Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 04, 2012 10:56 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Dzieńdoberek! Obrazek

Malagito już wstał, a jakże. Zdążył już przyjść na poranne mizianki, a potem zadrapać mi całą rękę, żeby przypomnieć, że miłość boli. 8)
Teraz siedzi na parapecie i duma nad naturą wszechrzeczy.

Obrazek

Uspokoiłam się co do jego jedzenia, dałam mu już jakiś czas temu śniadanko i jadł powoli, w trzech częściach (porcja była duża, bo mi się do słoiczka trochę za dużo nałożyło), gryząc dokładnie, bo pilnowałam. :ok: W międzyczasie między jedzeniem przyniósł znów piłeczkę i jakieś 40 minut się bawiliśmy w aportowanie - to się ostatnio chyba stało jego poranną rutyną.

"Na Wspólnej" oglądałam parę lat temu, potem przestałam, bo mnie zaczęło nudzić... :roll: Teraz jedyny telewizyjny serial, jaki oglądam to "Czas Honoru" na dwójce. A tak poza tym to "Gotowe na wszystko", ale to akurat załączam na komputerze i przez kabel HDMI podłączam do telewizora, żeby oglądać na dużym telewizyjnym ekranie. :D

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Wto wrz 04, 2012 11:27 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ależ On jest piękny! :D
No proszę, dobrze, że nie je tak łapczywie, pewnie bardzo się uspokoiłaś co?

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Wto wrz 04, 2012 11:34 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Żebyś wiedziała, kamień z serca. :piwa:

Swoją drogą przyjaciółka mi dzisiaj poprawiła bardzo humor. Dostałam od niej smsa, że właśnie czyta "Wiedzę i życie" i znalazła tam krótki artykuł o projektancie z Holandii ("którego nazwiska w ogóle nie da się wymówić" :twisted: ), który to stworzył drapak w kształcie psa, żeby koty miały podwójną przyjemność. :ryk: Jak to K. stwierdziła - "chyba tylko taki świr odpowiadałby Ci jako mąż :mrgreen: ", a ja się z nią (niestety?) muszę zgodzić... :smiech3:

Nie muszę chyba dodawać, że każdy z moich znajomych uważa mnie za kocią fanatyczkę, bo w każdej rozmowie muszę wcisnąć "A wiecie, że Malagito ostatnio..." :oops: :twisted:

solarie

Post » Wto wrz 04, 2012 11:38 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Nie muszę chyba dodawać, że każdy z moich znajomych uważa mnie za kocią fanatyczkę, bo w każdej rozmowie muszę wcisnąć "A wiecie, że Malagito ostatnio..." :oops: :twisted:

To całkiem jak ja ! Ciagle o nim gadam nawet kiedy temat rozmowy jest zupelnie inny XD

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto wrz 04, 2012 11:43 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ja już mam na tym punkcie naprawdę skrzywienie, zawsze wcisnę jakąś kocią anegdotę, nawet gdyby nasze rozmowy traktowały o kryzysie gospodarczym, ekonomii i wolnym rynku... :ryk:
Zresztą moja mama robi to samo na spotkaniach rodzinnych - głównym tematem, w jaki wciąga gości jest Malagito i ostatecznie zawsze słyszę "Iza, przynieś tu ten aparat, pokażemy cioci i wujkowi naszego kota!" (dlatego ulubione zdjęcia i filmy zawsze trzymam w pamięci aparatu) :D
Co te zwierzęta z nami robią... :mrgreen:

solarie

Post » Wto wrz 04, 2012 13:51 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lubie być Crazy Cat Lady :D Prawie zawsze gadam o kotach, kotach, kotach. Z mamą na skype też gadam o kotach i muszę je pokazywać, bo "Jak się wnuczki czują??"
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto wrz 04, 2012 14:03 Re: Jego Wysokość Malagito :)

O kotach to głównie tu na Forum. Czasm opowiem jakąś anedotkę mamie, z TŻ też mogę. Innych znajomych ten temat nie interesuje. :(
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto wrz 04, 2012 14:09 Re: Jego Wysokość Malagito :)

saintpaulia pisze:O kotach to głównie tu na Forum. Czasm opowiem jakąś anedotkę mamie, z TŻ też mogę. Innych znajomych ten temat nie interesuje. :(

