Niki FeLV+ i PNN - nadal kocha życie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 29, 2012 18:28 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Nikutku,przecudownie wracasz z balkoniku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie wrz 30, 2012 0:29 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Duszku - gniewać się nie gniewam, ale pamiętam jej to :twisted: :twisted: :twisted:

Selene - no nie ma wyjścia, ogranicza się i stres i ryzyko zasik.nia/zasr.nia otoczenia (ale dlaczego kosztem tylko człowieka...?) Dobrze, że są osoby, kt. rozumieją mój ból. Z tym, że Niki raczej kupka, a nie sika - całe szczęście :ok:

pozytywka pisze:jesteśmy w szoku
nie wiem, czy tym się można zarazic przez forum?
Nie no, nie sądzę, że to przeszło przez forum :ok: A szok doskonale rozumiem i w bólu się łączę.
Powiem tylko tyle, że nie wiem, co lepsze - przyczyna fizyczna czy psychiczna... :roll:
Pozytywko, trzymam kciuki :ok: :ok:

Myszolandia - dzięki za zachwyty i kciuki :)

Rybcie - znam wątek i historię Diego dość dobrze ;) Nawet pisałam z Aliszją na jego temat.

Wiem na pewno, że Niki problemy z robieniem poza kuwetą są na tle psychicznym.
Powodów może być wiele, na ogół trwają chwilę i nieczęsto:
- moje długie przebywanie poza domem;
- brak dużego (lub w ogóle brak) zainteresowania nią - chodzi o zabawy i pieszczoty, chociaż w przypadku pieszczot, to zawsze są tylko w różnym natężeniu;
- moje przeżycia, problemy, kt. odczuwa również i ona, nawet jak ja tego nie chcę;
- zmiana w mieszkaniu - obecnie niezainstalowana, pachnąca/śmierdząca wanna;
- zagrożenia z zewnątrz - goście, dźwięki, widoki za oknem;
- inne powody - np. zmory z przeszłości, coś w łepetynie księżniczki.

Komfort psychiczny ma, no może poza moją nieobecnością - czasami.
Gdy znikają powyższe powody, wszystko trafia gdzie trzeba.
Tylko duża z kolejnym razem coraz bardziej się irytuje - starość idzie :?: :?:

Nie da się nic zmienić w trybie mojego życia, więc co behawiorysta poradzi? A kasę mam na co wydawać ;) :mrgreen:

Jutro pokażę, jakiego miałyśmy pięknego gościa, którym Niki była baaardzo zachwycona.
Zgadnie ktoś, co to za gość? ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie wrz 30, 2012 6:22 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

ptaszek wielobarwny na siatce balkonowej? :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie wrz 30, 2012 7:44 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Nikunia cudnie wygląda podczas świetnego ujęcia podczas skoku przez okienko!
Nikunia spotkała kociątko, zobaczyła ślicznego ptaszka!...dalszy ciąg posta skasował Neruś a ja już muszę wyjść z domu zająć się rodziną :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie wrz 30, 2012 10:36 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Więcej opcji nie ma? :roll:
Jak na razie nie trafione ;)

Muszę film wrzucić, ale Niki mnie uziemiła.
Jak ona lubi moje wolne dni :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Nie wrz 30, 2012 11:38 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Duszek ? :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie wrz 30, 2012 11:50 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Gdyby odwiedził(a) nas Duszek(686), to nie tylko Niki miałaby radochę.
Niestety, tylko Niki była zachwycona. Ja była zachwycona Niki ;)
Obrazek

szybenka

Post » Nie wrz 30, 2012 12:56 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

szybenka pisze:Gdyby odwiedził(a) nas Duszek(686), to nie tylko Niki miałaby radochę.

a to nawet nie śmiem pyskować w tej kwestii :piwa:
Myślałam,ze to podchwytliwe pytanie
To ja wysiadłam,nie mam pomysła,ale może rzeczywiście jakiś ptakol,albo paczkę od kogoś dostała i jakaś extra zwierzowa zabawka była (?)

Tak,tak,filmik ,filmik z moją Perełką :1luvu: Obrazek :oops: :oops: :oops:

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie wrz 30, 2012 13:06 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

wielki chrabąszcz
jeszcze większy pajonk ?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie wrz 30, 2012 19:15 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Tu Nikusiowa atrakcja:
http://youtu.be/KA2ggh_GXVo

A tu po 15-stu min. gość wrócił na wolność ;)
http://youtu.be/ay4tD1gGtG4

A Niki od prawie dwóch dób nie robi kupy... Matulu, znów kupa w głowie ;) Pasta za dnia już podana. Muszę ją przegonić, może jelita lepiej popracują.
Obrazek

szybenka

Post » Nie wrz 30, 2012 19:31 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Poszedł jak burza :lol: Oj nie podobało się motylkowi u Was w gościnie. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie wrz 30, 2012 19:34 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

qrde motyla zupełnie pod uwagę nie brałam

moja Perełka :1luvu: jak się słodko rusza :oops:
a jak wyrwała kitę za motylem :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie wrz 30, 2012 19:58 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

A tak, wczoraj napatoczył się nam motylek, co nie umknęło Nikusiowej uwadze. Żal mi się zrobiło, że tygrysica zaraz uśmierci Rusałkę pawika, więc aby uchronić motylka i nie zabrać atrakcji Nikusi, włożyłam gościa pod szklany klosz. Tylko na chwilę i potem oddałam mu wolność.
Lubię patrzeć na polującą/bawiącą się Nikunię :1luvu:
Obrazek

szybenka

Post » Nie wrz 30, 2012 20:36 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Wyciągnęłam starą zabawkę - skórzane paski na wędce. To była pierwsza Nikusiowa zabawka, z początków, z czasów kiedy w łazience leczyłyśmy zapalenie płuc. Po jakiś dwóch m-cach zaczęła się jej bać.
Dziś to był szok. Dawno nie zganiałam panny tak bardzo. Leży na boku i odpoczywa.
Zaraz powtórka, bo kupala nadal nie widać :roll:
Obrazek

szybenka

Post » Nie wrz 30, 2012 20:42 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

musisz NAM :oops: :oops: :oops: ją częściej filmować :oops: :oops:
Przecudownie się bawi :1luvu:
a jak sytuacja na froncie lejąco kuptaczowym w niedozwolonym rewirze?
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]