Gucio w swoim nowym domu, JJR wylądował!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 08, 2013 12:06 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Łatek właśnie zwierzał Wolierę w moim domu rodzinnym :D Chyba już kiedyś widział śnieg bo się nim wcale nie przejął. Ogonek mu się nie chciał przestać machać taki podekscytowany był :D Oczywiście krótko żeby mu dupka nie zmarzła :D
Trzymam kciuki za ten domek !

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Nie gru 08, 2013 14:36 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

:ok: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon gru 09, 2013 14:11 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

wszytsko będzie wiadomo w środę ;)
Tymczasem przeglądam sobie zwierzaki do adopcji a tu co ... Lustrzane odbicie Łaciatego ;O!
2 letnia kotka , tak więc jak ktoś zakochał się w wyglądzie Łaciatego, a ten (odpukać) znajdzie dom to polecam !Kotka z Wrocławskiego schroniska :
Obrazek

( lewo- Kotka, prawo- Łaciaty :D)

nigna

Post » Pon gru 09, 2013 14:26 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

A tak? :D
Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon gru 09, 2013 14:41 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Cuda oba :1luvu:
I powiem tak: w środę sprawdzamy dom A, może to właśnie TEN.
Jest w rezerwie dom B, z paru względów raczej nie dla Łaciatego, ale być może właśnie dla tej kotki ze schroniska. Kto ma namiary i coś bardziej o niej wie?
Pani właśnie bardzo tęski za koteczką łaciatką, jej ulubiona odeszła po 20 latach... :cry:
Nigna, ja się nie dogrzebię do stron Schroniska, co o niej wiadomo więcej?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon gru 09, 2013 18:15 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Właśnie nie mogę jej znaleźć na stronie schroniska... Może już zaadoptowana ? Pojawiła się w gazecie Wrocławskiej jako kociak ze schroniska , ale nie mam jej w kociakach do adopcji ... Ale myślę że dla tej Pani o której rozmawialiśmy przydałby się jeszcze starszy kociak...

nigna

Post » Pon gru 09, 2013 19:12 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Pani nawet dzisiaj do mnie dzwoniła, żeby potwierdzić chęć absolutną, żeby się jej wiekiem nie przejmować, bo to syn kociolubny zawsze jest z nią, że nawet ma klapkę w drzwiach do łazienki specjalną i że ona bardzo czeka. To miła osoba, nawet mi o gabinecie weterynaryjnym obok niej opowiadała. Tak sobie pomyślałam, że jak ta łaciatka w schronisku, to lepiej do tej Pani :roll:
No ale nic o koteczce nie wiemy, halo, Gibutkowa i ekipa, są jakieś dane o niej?
Obrazek

czitka

Post » Pon gru 09, 2013 20:37 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

A skąd Wy to zdjęcie macie? Tej kotki?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 09, 2013 20:47 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

nigna pisze:Właśnie nie mogę jej znaleźć na stronie schroniska... Może już zaadoptowana ? Pojawiła się w gazecie Wrocławskiej jako kociak ze schroniska , ale nie mam jej w kociakach do adopcji
Obrazek

czitka

Post » Pon gru 09, 2013 22:25 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Szukać można tutaj: http://www.dla-ciebie.eu/ (ale leśna teraz po wypadku więc dawno w schronie nie była i mało aktualne są te zdjęcia) albo tutaj: http://przygarnijkota71.blogspot.com/ (i tu prędzej ją znajdziecie bo kota widac jest na wybiegu a nie wklatce a te z wybiegów obrabia Kamila z przygarnijkota)

Jest na przygarnijkota (trochę w dół trzeba zjechać, po lewej stronie - zielonej, tak w połowie strony mniej więcej):
2,5-letnia ŁATECZKA.
W lecie mieszkała na działce, w zimie w domu. Niestety z powodu nagłej wyprowadzki i braku możliwości zabrania kici ze sobą, Opiekunka zdecydowała się oddać ją do schroniska, gdyż obawiała się, że nie przeżyje samodzielnie zimy na działce. Korzysta bezbłędnie z kuwety. Jest lekko niefna w stosunku do obcych, do "swoich" miziasta i kochana.

