[*] Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2015 10:35 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Trzymaj się Juleczku śliczny kotku, będzie dobrze :1luvu: :D
A Presi się medal należy, zuch dziewczynka :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon sie 17, 2015 12:32 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Dziękujemy Kwinta!

Julianek się nagle przebudził, wyszedł z transporterka, przeszedł metr zataczając się jakby był bardzo pijany po czym przewrócił się i zaczął wymiotować. Zwymiotował ślinę z krwią. Przewracał się i wstawał, w końcu położył się i zasnął. Mąż przeniósł go do transporterka i tym razem go zamknęłam. Dla jego bezpieczeństwa. Oczywiście wszystko to się stało, gdy mój mąż pojechał na zakupy. Przerażona zadzwoniłam, by natychmiast wracał ,bo Julian sprawiał wrażenie, że będzie chodził, nie wiedział co się z nim dzieje zupełnie... Potem głaskałam go gdy się położył, by czuł się bezpiecznie. Ciężko mi na to patrzeć. Boję się, że jego będzie bolało pomimo leków... Ten kot mi nie powie dźwiękiem, że go boli, bo przecież nie słyszy :( Nie wiem jak przeżyjemy noc- będę czuwać przy nim. Położę sobie transporter obok łóżka i ustawię budziki co jakiś czas. Nie umiem patrzeć na jego cierpienie. Przypomina mi się od razu Horek i nasze nieprzespane noce :( Usunęłam już podkład, bo Julian się posiusiał. Dałam mu taki mały ręcznik, potem go wypiorę i będzie już dla kotków.

Trzymajcie za nas kciuki!
ps. aż nie chcę wiedzieć jak wygląda czas po usunięciu ząbków....
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Od: Pt mar 20, 2015 10:18

Post » Pon sie 17, 2015 12:39 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Wiesz, wydaje mi się, że powinniście dostać kota wybudzonego. A przynajmniej
na prostej do wybudzenia. Ja dostawałam kota prawie wybudzonego, z wymasowanym
pęcherzem - odsikanego.
Czy Julian ma wenflon? Miał podane płyny? Przydałoby się jeszcze podać kroplówkę
na wysikanie narkozy.
Krwi się nie trawi - dlatego zwymiotował krwawo. Dopóki się da - trzymaj go
w transporterze. Koty różnie reagują na narkozę - moje przeszły różnorodnie:
Hugo leżał, przewracając się z boku na bok wymiotując śliną, Lizak - na luziku.
U Hugo trwało to bardzo długo i wyglądało niefajnie, mimo, że miał znieczulenie
w kręgosłup - czyli narkozę jako taką dużo słabszą.
Edit: sorry, pisałaś o tym:
Może podłóż mu jakiś podkład, gdyby popuścił siku.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon sie 17, 2015 13:25 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Marcelibu, Julian nie ma wenfolu i nie dostał kroplówki :( wysiusiał się sam w transporterku (nie wiem czy to się liczy jako wysiusiuanie narkozy?). Mąż był sam przy zabiegu, ja zostałam w domu i nic więcej nie wiem... Julek śpi, ale też mruga oczkami, zmienia pozycję. Podnosi główkę i się rozgląda. Też czytałam kiedyś o tym, że powinno się dostać kota wybudzonego... No, ale tak jak pisałam- mamy blisko do weta, on mówił, że gdyby coś się działo to żeby do niego dzwonić żeby popytać co i jak a w razie czego przyjechać.
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Post » Pon sie 17, 2015 13:37 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Doczytalam wszystko.
Trzymam mocne kciuki, by juz było wszystko dobrze z Julianem, to piekny kocur :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon sie 17, 2015 18:47 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

I jak Julian? Wytrzeźwial troche? Wymiotował?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon sie 17, 2015 20:01 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Wymiotował mi jeszcze 3x samą śliną. Dodatkowo ma takie "napady" ślinienia. Zwisa mu wtedy taka gęsta jak białko z jaja ślina. Ogólnie zaczął stopniowo chodzić, wysikał się mi w kuchni na podłodze. Potem zaczął już lepiej chodzić, wszystko powoli następowało. Ogólnie śpi teraz koło mnie i męża na kanapie. Ma już normalny obecny wzrok. Wskakiwał na nasze łóżko i tam sobie spał, wskoczył na krzesło gdy mąż robił sobie kanapki. Interesowało go chyba jedzenie, ale ma zakaz dziś. Śpi sobie i odpoczywa. Ale już wynormalniał w 90%. :) Nie wiem jak będzie w nocy- czy leki przeciwbólowe będą nadal działać... Julek nie da się dotknąć w rejonie pyszczka więc tej sliny nawet nie mogłam mu wytrzeć...