Mnie interesuje:P:P

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto wrz 04, 2012 14:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)

No to ja z TZ'em, z rodziną, szczególnie babcia, która w nich zakochana, ze znajomymi - ale to mniej, bo też bez szczególnego entuzjazmu.
Nie wspominając przyjaciół, którzy dzielą z nami dom, oni też zakochani w kotach :)

Wyga

Post » Wto wrz 04, 2012 14:39 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Chyba wszystkie tak mamy;)

Ja dla kota potrafie wstawać o każdej porze w nocy, myśleć o nim na zakupach, bawić się pół dnia i wydawać kupe kasy żeby miał tylko jak najepiej :lol: :lol:

kokosowa

Od: Czw sie 30, 2012 15:44

Post » Wto wrz 04, 2012 14:42 Re: Jego Wysokość Malagito :)

kokosowa pisze:Chyba wszystkie tak mamy;)

Ja dla kota potrafie wstawać o każdej porze w nocy, myśleć o nim na zakupach, bawić się pół dnia i wydawać kupe kasy żeby miał tylko jak najepiej :lol: :lol:

Tyle razy już kupiłam coś dla kotów, a po przyniesieniu do domu i 30sekundach zachwytu kociego wychodziło na to, że to ja się będę tym fajnym czymś bawić, albo sama se to zjem... Ale i tak naiwnie do tej pory kupuję....
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto wrz 04, 2012 14:44 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
O tak miłość boli, może Malaga kiedyś wyroście z tych morderczych zabaw :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto wrz 04, 2012 15:12 Re: Jego Wysokość Malagito :)

saintpaulia pisze:Innych znajomych ten temat nie interesuje. :(

Moich znajomych już też po tysięcznej opowieści przestało interesować, ale ja się i tak często zapominam i dalej o Maladze nawijam. :oops: Przy czym oni to raczej przyjmują ze śmiechem i pozwalają mi się wygadać, bo wiedzą, że inaczej nie usiedzę przy stoliku, taki mój urok. :lol:

KubaTST pisze:
kokosowa pisze:Chyba wszystkie tak mamy;)

Tyle razy już kupiłam coś dla kotów, a po przyniesieniu do domu i 30sekundach zachwytu kociego wychodziło na to, że to ja się będę tym fajnym czymś bawić, albo sama se to zjem... Ale i tak naiwnie do tej pory kupuję....

Oj mnie też się to zdarzyło, np. miałam kupić tylko karmę, ale kursor zawsze się "omsknął" na akcesoria, to przeglądałam przy okazji. :twisted: A potem ja z tych gadżetów miałam więcej frajdy niż Malaga, bo on ma już pokupowane tyle pierdołek, że sam nie wie, w co łapy włożyć. :mrgreen: Zwykle to ja zagarniałam zabawki, a on miał radochę z kartonu, w którym przyszły. :ryk:

Miraclle pisze:Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
O tak miłość boli, może Malaga kiedyś wyroście z tych morderczych zabaw :ryk:

Dzień dobry. :1luvu: Oj boję się, że jednak będzie takim wiecznym dzieckiem, w końcu to już prawie roczny chłopak, a dalej mu tylko huncwotowanie w głowie. :roll:

A teraz proszę, oto jaki malowniczy widok roztacza mi się pod nogami:

Jestem poważnym, młodym dżentelmenem... 8)
Obrazek

...ale jak nikt nie patrzy...
Obrazek

...nadal uwielbiam się wygłupiać! :king:
Obrazek

solarie

Post » Wto wrz 04, 2012 15:16 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ten jego nochal! Jest fantastyczny, cały. :1luvu: :1luvu:

Wyga

Post » Wto wrz 04, 2012 15:21 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Sama powaga i dostojność przemawia ze zdjęć księciunia Malagito :wink: :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i ten wzrok pytający-może tak dałabyś matka coś do jedzenia,bo ostatni posiłek jadłem pół godziny temu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia][następna]