Nr Ewidencyjny: 938/13
W Schronisku od: 20.09.2013
Budynek nr 3 "Kociarnia"

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon gru 09, 2013 23:17 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Mój błąd. Tamta koteczka została dodana do gazety Wrocławskiej jako " do adopcji" ale rok temu :D Ta Łatka to chyba inna kotka, ale faktycznie też bardzo podobna. Może by ją wyadoptować ze schroniska i dać tej Pani ? Bo wątpię żeby sama miała jak pojechać do schroniska ...
Z tym że ona chyba nie jest wysterylizowana a z tego co wiem to tej Pani zależy na tym żeby była..
Albo może jakąś inną biedną kicie która ma marne szanse na dom ?
Może ta :
2-letnia RITA
albo może pani by się zdecydowała na lekko starszego kociaka .. 5-8 lat ?
Ostatnio edytowano Pon gru 09, 2013 23:23 przez nigna, łącznie edytowano 2 razy

nigna

Post » Pon gru 09, 2013 23:19 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

ależ podobieństwo! 8O
(z początku myślałam, że to porównanie Łaciatka sprzed i po tym jak trafił na DT do nigny :))
Nawet imoina mają podobne :P

Ciekawa jestem, co wyniknie z rozmów z potencjalnym domkiem. Bardzo bym wszystkim życzyła, by okazał się być TYM Jedynym :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto gru 10, 2013 14:26 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

nigna pisze:Mój błąd. Tamta koteczka została dodana do gazety Wrocławskiej jako " do adopcji" ale rok temu :D Ta Łatka to chyba inna kotka, ale faktycznie też bardzo podobna. Może by ją wyadoptować ze schroniska i dać tej Pani ? Bo wątpię żeby sama miała jak pojechać do schroniska ...
Z tym że ona chyba nie jest wysterylizowana a z tego co wiem to tej Pani zależy na tym żeby była..
Albo może jakąś inną biedną kicie która ma marne szanse na dom ?
Może ta :
2-letnia RITA
albo może pani by się zdecydowała na lekko starszego kociaka .. 5-8 lat ?

Nigna, wszystko tu jest do doprecyzowania z Panią. Tak, kocia ma być wysterylizowana, Ritę też widziałam :P
Tu jest potrzebny ktoś na linii Pani -kot. Ja się tym nie zajmę, nie mam mocy przerobowych żadnych. Ale są dziewczyny ze schroniska tu na forum, wiedzą więcej o kotkach tam przebywających, itd. Trzeba i z Panią porozmawiać i z synem i zobaczyć ten domek na miejscu. 4 pokoje :P
Ja mogę dać namiary, telefon, itd. I uprzedzić. Akcji wybierania i dostarczania koteczki się nie podejmuję. Ale jest dom i dom czeka. To jest dobry dom! Na 100% lepszy, niż schronisko!
Chodzi ogólnie o to, żeby ze względu na wiek Pani, a dodatkowo chodzi o kulach, nie był to kotek kłopotliwy. Ma być wysterylizowany, zdrowy, miziasty, nakolankowy.
Zaraz pędzę do pracy, czekam na hasło jutrzejszej wizyty, o której, itd. Będę dopiero koło dziewiątej wieczorem w domu.
Obrazek

czitka

Post » Wto gru 10, 2013 19:22 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Podaj mi namiary na priv, najlepiej jak by był od razu mail (do Pani czy do syna, to podeślemy ankietę naszą i wzór umowy). Mamy kilka kotów na DT, a jak nie to ze schronu coś się znajdzie pewnie.

EDIT: Czitka od razu poinformuj tą Panią, że ktoś się do niej odezwie w sprawie kota. Mamy w zanadrzu taką jedną, co to ludzi lubi ale nie przepada za innymi kotami, bezproblemowa w sumie (pod warunkiem że nie ma innych kotów ;) ). Taka właśnie 5-letnia. Wysterylizowana, ze wszystkimi badaniami (testami), ogólnie "obrobiona". Także zobaczymy. Kicia potrzebuje własnie spokojnego domu.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto gru 10, 2013 21:55 Re: Łaciaty w DT po kastracji .Bardzo tęskni za własnym dome

Hej, jak tam nasz Łaciatuś rekonwalescent? Wszystko dobrze?
Gibutkowa, wysyłam pw 8)
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]