Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2015 23:24 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

MaryLux pisze:Obrazek

Buziaczki bobasku ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob mar 07, 2015 23:25 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

barbarados pisze:U mnie też nie było . Było sobotnie szaleństwo :twisted:
cześć Ewunia :1luvu:

Cześć Basiunia! :1luvu:
Czyli sprzątanko na całego :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 07, 2015 23:27 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

dorcia44 pisze:
Ewa L. pisze:Jestem gotowa co nie znaczy że chce mi sie tam iść.
Muńki obie smacznie śpią - Zuzia w swojej jaskini a Pola zakopana pod kocykiem którym przykrywam kanapę. Zdjełam jej tulko poduchy coby kotku nie przeszkadzały wkręcać się pod kocyk. :mrgreen:
Ja się zbieram i życzę wszystkim leniwej soboty :piwa:
Do wieczorka. :ok:

leniwie nie było ,ale mimo wszystko to był udany dzień :D

To najważniejsze że dzień udany :ok:
Witaj Dorciu! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 07, 2015 23:30 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

agusialublin pisze:Cześć Ewuś :D :D :D
spokojnej soboty życzymy :D :D
a ja dzisiaj wolne mam :D

Dzisiaj to miałyśmy przerąbane roboty od groma a my tylko dwie + liderka na zmianie .
Jutro za to wolne :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 07, 2015 23:32 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Myszolandia pisze:no to spokojnej roboty w takim razie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Sylwuś ! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 07, 2015 23:52 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ja dziś miałam posprzątać bo sie deczko naśmieciło wczoraj i stwierdziłam,że posprzątam dziś jak już skończą robotę całkiem bo gdzie sens gdzie logika, ja posprzątam a robole jutro znowu mi się będą przetwierać i błoto do domu nosić. Ale nie posprzątałam. Na wątku u mnie opowieść dlaczego :D Posprzątam jutro. O ile oczywiście będzie mi się chciało bo w sumie pogoda taka nie teges, psy do domu błoto na łapach wnoszą.... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Sob mar 07, 2015 23:56 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Sprzątanko , jak sprzatanko . W pracy był taki sajgo ,że hej ! :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 08, 2015 0:14 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Do wieczorka :) A napisz potem jeszcze co spowodowało, że zdecydowałaś się na Polę :)

Historia Poli wygląda tak :
W lipcu 2011 roku czyli 4 mieś. po adopcji Zuzi miałam takie marzenie że za rok adoptuję jeszcze jednego kotka bo miło by było gdyby z jednej strony w łóżku leżała koło mnie Zuzia a z drugiej strony inny kotek. Moimi marzeniami podzieliłam się z koleżanką i okazało się że trzeba uważać o czym się marzy bo marzenia się spełniają. Okazało się że mojej koleżanki siostra która przeniosła się do Opola i wraz z koleżanką wynajmuje mieszkanie zapragnęły mieć zwierzątko - kotka. Nie wpadły na to że fajnie byłoby o zdanie zapytać właścicielkę mieszkania. Wzięły sobie małego kotka ok. 4 tygodniowego i gdy właścicielka zobaczyła kota w domu powiedziała kategorycznie NIE. Prosiły , błagały ale właścicielka była nie ugięta i powiedziała że mają się kota pozbyć bo jak nie to mogą się wyprowadzać. Nie interesowało jej co się z kotem stanie czy go wyp[uszczą na ulicę, oddadzą do schroniska czy utopią - ma kota nie być i już.
Był lament i płacz . W tym czasie mojej koleżanki córka była u cioci na wakacjach i gdy koleżanka pojechała po nią wróciła z Opola z córką i kotką. Zapytała czy mogłabym wziąć małą na trochę bo plan pierwotny był taki że siostra miała wrócić do Łodzi wrzesień najpóźniej październik i odebrać kotkę a u nich nie mogła zostać ze względu na psa - Bolek to pies który nie toleruje żadnych innych zwierząt prócz siebie samego.
Jej pierwsze imię to Frida. Problem w tym że ani kot nie reagował na to imię ani ja nie mogłam go zapamiętać i wołałam na nią Frytka, Fredka .
Gdy po miesiącu poszłam do weta na drugie szczepienie i zapomniałam jak kot się nazywa nasz doktorek zaproponował że skoro przyjechała z Opola to może powinna nazywać się Pola i tak zostało. Chyba jej też się Pola spodobała bo od razu reagowała na imię .
Po 2 miesiącach kiedy Zuzia się do niej przekonała i ja zaczęłam przyzwyczajać a powrót koleżanki siostry jakoś nie posuwał się na przód postawiłam ultimatum że albo do września zabiorą kotkę albo juz jej nigdy nie oddam bo nie chcę zrobic krzywdę Zuzi bo się do niej przyzwyczaiła i ja też .
I tak opolska Pola z tymczaski stała sie drugą rezydentka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 08, 2015 0:16 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

kocia_mendka pisze:Ja dziś miałam posprzątać bo sie deczko naśmieciło wczoraj i stwierdziłam,że posprzątam dziś jak już skończą robotę całkiem bo gdzie sens gdzie logika, ja posprzątam a robole jutro znowu mi się będą przetwierać i błoto do domu nosić. Ale nie posprzątałam. Na wątku u mnie opowieść dlaczego :D Posprzątam jutro. O ile oczywiście będzie mi się chciało bo w sumie pogoda taka nie teges, psy do domu błoto na łapach wnoszą.... :D

A co se będziesz podwójną robotę robić. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 08, 2015 0:16 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

barbarados pisze:Sprzątanko , jak sprzatanko . W pracy był taki sajgo ,że hej ! :roll:

Ja też miałam sajgon że hej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 08, 2015 1:54 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hej Basiu - jeszcze nie śpisz ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 08, 2015 8:07 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Dzień dobry Ewa :201461
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :D
Historia Poli na szczęście z happy endem, dobrze że trafiła do Ciebie. Koleżanka na wynajmie tez chciała mieć kota ale zapytali najpierw właścicieli i niestety oni się nie zgodzili wiec nie podjęła najpierw decyzji a później dopiero zapytała, ale zachowała odpowiednią kolejność :)
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie mar 08, 2015 10:36 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
agusialublin pisze:Cześć Ewuś :D :D :D
spokojnej soboty życzymy :D :D
a ja dzisiaj wolne mam :D

Dzisiaj to miałyśmy przerąbane roboty od groma a my tylko dwie + liderka na zmianie .
Jutro za to wolne :mrgreen:

bo sobota wolna i ludzie kasę chyba już dostali, chyba wszędzie tak jest :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 08, 2015 10:37 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

u Was też wiosna? dziewczyny balkonują?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]