Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 22, 2012 14:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Dzisiaj byłam, ale jutro nie będę mogła, przyjeżdża do mnie Matwiej.Jakbyś mogła pójść jutro to byłoby super. Neli mogłabyś pomajtać wędką, ale jej nie dotykaj, bo ona Cię nie zna i może drapnąć.
Aha, Bombaj jest posłuszny, wystarczy mu powiedzieć "chodź" , "nie wolno" i "zejdź", a natychmiast wykonuje polecenia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 22, 2012 19:00 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Byłam dziś u kotków. Bombaj jest niesamowity, na mój widok najpierw zaczął miałczeć, a potem mruczeć. Widział mnie pierwszy raz w życiu. Co za pieszczoch;) Ponosiłam go troszkę, był wzniebowzięty. Potem łaził po lecznicy, zwiedzał i kombinował jak tu zdjąć opatrunek.
Jutro oczywiście też do niego pójdę.

Nela siedziała w domku, więc nie pozostało mi nic innego jak pokazać jej się i przedstawić;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lut 22, 2012 20:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Świetnie :lol: Bombaj taki jest, jest zachwycony kiedy ma człowieka obok siebie. Ufa absolutnie każdemu, to takie miłe stworzenie. A Nela taka jest na razie, pisałam o tym.Przy mnie wychodzi z domku, podchodzi do miseczek i naprawdę dzisiaj już się ze mną bawiła.One potrzebuje dużo czasu, żeby zaufać, ale będzie z niej wspaniała kotka.
Cieszę się, Kasiu, że pójdziesz jutro, bo ja nie dam rady, będę dopiero w piątek rano.

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 9:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

szkoda, ze nie mieszkam bliżej bo też bym go odwiedzała

u mnie w mieście to nawet nie wiem, czy jakiś wet ma na stanie koty
moja tylko wiem, że ciacha schroniskowe i że tam na miejsce tez jeździ ale miejsca to ona nie ma na trzymanie
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw lut 23, 2012 9:32 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Mam nadzieję, że dam radę odwiedzić go dziś dwa razy. Wspaniała duszyczka z niego.
Zaraz moja Zuzia idzie do sterylizacji więc trzymajcie kciuki... a ja przy okazji wyciągnę "rudzielca" z klatki;)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 23, 2012 10:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

:1luvu: Doskonale.Kasiu, Zuzia chyba zostanie w lecznicy do wybudzenia, prawda? Po południu i tak będziesz musiała być w lecznicy, jak rozumiem.A ja czekam na Matwieja, już jest niedaleko Stalowej Woli.

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 10:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Tak o 16 mam ją odebrać i postaram się przyjść koło 15 żeby z nim posiedzieć.
Teraz wzięłam go z klatki na chwilę, a on wyciągnął łapki i objął mnie za szyję. Później tak się wtulał we mnie, że z bólem serca odkładałam go do klatki. No ale trzeba trzeba trochę popracować...
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 23, 2012 12:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Przytulanie Bombaja jest przeurocze! I naprawdę aż żal go zostawiać...
Ciecze się, że do niego przychodzicie, odwiedzacie! :wink:

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Czw lut 23, 2012 13:15 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Ja też, Kasiu dziękuję :1luvu: Dzisiaj nie dałabym rady, ale jutro już będę.Nela też czeka.
Lavi, obiecałam, że jak kot trafi do lecznicy to się nim zajmę jak najlepiej potrafię. To jest tak kochany, słodki kot, że nie miałabym serca go nie odwiedzać.Tak miło jest widzieć, jak on czeka, jak się cieszy, że ktoś go pogłaszcze, przytuli.Oby tylko ta rana się przestała sączyć i nareszcie zagoiła :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 17:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Byłam u Bombaja ponad godzinę. On nigdy nie ma dosyć;) Mruczał do samego końca. Zrobił sobie tylko przerwę kiedy dostawał zastrzyk. Rana mu ropieje, więc miał to przemyte jakimś innym preparatem i dostał antybiotyk.
Poza tym świetnie się czuje za ladą sklepu...szkoda, że większość czasu spędza w klatce:(
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 23, 2012 18:06 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

To ciężkie gojenie trochę mnie utwierdza w przekonaniu, że to na pewno białaczka... :|
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw lut 23, 2012 18:17 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

I jestem Ci Ewar za to bardzo bardzo wdzięczna. Bo jak pomyśle, że taka przylepa musiałaby żyć bez kontaktu z człowiekiem to aż serce boli.

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Czw lut 23, 2012 20:05 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

dopiero znalazłam wątek Bombaja i przeczytałam jednym tchem... - białaczkowców rzeczywiście niesamowity wysyp :( - a raczej po prostu pewnie badania częstsze - kiedyś nikt nie zdawał sobie sprawy z obecności i rozpowszechniania się wśród kotów wolnożyjących takich wirusów :(

szkoda, że świadomość ludzi - i co za tym idzie strach - w tym temacie są nadal tak duże... :(

ogromne :ok: :ok: :ok: za wygojenie się rany i za kochający dom dla tego słodziaka! :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lut 23, 2012 21:35 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Oczywiście, że niewiedza rodzi strach, stąd tak trudno o domki dla FeLV-ków. To też nasze zadanie, uświadamiać, nie straszyć, ale spokojnie informować co to jest, jak postępować, aby wirus się nigdy nie obudził.Czuję, że jeśli my zaczniemy białaczkowce traktować jak pełnowartościowe koty, to będą dla nich domki.
Nie dopuszczam myśli, że nie uda się Bombaja wyleczyć.Jutro będę rozmawiała z wetką, napiszę, co powie.Proszę o kciuki, to taki fantastyczny kot.Nie przesadzam ani trochę.

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 21:46 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Mocne kciuki dla Bombajka :ok: :ok: i podziękowania dla Ciebie Ewuniu, że jesteś taka wspaniała :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]