Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 17:23 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

:) dziękuję :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 20, 2011 17:50 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Ewuś,o tym dużym zdjęciu musiałam gdzieś przegapić :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ojejku,jaki słodki przymilas :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A te łapuchny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :oops: :oops: :oops:
Ja tez uwielbiam jak Miśka mi się właduje na kolana,albo jak śpi z nami w łóżku oparta całymi pleckami o moje plecki :oops:
A co do wydarzeń fb to zaraz później będę się dołączać,bo trochę tego mi przyszło
Przyszło też sporo zaproszeń do znajomych,kochane ludziska ,jak coś to piszcie mi chociaż nickiem kto mnie zaprasza,bo tylko się ino domyślam,że to z miau
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 20, 2011 22:17 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Z domu Myszka 22 i Rybka 32
Sylwia to o dużym zdjęciu to nie było do Ciebie – nie obiecywałaś mi żadnego zdjęcia :twisted: to dotyczy moich problemów z administrowaniem wydarzeniami – nie załatwione sprawy, nie odebrane PW, brak obiecanej odpowiedzi bezpośrednio do mnie albo na wątku, nie przysłane zdjęcie albo w złym formacie, brak informacji, które muszę uzupełnić i nie mogę zaktualizować FB...
Trochę trwało zanim doszłam do tego jak się rozsyła wydarzenia grupy wg nowych zasad.
Zaproszenia ode mnie myślę, że poznajesz – jest albo ES albo WKDT + ES
........
Dopiero przed chwilą mogłam wkleić zdjęcia, o które od wczoraj pytało kilka osób a czekałam już wcześniej na nie ze dwa dni zanim zdecydowałam się, na utworzenie wydarzenia bez ich wklejenia a czas nagli...
.....
Mikuś mnie straszy – siada i przed sobą zaczyna zataczać koła ruchem do przodu najpierw jedna łapką a potem drugą drugi dzień kolejny.... zamiera w takim ruchu dziwnie przekrzywiony! Czy coś go boli - nie wiem, za chwilę zachowuje się normalnie :(
Nie wiem czy może w ten sposób poluje a ja mu w tym przeszkodziłam :|
Czy zauważyliście u swoich kotków coś takiego?
Popatrzyłam na niego też ruszyłam ręką wkoło i powtórzył mój ruch....
......
Niedaleko mnie rośnie „sztuczny kasztan”
Obserwuję go za każdym razem gdy przechodzę koło parku „Morskie Oko”
Pamiętacie jak bardzo dano temu wklejałam zdjęcie kasztana całkiem bez liści z kilkoma kwiatami jak to było dawno.
W niedzielę zrobiłam kilka zdjęć:

Kasztan-pomnik przyrody obok mojego przystanku i obok drugi mały:

Obrazek

Widok ogólny:
Obrazek

Liście mojego ulubionego kasztana w zbliżeniu:
Obrazek
Kasztany już opadły, dookoła liście są posprzątane :)

Inne kasztany w tym samym parku:
Obrazek

Teraz jeszcze mój akrobata:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Życzymy spokojnych snów!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 21, 2011 8:28 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

W Warszawie chłodno, rano był przymrozek! Dziś piątek więc możemy pracować krócej!

Dziewczyny czy Wam prawidłowo działa PW czy macie jakieś problemy techniczne z ich odbieraniem – dość dużo koresponduję i wolałabym to wiedzieć jak jest na naszym forum.
Moje konkursy już kliknęłam:
http://www.bebiko.pl/home/konkurs/galer ... 901,myszka
Myszka ma 23 głosy!
http://www.bebiko.pl/home/konkurs/galer ... 2325,rybka
Rybka ma 34 głosy!
Czyli po ilości głosów widzę, że konkursu nie zauważyłyście i nikt więcej nie klika :(

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 21, 2011 8:32 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Witamy i pozdrawiamy cieplutko :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 21, 2011 14:02 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Czy pamiętacie o Konkursie KrakVet i głosowaniu?

