Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 10:14 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

ruda32 pisze:Cudny jest Żuczek :1luvu: mam słabość do jamników :)

Witaj :D , ja też...kocham jamniurki, choć ten jest dopiero moim drugim :) obecność poprzedniego przez prawie 16 lat dała mi okazję poznać co to znaczy Mieć Jamnika :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sty 16, 2013 10:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

solarie pisze:Jaki on kochany, że się tą wełną podzielił. :D Przecudowne masz te swoje zwierzaki, co do jednego. :1luvu: Super dokumentacja swoją drogą, ja nigdy nie potrafię uchwycić Malagi w zabawie, bo jest za szybki dla mojego aparatu. :lol:

Jamniś robi się coraz mądrzejszy, kiedy mówię: idż poszukaj Kropeczki, Gapcia lub gdzie jest Lunka, on bezbłędnie do nich trafia, nauczył się ładnie prosić o wypuszczanie go do ogrodu na siu i qpę, rozumie, kiedy mówię, że ma iść do okna i sprawdzić, czy przyjechał pan, że w czasie zabawy nie wolno męczyć kotów - te już mu na to nie pozwalają - kiedy chce coś dobrego, wie, że trzeba ładnie usiąść i czekać...choć z tym ostatnim to jeszcze ciężko, jamnisiowi się ciągle śpieszy:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 10:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kotina pisze:Kropeczka i Żuczek - śliczna para, jak ładnie się bawią. Bardzo fajne fotki :D

Od początku tylko Kropeczka bawiła się z Zuczkiem, Gapciu i Lunka go nie pokochały...teraz jest troszkę lepiej, Lunka już na niego nie pluje, nie ucieka, Kacperek podobnie...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 10:17 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

bozena640 pisze:Witamy się i my :)
Cudne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jamniś taki kochaniutki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy :1luvu:
Jamniś stara się z całych sił , żeby go kochać :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 10:33 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witamy śnieżnie :mrgreen: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 16, 2013 10:47 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

lidka02 pisze:Witamy śnieżnie :mrgreen: :1luvu:

U nas też śniegu dosypało,właśnie byłam zrobić parę śnieżnych fotek, ale towarzystwo takie szybkie, że z 16 zdjęć wybiorę pewnie ze dwie :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 10:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

U nas rano padał rzęsisty deszcz,teraz sypie obficie śnieg,mrozu nie ma-odwilż na całego,poszłam tylko rano do sklepu i buty mokre :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro sty 16, 2013 11:09 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

rudy kociak pisze:U nas rano padał rzęsisty deszcz,teraz sypie obficie śnieg,mrozu nie ma-odwilż na całego,poszłam tylko rano do sklepu i buty mokre :wink:

Mogłaby już przyjść wiosna:) jak sobie pomyślę, ile jeszcze przed nami takiej pogody, to się zaraz gorzej czuję :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 11:32 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Zrobiłam trochę fotek...ale nie mam z czego wybrać:)
Towarzystwo szalało, a ja razem z nimi, chciałam cosik uchwycić, ale się nie udało...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 16:06 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

8O nieźle u was sypnęło,fiu,fiu!

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro sty 16, 2013 17:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Też miałam swego czasu jamniczkę (niestety tylko przez 9 lat - rak... :( ), ale ona nie znosiła śniegu. Dupka jej się równo trzepała jak w zimie chodziłyśmy na spacery - w domu miała nawet posłanko wyścielone starym gruubym kożuchem mojej mamy, uwielbiała się w nim zakopać. :mrgreen: A koty to goniła równo - ona w ogóle innych zwierząt nie lubiła, za to do każdego się stawiała - raz na spacerze ONA zaatakowała owczarka niemieckiego (chciała go w łapę capnąć, wyżej nie sięgała :twisted: ), a robiła to tak zajadle, że biedny pies zaczął się chować za swoim właścicielem. :roll:

