takie małe coś - Dexter w swoim M3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2014 9:03 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

MB, nie chciałam sieć paniki, ale ciągle mam przed oczami Dosię... Wszystko było ok po zabraniu ze schroniska, a potem zmiotło ją w ciągu kilku godzin. Do dziś żałuję, że nie zrobiłam sekcji. Dlatego na schronisko tak jestem uczulona. Tak samo skończyła Gwiazdka, tyle, że w schronisku...
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw lis 13, 2014 12:24 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

A możecie nie wywoływać wilka z lasu???? Oraz nie siać paniki???? Cholera, mam świadomość,że choroba,że wirus może przetrwać,że posłanko i wszystko inne spalić ale do jasnej kalarepy dziewcznyny błagam.... słyszałyście o myśleniu życzeniowym? Najczęściej jest tak,że jak człowiek wymyśli coś złego to to się sprawdza wiecie? Ja już przetestowałam na sobie i wiem o czym piszę. A zatem niniejszym serdecznie proszę, myślmy życzeniowo. Ale w drugą stronę. Będzie dobrze, mały znalazł dom na nic nie zachoruje i wszystko będzie dobrze będzie żył długo i szczęśliwie do cholery jasnej. No już, szybciutko szybciutko, wszystkie jak tu jesteśmy myśłimy PO-ZY-TY-WNIE !!!!!!!!! Bo was wszystkie znajdę i napaskudzę na wycieraczki lojalnie ostrzegam, jestem zdolna do wszystkiego bo jestem wredna :D
A małemu potworowi buziak w nochal. Duży soczysty buziak. I wszystkiego najlepszego w nowym domku. I już.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Czw lis 13, 2014 12:48 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

kocia_mendka - mamy nadzieję, że to nie to. Ale jeśli to pp to myślenie życzeniowe i chowanie głowy w piasek zabije tego kociaka w bardzo okrutny sposób. Jeśli chcesz mogę Ci opisać in all gore details jak umiera kot chory na pp - nikt, kto nie widział kota, który chciałby jeść i pić ale nie jest w stanie i wisi nad miską umierając z głodu i pragnienia, nie zaryzykuje optymizmu. A pobranie krwi i zrobienie testu nie zaowocuje u Dextera jakąś straszną traumą :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 13, 2014 19:22 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

jestem za tym żeby zrobić test małemu
ale myślę też pozytywnie
bo w lecznicy gdzie był Franek też odeszła kotka na pp, a on się nie zaraził
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lis 13, 2014 21:13 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Alienor ależ ja wcale nie twierdzę,że testy mają być traumą i lepiej kota nie stresować. Wiem, jak umiera taki kot, nie potrzebuję szczegółów. Ja tylko chciałabym myśłeć życzeniowo wiesz, w ten pozytywny sposób. A testy tak, też uważam,że są konieczne, lepiej dmuchać na zmine.I dlatego też ja właśnie zrobiłam Artemowi test na Fel/fiv. Na wszelki wypadek. Jest wprawdzie kotem zdrowym wypasionym i zaszczepionym na wszystko co możłiwe ( i co niemożłiwe też )pilnuję jak oka w głowie gadziny razem z jego dietą, ruchem zabawą spaniem siusianiem ( bo przecież odpomponiony ) w klinice bywam częściej niż we własnym domu lada dzień każą mi płacić czynsz a to wszystko tylko dlatego,że obłąkańczo kocham moje koty. A na wiosce lat temu ze trzy czy cztery panowała epidemia zarówno pp jak i kociej białaczki. Weci wprawdzie mówią,ze szczerze wątpią,żeby futrzastemu smrodowi dolegało cokolwiek,że ma marne szasne żeby zachorować, szczególnie jak mówię,że szzepiony na wszystko i pilnowany. Ale na ilość kotów łażących po wiosce ( około 20 ) TYLKO DWA są szczepione regularnie, regularnie odrobaczane i karmione zgodnie z zaleceniami. Tylko DWA koty zostały wysterylizowane, mój Artem i siostry Tośka. Masza czeka swojej kolejki, to już lada dzień. Reszta? Żyje jak bozia zdaży, ot zachoruje to i zdechnie pod płotem, przecież one się nie skarżą. Nie ten kot będzie inny prawda? A jak zdechnie? To co będzie kolejny i kolejny i kolejny... A szczepić? Wolne pańskie żarty,w dupie się od dobrobytu poprzewracało, koty szczepić wstyd grzech sromota i obraza boska. I jeszcze koty w domu trzymać, do weteryniarzy z nimi jeździć karmę kupować durna baba. Trauma przy popieraniu krwi? Tak, owszem jest trauma. Ale o ile mniejsza niż potem patrzeć, jak umiera kot, który powinien żyć. Ja już przez to przeszłam, dlatego powiedziałam sobie,że w mojej obecności nikt nie umrze. Żadne kocie dziecko.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw lis 13, 2014 21:20 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Tak dla jasnosci - koty umieraja, nie zdychaja.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 13, 2014 21:27 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Erin podpisuję się obiema ręcyma. UMIERAJĄ. Nie zdychają. Zdychać to sobie możę zapijaczony żul pod płotem. Nie kot. Nie pies. Nie jakiekolwiek inne zwierzę.One umierają. Zawsze tak było. A jeśłi ktoś twierdzi inaczej? No cóż, współczuję mu niemoty w obliczu życia.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw lis 13, 2014 21:29 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Dexter był u weterynarza jest zdrowy, szczęśliwy i umówiony na szczepienie.
Kocha swoją panią, a ona jego.
Dziewczyny nie róbmy zamętu, jest wszystko ok.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lis 14, 2014 0:42 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Tak czytam, moim zdaniem Dexter został wsadzony na wielką minę, nie jest dwukrotnie zaszczepiony, nie ma okresu kwarantanny, będzie dobrze, a może nie będzie, czas..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt lis 14, 2014 9:24 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

A kiedy ma byc szczepienie?

Erin

Post » Pt lis 14, 2014 11:37 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Erin pisze:A kiedy ma byc szczepienie?

No pierwsze było już w DS, w którym odszedł wcześniej nagle kociak. HGW na co, bo jeśli "suchy FIP" nie był potwierdzony sekcją, to znaczy że odszedł na "gó.no wiem co mu było, ale du.ochron mam więc się odczepcie". Więc jeśli to była podostra postać pp, to mały ma przekichane. Zwłaszcza że postawa "nie róbcie zamętu, spokojnie poobserwujemy" gwarantuje że leczenie (o ile będzie potrzebne) ma szanse być zaczęte jak już nie będzie szans. :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 17, 2014 23:36 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

i nastała cisza.... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto lis 18, 2014 7:14 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

A jest jakis obowiazek skladania codziennych raportow? 8O

Erin

Post » Wto lis 18, 2014 7:53 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Nie ma,ale kibice czekają...
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto lis 18, 2014 9:55 Re: takie małe coś - Dexter w swoim M3

Kibice niech się nie niepokoją :wink: I uzbroją w cierpliwość :mrgreen:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek