Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 19, 2013 14:56 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Niuniek będzie wystawiany jako kot domowy - to będzie wystawa federacji TICA, tam mozna każdego kota wystawić jako tzw House Hold Peta. W tej kategorii można wystawiać również koty z rodowodami ale posiadające cechy, które wykluczają je z rywalizacji o tytuł Championa (np koty kalekie - bez łap, niewidome itp).
W TICA żaden sędzia nie będzie kręcił nosem, ze jako kot domowy jest wystawiany kot w typie rasy. Kot domowy jest tu baaaardzo szerokim i przyjaznym dla kota "koszykiem" :D
Na naszych typowych polskich wystawach niestety Niuniek mógłby usłyszeć podczas ocen różne niemiłe słowa, bo sędziowie nie lubią kotów domowych w typie rasy.
A przecież czy to wina takiego Niuńka, ze ktoś go wyrzucił na ulicę i papierów nie włożył do kieszonki? :roll:

Przy okazji - zapraszam też na wystawę w Bydgoszczy, będę wystawiać domowego Wściekłego Radka i Grocha.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw wrz 19, 2013 17:42 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Avian pisze:Niuniek będzie wystawiany jako kot domowy - to będzie wystawa federacji TICA, tam mozna każdego kota wystawić jako tzw House Hold Peta. W tej kategorii można wystawiać również koty z rodowodami ale posiadające cechy, które wykluczają je z rywalizacji o tytuł Championa (np koty kalekie - bez łap, niewidome itp).
W TICA żaden sędzia nie będzie kręcił nosem, ze jako kot domowy jest wystawiany kot w typie rasy. Kot domowy jest tu baaaardzo szerokim i przyjaznym dla kota "koszykiem" :D
Na naszych typowych polskich wystawach niestety Niuniek mógłby usłyszeć podczas ocen różne niemiłe słowa, bo sędziowie nie lubią kotów domowych w typie rasy.
A przecież czy to wina takiego Niuńka, ze ktoś go wyrzucił na ulicę i papierów nie włożył do kieszonki? :roll:

Przy okazji - zapraszam też na wystawę w Bydgoszczy, będę wystawiać domowego Wściekłego Radka i Grocha.

Dzięki za ważne info :D :ok: Ja będę w sobotę bo się umówiłam tam z Teresą z Konina z hodowli Norwegów :) Ona będzie tylko w ten dzień i dlatego ja też ;) No właśnie tak czytałam i wiem że koty w typie nie są lubiane na wystawach, a w sumie nic nie zawiniły. Ten Niuń wygląda na lepszą nevkę niż niejeden z papierkiem :ok: A jak poznam Was :?: o ile to będzie sobota :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw wrz 19, 2013 18:38 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Poznasz po czarnym Wściekłym Radku, który bedzie się lansował w oba dni na klatce i wystawiał brzucha do miziania :D
Klatka będzie opisana "Gagatki".
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 19, 2013 18:45 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Avian pisze:Poznasz po czarnym Wściekłym Radku, który bedzie się lansował w oba dni na klatce i wystawiał brzucha do miziania :D
Klatka będzie opisana "Gagatki".

Dzięki Avian :D postaram się Was znaleźć :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt wrz 20, 2013 10:29 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Cudny Niuniek :love: :love: :love: Podziwiałam już na FB.

vailet pisze:Ten Niuń wygląda na lepszą nevkę niż niejeden z papierkiem :ok:

No - Ewa - Szura już wtedy jak Niuń był tylko z grubsza odchuchany uważała , że to piękna , prawdziwa Neva. Zezolek kochany :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt wrz 20, 2013 10:59 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Ja sie naoglądałam nevek na wystawach, bo od wielu lat jestem ich fanką i też od pierwszego zobaczenia Niuńka nie miałam wątpliwości, że to neva (choc ledwo kota przypominał ;) )
I pamietacie pewnie jak od początku pisałam, ze chciałabym, żeby pojawił sie choc raz na wystawie - bardzo chcę usłyszeć, co sędziowie o nim sądzą :D
Na tej wystawie będzie oceniony aż 10 razy przez 5 sędziów 8)
Bardzo sie cieszę, ze wreszcie będzie okazja pokazać Niuńka!

