEj !! Ajj no Molinko.. ale juz masz:D

Wycena komunii? hohohoh :D Brzmi powaznie :)

2 tygodnie remontu lazinki to rewelacyjny czas. Pamietam jak na strym mieszakniu robilismy remont generalny to ciaglo sie to 3 miesiace... :|
Tydzien i bedzie z glowy! :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie mar 06, 2016 20:01 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

:D :D :D :D :D :D :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]