Horek

Post » Pon sie 17, 2015 20:05 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Macie kroplowke jutro? Nawet jesli nie - trzeba podjechac.
Po narkozie zwykle zostawia sie wenflon, zeby nastepnego dnia
podac jeszcze plyn dozylnie.
Juz powinno byc coraz lepiej.
:ok:

Marcelibu

Post » Pon sie 17, 2015 21:13 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Nic o kroplówce mi nie wiadomo... Miał dostać chyba leki tylko. Ale powiem mężowi aby uparł się na kroplówkę podskórną żeby już nie zakładać wenflonu. Julek wskoczył sobie już na blat. Ogólnie zachowuje się ok, ale widać, że jest wymordowany. Jest też głodny, podchodził do miski, ale nie pił.

Horek

Post » Wto sie 18, 2015 7:20 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Niech Mąż poprosi o szybką podskórną. I p/bólowe koniecznie + pewnie antybiotyk.
Jak nocka?

Marcelibu

Post » Wto sie 18, 2015 9:52 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Julian był już u weta. Nie miał kroplówki, bo sam zaczął w domu ładnie jeść- był bardzo głodny. Dałam mu saszetkę z mokrym jedzeniem. Zaraz się zabieram do przyrządzenia paszteciku z kurczaka (nie będę dodawać spiruliny i wątróbki, bo on wtedy mniej chętniej to je, a zależy mi aby zjadł dużo). Zrobię taki wodnisty to się nawodni trochę, bo jeszcze nie pił. Dostał u weta przeciwzapalne leki i przeciwbólowe. Mamy też tabletki do domu i podać mamy od jutra. Kiciuś zachowuje się zupełnie normalnie, właśnie się myje, jest ruchliwy :) Spał z nami calutką noc! Jakie było to urocze, gdy jeszcze nie zasnęłam a ten klusek wgramolił się pod kołdrę. Jestem jak zombie, bo Julek z 20 razy (serio!) zmieniał miejsce tj. wchodził pod kołdrę na skraju łóżka po mojej stronie/ lub męża lub wchodził pomiędzy nas. Miział mnie wąsami aby mu podnieść kołdrę, by mógł się pod nią wsunąć, po jakimś czasie wychodził i próbował tego samego z innej strony. Nie miałam miejsca dla siebie, bo położył się w poprzek łóżka, na mnie oczywiście leżała zazdrośnica Presia, ugniatając mnie pazurkami. To była dla mnie mega ciężka noc. Boli mnie głowa z niewyspania... Rano nie mogliśmy Julka wsadzić do transporterka :( strasznie jeżył się i syczał na niego, zapierał się nóżkami z całych sił, widząc w nim prawdziwego wroga. Biedak, utożsamia go tylko z wizytą u weta i bólem... Ale zrobiłam sztuczkę- stopniowo dawałam mu troszkę saszetki mięsnej głębiej do transporterka i w końcu wszedł cały i go zamknęliśmy. Chodzi normalnie, myje futerko, chce żeby go głaskać, ma duży apetyt, ale nie pije. Ale coś wymyślę aby troszkę go nawodnić. Już się nie ślini.

Więc podsumowując mamy się ok! :kotek:

Horek

Post » Wto sie 18, 2015 9:59 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Hura :dance: hura :dance:hura :dance: :D :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sie 18, 2015 10:01 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

:mrgreen: :ok:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto sie 18, 2015 22:34 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

Trzymam kciuki zaciśnięte a moje futerka ogony zawinięte za Julka. I Presję na wszelki wypadek.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Śro sie 19, 2015 8:06 Re: Presia-trzyłapka i Julian- CHORY :(

YBenni dziękuję! :1luvu:

Julek spał z nami i znów jestem niewyspana... Chyba będę zmuszona zamykać drzwi od sypialni, bo on się tak kokosi, że nie ma bata- nie wyśpię się... Zjadł rano pasztecik mojej roboty i w końcu napił się wody!
Wen mówił mężowi, że Julek nie ma jako takich niedoborów (dostał żelazo+ wit. B12, ale nie ma jakiejś strasznej anemii) i to futro wypadające on może mieć tak naturalnie... Masakra :placz: :placz: :mrgreen:

Horek

[poprzednia][następna]