Oczywiście nie byłoby to możliwe, gdyby Niuniek nie trafił do tak fajnych Dużych, którzy rozpieszczają go bez granic :lol:

Dzięki Renata ! :1luvu:
Obrazek

Avian

Post » Pt wrz 20, 2013 12:00 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Ja się też cieszę i również Niuń mi się podobał lecz on raczej sam musi mieszkać nie z innymi kotami bo był dorosły i widziałam jak stresował koty Izy. To piękny nevek choć wolę klasyczne siby, ma fajną urodę, a zezik? Moja kotka też ma troszkę, ale się naprostował i już nie widać za bardzo :D Fajnie że można go wystawić gdzieś bo zasługuje na to, a ja kciuki trzymam by powalił ludzi na kolana :ok:
A pamiętam co Ewa pisała, w końcu zna się na tych kotach i miała oko :)
Obrazek ,

vailet

Post » Pt wrz 20, 2013 23:49 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

vailet pisze:on raczej sam musi mieszkać nie z innymi kotami bo był dorosły

Viola , to raczej kwestia charakteru, nie wieku. Są koty , które ludzia chcą na własność i nie tolerują innych osobników swojego gatunku. Wściekły Radek też pierze wszystko , co ma futro :mrgreen: A Pietruszka trafił do mnie jako dorosły kot / ja liczyłam , że to niespełna roczniak , a wet twierdzi , że na pewno sporo ponad dwa / i żadnych problemów nie ma - z Guciem rozrabiają i się zagryzają , Misię omija szerokim łukiem a i tak czasem zarobi w paszczę, tak po prostu za dziękuję :mrgreen:

Jest na forum wątek Newy - miniaturki Niuniola , jest niemal identyczna , właśnie osiągnęła wagę 3 kg. I też ma takiego mikro-zezolka.

Viola , jak spotkasz Avian , to wymiziaj ode mnie też Radka, bardzo chciałabym go poznać , a nie wiem czy uda mi się dotrzeć w Poznaniu na wystawę - w sobotę pewno pójdę na nadgodziny, a w niedzielę juz normalnie na nockę do pracy

izka53

Post » Sob wrz 21, 2013 7:59 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Iza masz rację to zależy od kota, ale mimo wszystko widzę po moich że łatwiej jest im do młodego kotka się przekonać i traktują po wujowsku nie jak wroga, choć Bejbi jest samotniczką niestety to teraz po 3 miesiącach przekonała się do Lilly i nie syczy, a nawet się z nią czasem gania bez agresji. Izuś jeśli spotkam Avian wymiziam tego zbója :mrgreen: jak mi pozwoli :lol: Skoro już tam się wybieram to chcę dokładnie zobaczyć kto będzie i taki mały filmik zrobić :D foteczki...Nie wiem jeszcze o której pójdę czy lepiej jak hodowcy mają przerwę? Nie chcę przeszkadzać, a pogadać odrobinkę jednak bym chciała :) Iza Ty masz teraz trzeciego kocurka? Nie wiedziałam :ok: Ja uważam że najmniej trzy koty powinny być. Osobiście preferuję małe sibki (nie wyrośnięte) bo mam mikro mieszkanko i widzę że duży Saymon nie ma lekko, ale koteczki są nie duże i ładnie sobie radzą na tym metrażu :) Będą siby? Chcę by były :D Norweskie będą, MCO też, persy, brytole, Devony i inne, ale ja chcę siby! :D W ogóle chcę poobserwować zachowanie kotów na wystawie :) Relacje będą tu u Nińka jeśli Avian pozwoli :)
Obrazek ,

vailet

Post » Sob wrz 21, 2013 16:12 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

właśnie widziałam jak Radek wcale nie wściekły, odebrał nagrodę i puchar :D :piwa:

Avianka też widziałam :D :ok:

Gratulacje Iza i Radek :piwa: :dance: :dance2: :love:

Lecę oglądać dalej ... :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob wrz 21, 2013 21:58 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Iza trochę wypieściłam Radka był zły ;) ale mnie nie zagryzł :) Fotki...(o ile uda mi się wrzucić bo ostatnio coś nie działa) Obrazek Grochu :) Obrazek Izka53 wedle życzenia były mizianki dla Wściekłego Radka :)

Avian żałuję że tak późno zlądowałam i nie porozmawiałyśmy długo. Z Teresą się umówiłam wcześniej i też znam ją bardziej to rozumiesz :roll: Avian mam nadzieję że nie jesteś zła o to że fotkę wstawiłam z Wami...
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 01, 2014 18:28 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Czy ktoś chciałby obejrzeć nowe fotki Niuńka? ;)
Z wczoraj 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Sob lut 01, 2014 18:51 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Zezolek cudny, kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jaki ofutrzony 8O
Zapadł mi w serce.....

izka53

Post » Sob lut 01, 2014 21:39 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Jest przepiękny, te niebieskie oczyska i futerko bajeczne :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lut 01, 2014 23:22 Re: Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

Oj jaki piękny ten Niuniol :1luvu: Futro extra :ok:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]