Zagłosuj na POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY na KrakVecie – NAKARM KOTY

Zwracam się z prośbą o głos w ankiecie na KrakVecie na POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

został wybrany w pażdzierniku jako oficjalny kandydat dwóch for: dogomania oraz miau i staje do walki w konkursie.

Możemy wygrać dużą ilość karmy dla podopiecznych. Jednak nie będzie łatwo wygrać, każdy pojedynczy głos może zdecydować...

Pomorski Koci Dom Tymczasowy w Trójmieście

Zbliża się zima, nasze konto jest puste a pod opieką mamy 140 kotów w naszych domach oraz około 300 bezdomnych do wykarmienia. Wygrana w ankiecie pozwoliłaby na zabezpieczenie naszych podopiecznych na kilka miesięcy i odbicie się od dna.
esteśmy grupą wolontariuszy z Trójmiasta i okolic, działamy w ramach fundacji Viva!

Jest nas kilkanaście czynnie działających osób, codziennie niesiemy pomoc kotom z Trójmiasta i okolic, w naszych Domach Tymczasowych przebywa aktualnie 120 kotów, opiekujemy się kotami wolnożyjącymi na terenie trójmiasta i okolic, między innymi ponad setką kotów na terenie Stoczni Gdynia, ponad 50 kotami na terenie byłej lisiarni w Gdańsku, oraz mniejszymi grupami kotów na wielu podwórkach.

Jest nas garstka a corocznie udzielamy pomocy kilkuset kotom, 200-300 kotów wydanych do adopcji rocznie!
Kilkaset sterylizacji kotek wolnożyjących rocznie, już w tym roku ciachnęłyśmy ponad 200 kocic - co roku walczymy o fundusze w gminach na darmowe sterylizacje kotów wolnożyjących.

Prosimy o poświęcenie kilku minut i zagłosowanie w ankiecie na Pomorski Koci Dom Tymczasowy Trójmiasto

link do głosowania:
... ... http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Październik 2011”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 8 (ósmą) Pomorski Koci Dom Tymczasowy Trójmiasto i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

Nasza strona:
http://www.pkdt.pl

Facebook:
http://www.facebook.com/Pomorski.Koci.Dom.Tymczasowy

Za wszystkie głosy ogromnie dziękujemy!
Prosimy udostępniajcie i rozsyłajcie znajomym to wydarzenie!

Głosowanie trwa do dnia 31.10.2011

W takiej wersji założyłam wątek i wysyłałam maila :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob paź 22, 2011 10:04 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

kussad pisze:
kussad pisze:Słuchajcie zobaczcie na co się natknęłam podczas pisania jednego z PW na innym forum http://www.gdyniamojemiasto.pl/ Całkiem zapomniałam, że ta koleżanka jest z Gdyni tylko czy zdąży odebrać maila podczas głosowania :| Znacie to forum?

Zdążyła odebrać maila i odpisała, że już zagłosowała :ok:

Jeden głos z Gdyni zdobyłam. Okazało się, że Marzenka od dawna jest na FB, korespondujemy ale jakoś nigdy nie było tego tematu!

Zobaczcie jak fajnie po naszej korespondencji Basia założyła wątek. Wydawało mi się , że prywatne forum są całkowicie zamknięte i niewidoczne ale okazuje się, że może być różnie w zależności od tematu i uznania zainteresowanych..
maria_kania pisze:wątek głosowania z forum "Gazetowego",
Nasz Mały Koci Zakątek
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,12 ... _2011.html

Na innym prywatnym forum korespondencja trwa - nie chce znowu się rządzić u kogoś i zakładać wątka o całkowicie innym charakterze a potem przepraszać - zaczekam do wieczora :twisted:

Na innych forum sytuacja nie zmieniła się... nikt się nie odzywa czy zagłosował...
Stopniowo odbieram odpowiedzi na różne moje pytania.... tylko muszę pamiętać gdzie do kogo, na którym forum czy na maila i w jakiej sprawie napisałam... :twisted:

.Moje wieczorne klikania:
Myszka – 29 głosów, Rybka – 41

.....

