Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 05, 2011 13:23 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Kciuki za Bejbunie i mimo wszystko milego dnia Wam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lis 05, 2011 13:25 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Życzę żeby się coś wyjaśniło i lepszego samopoczucia niż dzisiejszy dzień :|

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 05, 2011 13:56 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Marzenia11 pisze:No co Ty??? Sterylka tańsza niż badania krwi? W Warszawie sterylka 150-250zł a badania krwi łącznie z biochemią 60-85zł.

Mylisz się Marzenia11 :( same badanie na krzepliwość wet mówił że jest ich kilka i razem tyle kosztują.Wszystkie by trzeba było zrobić by coś wiedzieć.Nie mówię o biochemii i morfologii to osobno się robi.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lis 05, 2011 13:58 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

kalair pisze:Kciuki za Bejbunie i mimo wszystko milego dnia Wam :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Bożenko,sama mam nie wiem czemu podwyższoną troszkę temperaturę od rana,a Bejbi oklapła,nie ma kota :(
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lis 05, 2011 14:03 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

jasdor pisze:Życzę żeby się coś wyjaśniło i lepszego samopoczucia niż dzisiejszy dzień :|

Dziękuję jasdorku z Bejbi tak co jakiś czas jest i ostatnio nie poszliśmy od razu do weta to miała za dwa dni 40 stopni gorączki :( wtedy aż tyle jednak tej krwi nie było.Dziś jest też fajny wet,z którym można normalnie gadać.Jestem pewna że sam sprawdzi w kompie co Bejbi wtedy dostała i pewnie to jej da.Cyklonamina na bank bo to jest na zatrzymanie krwawienia i o dziwo nie ma ubocznych działań,jedynie czasem bywają wysypki.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lis 05, 2011 17:39 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Wróciliśmy od weta bo szybko poszło i nie było kolejki.Bejbi dostała Tolfine,No-spa i Cyklonaminę.Mamy obserwować jutro jeśli by coś się działo to niestety antybiotyk :(
Marzenia11 to badanie na krzepliwość to wysyłają w suchym lodzie do Niemiec i w suchym lodzie kurier zawozi.Przyjeżdża najpierw i musi kot być pobrany w czasie równolegle jak jest akurat kurier z Niemiec.Badania nie zawsze wychodzą bo to musi być szybko zawiezione i czasem nie zdążą i wyniki nie wychodzą wogóle.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lis 05, 2011 18:27 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Powiedziałam że miała Bejbi nie mieć antybiotyków do czasu jak przyjdzie wynik z posiewu noska i dlatego nie dostała.Gdyby coś było nie tak jutro,pojutrze to niestety musi dostać,ponieważ krew zalegająca w jelicie zacznie się psuć i może się wszystko spaprać.Obiecał
wet skontaktować się z Bejbi wetem telefonicznie jeśli do tego by doszło by dać coś co ona toleruje i dlatego że Dr.Słodki ją dobrze zna.Sam tak powiedział,ja nic nie sugerowałam w sprawie kontaktu z wetem Bejbi.Co do posiewu to stwierdził ża chyba kasa poszła w błoto,ale niekoniecznie.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lis 05, 2011 23:15 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Jest kupal kilka bobków po lekach i nie ma krwi.Kupa zielonkawa i cuchnąca :(
Żałujemy,ale to było późno w nocy i ja ledwo przytomna że zdęcia tej wczorajszej kupy nie zrobiliśmy.TŻ pluje sobie w brodę.Jak wróciliśmy Bejbi po lekach zasneła,a już od kilku godzin coś widzi na ścianie i skacze bardzo wysoko,a tam nic nie ma 8O.Już tak kiedyś się zachowywała po lekach.Od początku jak wróciliśmy mimo że leżała spokojnie,gdzieś coś widziała bo patrzyła w dziwny sposób.Zrobiłam foty (szkoda że nie tej kupy :evil: ),ale jutro wstawię.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lis 05, 2011 23:20 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Wykończysz tego kota!
najszczesliwsza

Post » Sob lis 05, 2011 23:29 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:Wykończysz tego kota!

Nie jesteś wetką więc nie wk$#*&j.Piszesz jak gdybym ja decydowała o lekach.Nie wiedzą czemu robi takie kupy,a co do Tri od kobiety chciałaś Bejbi ratuj tamtą :evil: Weż i wyadoptuj.
Facet wet powiedział że mamy z Bejbi przerąbane bo ciągle niespodzianki.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 06, 2011 0:26 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Już jej przeszło i jest spokojna,chyba idzie spać :) Musiało na Bejbi podziałać i dobrze i źle (chodzi o te zwidy) Ona na różne leki w ten sposób reagowała od małego.Kota cały dzień była bardzo osowiała,a po powrocie od weta szalała jakby nic jej nie było.Latała i skakała.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 06, 2011 7:29 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Na razie Bejbi ok. :) pobudka o 4 rano w niedzielę :twisted: miałczeniem wołała "otwórz drzwi od kuchni bo chcę na okno" :lol: Je i pije :ok: Muszę foty przerzucić z wczoraj po powrocie od weta.Lata i zaczepia TŻ-a :mrgreen: a jego to wkurza bo na niego się uwzieła :mrgreen: Wcześniej kupiliśmy taki hamak firmy Trixie co pasuje do każdego drapaka bo to co widać na fotkach to zastępczo.Dostanie jak zrobię na koniec miesiąca ostatni test na lamblie.Głupio zrobili bo nie można go zdjąć jak ten stary,ani wyprać.Wet mówił że ona wygląda jakby więcej ważyła bo jest długa i wysoka.Już nie przybiera na wadze i cały czas jest 2,900 .Mogłaby te równe 3 kg ważyć.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 06, 2011 7:50 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Wieczorne wczorajsze foty Obrazek Obrazek
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 06, 2011 8:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:Wieczorne wczorajsze foty Obrazek Obrazek

ale ty masz ogon :1luvu:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 06, 2011 8:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]