Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:Sulfuria pisze:mir.ka pisze:klaudiafj pisze:Sihaja pisze:I jak się robi ciemno to nie robię zdjęć kotkom, bo wychodzą żółte i nieostre.
można też
- UWAGA -
zasłonić ją czymś półprzeźroczystym. Spróbujcie tego chwytu! Wtedy nie musicie robić nic dodatkowo, to jest dla ustawień automatycznych z lampą. Albo w kompakcie na okienko z lampą coś przyklejcie - może nawet taśma klejąca, a na tą wystającą lampę spróbujcie nałożyć jedną warstwę chusteczki higienicznej - wtedy błysk lampy się rozproszy i nie będzie taki mocny a dodatkowo równiej oświetli scenę, bo nie będzie taki na wprost. Na to się nie da ot tak dać recepty, która każdemu pasuje - trzeba wypróbować
Ktoś mi podpowiedział, że można (zamiast chusteczki) użyć cienkiej pończochy. Jest oki.
Nie, pończochy używa się do zmiękczania obrazu obiektywu jak chcesz zrobić miękki portret. Raczej w lampie błyskowej się nie sprawdzi. Mało tego musiałaby być to biała i dość gruba pończocha. Dyfuzor musi być biały. Ty masz jeszcze niebieski i pomarańczowy - one są do wyrównywania balansu bieli.
aannee99 pisze:Fajne są takie poranki,prawda?Z tym mięskiem,to nie doradzę,ja bym blenderem zmiksowała,ale Ty do swojego nie dasz tego mięska,prawda?
Sihaja pisze:Przepraszam, ze się pytam... nie jestem wege, a z czego się robi kiełbaskę wege?
klaudiafj pisze:No właśnie, to masz jak jaByle by się wyrobić, bo choć to jedno dla własnej ciekawości mieć bym chciała, kiedyś
klaudiafj pisze:Hej Basiu
U mnie prace nad kocimi półkami ruszyły - KOT INŻYNIER pilnuje, aby na pewno było wszystko tak jak tego chceMusi wszystkiego osobiście doglądać i liczyć
Naprawdę Marysia to kot-inżynier. Od początku jak u mnie jest przejawia zainteresowanie wszelkimi technikami i nawet nie to ją interesuje, że coś gdzieś się rusza tylko DLACZEGO się rusza - ona wszystko musi zrozumieć, policzyć i wyciągnąć wnioskiJest niesamowita
Gdyby była ludziem poszłaby na politechnikę ;p
Użytkownicy przeglądający ten dział: Meteorolog1 i 50 gości