Żuczkowi to widzę żadna pogoda nie straszna. :D Jednak wychowany pies to zupełnie inna broszka, nasza psina była zwyczajnie rozpuszczona jak dziadowski bicz, ale co poradzić. :oops:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro sty 16, 2013 18:25 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witam :1luvu:
Żuczku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To urocze, przychodzi z zabawką do starszej siostry :mrgreen:
Kropeczko nie bądź taka leniwa, bo w boczki pójdzie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sty 16, 2013 22:44 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

solarie pisze:Też miałam swego czasu jamniczkę (niestety tylko przez 9 lat - rak... :( ), ale ona nie znosiła śniegu. Dupka jej się równo trzepała jak w zimie chodziłyśmy na spacery - w domu miała nawet posłanko wyścielone starym gruubym kożuchem mojej mamy, uwielbiała się w nim zakopać. :mrgreen: A koty to goniła równo - ona w ogóle innych zwierząt nie lubiła, za to do każdego się stawiała - raz na spacerze ONA zaatakowała owczarka niemieckiego (chciała go w łapę capnąć, wyżej nie sięgała :twisted: ), a robiła to tak zajadle, że biedny pies zaczął się chować za swoim właścicielem. :roll:

Żuczkowi to widzę żadna pogoda nie straszna. :D Jednak wychowany pies to zupełnie inna broszka, nasza psina była zwyczajnie rozpuszczona jak dziadowski bicz, ale co poradzić. :oops:

Nasz poprzedni Żuczek też nie był dobrze wychowanym, powiedziałabym, że był rozwydrzonym :mrgreen: ale w taki ukochany sposób... wiedział, że wolno mu wszystko...ale wiedział też kiedy mógł sobie pozwolić na chuligaństwo :wink: a kiedy nie wypadało...
Kochał wszystkie psy i koty, uwielbiał małe dzieci, kochał gości, kiedy przychodzili, natychmiast zajmował środek kanapy, tak na wszelki wypadek, żeby go przypadkiem ktoś z niej nie zepchnął:) nigdy nikogo nie ugryzł, on nawet nie potrafił warknąć...
Jego charakter nijak nie pasował do opinii jakie krążą o jamnikach...
Nigdy się nie zdarzyło tak, żeby jamniś pozostał sam w domu, zabieraliśmy go wszędzie, do rodziny, znajomych, na wycieczki...
Mieliśmy psa, ale po powrocie do domu nie miał kto nas witać:) piesio było wszędzie z nami...
Był cudownym, mądrym i radosnym psem, miał taki szczenięcy charakter do końca swoich dni...
Mam nadzieję, że ten Żuczuś będzie miał taki sam charakterek :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 22:50 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pisze:Witam :1luvu:
Żuczku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To urocze, przychodzi z zabawką do starszej siostry :mrgreen:
Kropeczko nie bądź taka leniwa, bo w boczki pójdzie :mrgreen:

Ciociu, mi już poszło nie tylko w boczki, ale i w pyziolki :mrgreen: Duża mówi, że robię się podobna do chomika...
Kropcia
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro sty 16, 2013 22:50 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Perełka była z kolei sztampowym przykładem stereotypowego jamnika. :mrgreen: Zimą jak chodziliśmy z nią na sanki, to spuszczona ze smyczy podbiegała do obcych dzieci i kradła im z rąk rękawiczki - po prostu podbiegała, cap! za rękawiczkę i w nogi. :roll: Ugryźć też nikogo nigdy nie ugryzła, ona tylko mocna w gębie była. :mrgreen:
Kiedyś jadąc nad morze musieliśmy zostawić ją u rodziny - kiedy wujostwo poszło do kościoła i zostawiło ją w mieszkaniu, po powrocie zastali zerwane zgryzione żaluzje. Z kolei zostawiona u mojej babci chciała sobie dosłownie wygryźć drogę na zewnątrz - prawie przeżarła drzwi wejściowe na wylot. :ryk:

Oj było z niej ziółko, ale kochałam ją mimo wszystko nad życie - zawsze mnie witała po powrocie do domu, spała ze mną w łóżku, wszystko robiłyśmy razem - wobec mnie była aniołkiem. :D

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

[poprzednia][następna]