Ostatnio żałowałam, że roślinki z balkonu trafiły do mieszkania i mogą się rozhartować. Przez całkowity przypadek stało się to w bardzo dobrym momencie – to okazała się ostatnia chwila na przesadzanie rozsad bo jutro na zimę zostanie zakręcona woda, zaczęły się przymrozki a na Dolnym Mokotowie widzę po roślinności- były już wcześniej...

Do tej pory nie rozpoznaję co wyrośnie z tych rozsad. Wysiałam dwie torebeczki nasion od różnych producentów.

Obrazek

Kilka lat temu byłam bardzo zadowolona z mieszanki produkowanej przez Ożarów Mazowiecki a tym roku tego nie zdobyłam. Nie mam rogownicy, nie mam smagliczki.
Rozsypała mi się kępka ziemi z dwoma godździkami
Na wiosnę będę stopniowo odkrywała i napiszę co tam mam.
Będzie niespodzianka... :twisted:

Na widok najpiękniejszych kęp roślinek mnie zatkało – zobaczyłam ich pozostałości i straciłam wszelki entuzjazm do pracy na działce.

Nareszcie wiem jakie dostałam kolory marcinków. Te trzy pędy w trochę innym miejscu są białe.... jakaś trzecia kępa była ale nie przezimowała albo tajemniczo „zniknęła” .......

Niedawno posadzone fiołki widzę, że prawdopodobnie się przyjęły – inna sprawa czy przezimują – wszystkie liście są zielone! :)
...
Mój akrobata jak chce przejść z kuchni do łazienki idzie właśnie w sposób widoczny na zdjęciach, które wkleiłam wczoraj. Zawsze mnie to śmieszy bo przeważnie wtedy wszystkie drzwi są otwarte i mógłby przejść normalnie po podłodze ale nie – on woli się wspinać!
.....
Odwiedzi Was jeszcze Mikuś :
Jeden z wielu punktów obserwacyjnych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dawno temu w kuchni u mnie na kolanach:
Obrazek

Teraz robi się nudno. Moja Pani ciągle wchodzi do domu i wychodzi, czasem sama, czasem z psem, czasem z Panem,, znowu z psem , znowu sama.... i tak będzie do wieczora :twisted:

Idę spać i nie obudźcie mnie:
Obrazek

Obrazek

Życzymy Wszystkim miłego weekendu i miłego dnia! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob paź 22, 2011 11:19 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Cześć Słodkości :1luvu:

Erin

Post » Sob paź 22, 2011 18:52 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Wysoko dotarł 8O 8O 8O 8O kotek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie paź 23, 2011 0:04 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

.Moje dzisiejsze klikania:
Myszka – 33 głosy, Rybka – 46
Próbowałam kliknąć jeszcze przez mobilne łącze – niestety mam komunikat „Dziękujemy za udział w konkursie”...
....
Niestety na odpowiedzi dalej czekam... odezwała się całkiem inna osoba ale nie ta najważniejsza.... – niczego dziś nie mogę dalej załatwiać....
......

Niestety po przeprowadzeniu eksperymentu z FB już wiem kolejną niekorzystną rzecz w tworzeniu wydarzeń - Jest już - opublikowało się przed chwilą..... Data startowa niewiele tu zmienia...
Teraz będzie trudniej z tworzeniem wydarzeń i przestrzeganiem odpowiednich godzin bo wtedy albo jestem w pracy :( albo nie mam dostępu do własnego domowego stacjonarnego komputera :(

Opublikowało się nie dość, że o złej porze to post ukazał się 4 razy i wszystko musiałam kasować :( i trochę się tłumaczyłam Właścicielowi strony bo niechcący zrobiłam coś sprzecznego z naszymi ustaleniami :oops: :oops: :oops:

Utworzyłam dwa wydarzenia dla kotków z Kielc:
Presto;
http://www.facebook.com/Warszawskie.Koc ... 7889148485
Pigo:
http://www.facebook.com/Warszawskie.Koc ... 3312461520

...
Sprzątać po psach czy nie sprzątać.... temat odwieczny już dawno usankcjonowany przepisami i mandatami i cóż z tego – ludzie dalej nie sprzątają.... Kiedyś znajoma bardzo się dziwiła obserwując mnie gdy zbierałam pozostałości po swojej małej, stwierdziła że ona tego nigdy robiła nie będzie – faktycznie to starsza osoba i trudniej się schylić...
Dlaczego wróciłam do tego tematu – podczas porannego spaceru na własnym trawniczku w coś wdepnęłam i byłam po prostu wściekła. Miałam szczęście, że trawa była mokra i nie spieszyłam się do pracy....

Jak spędziliście dzień?

Mnie zaczął się bardzo miło – suka poprzedniego wieczora była bardzo późno na spacerze wiec nie musiałam wcześnie jej wyprowadzać i mogłam sobie poleżeć dłużej niż zwykle. Do pewnego momentu wydawało mi się, ze wszystko idzie zgodnie z pierwotnym planem – suka była na spacerze już dwa razy, zakupy spożywcze zrobione, znicze kupione, kwiaty załatwione. Nastawiłam odgrzewanie obiadu na umówioną godzinę – wiedziałam, że za chwilę jestem umówiona bo jedziemy na Cmentarz na Powązki na groby z rodziny Męża i chciałam po coś wejść do łazienki a tam.... na podłodze 4 cm wody....
Prałam pranie a mały prawdopodobnie narozrabiał – może podskoczył tak nieszczęśliwie, że rura odprowadzająca wodę wysunęła się z otworu i zalewała się podłoga... teraz pytanie czy zalałam też sąsiadkę.... nie przyszła z pretensjami, nie idę nie pytam – mam nadzieję, że teraz wszystko jest szczelne i nie zalaliśmy sąsiadki kolejny raz....

Dziś w Warszawie ślicznie świeciło słońce i było pięknie i kolorowo!....

Obrazek

Na zakończenie dnia oglądam swoje dawno wczytane zdjęcia.
Kiedyś podczas spaceru spotkałyśmy owczarka australijskiego Aussi;

Obrazek

Na zdjęciu są dwie Choco z forum dogomania:
Obrazek

Mruczuś był naprawdę duży. Podczas snu nie mieścił się na krześle :

Obrazek

Wtedy na zawody przyszedł Victor ze swoją mamą Sikrą...:
Obrazek

Asia kiedyś zrobiła Księżniczce podczas wspólnego spaceru takie zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Życzymy Wszystkim spokojnych snów i dobranoc! :1luvu:

...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie paź 23, 2011 1:16 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Zagłosowałam na samym początku 8)

Akrobata jest bezbłędny :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 23, 2011 7:22 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Witamy Słodziaki :love:
Na dobry początek dnia :)

Obrazek

Erin

Post » Nie paź 23, 2011 10:44 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Myszka - 35
Rybka - 48

Pozdrawiamy, dużo zdrowia dla Wszystkich ! :1luvu:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie paź 23, 2011 16:54 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

A to już się połapałam Ewuś,bo w pierwsaej chwili pomyślałam,ze dałas ogólną prośbę na wącie o to zdjęcie
Wydarzenia na fb to i tak udostępniam,jakie mi wyjdą w powiadomieniach i tak
U nas też picówa,że hej była rano,brrrr

Mikuś :1luvu: :1luvu: :1luvu: aj love tu Ju za wszystkie pozy,zwłaszcza brzuniem do góry :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie paź 23, 2011 22:21 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Tak, Mikuś akrobata porusza się najchętniej na dużej wysokości i jest wszędzie. :twisted: Nasze zwierzaki podzieliły terytorium - dla suki została podłoga.

Moje dzisiejsze klikania:
Myszka – 102 głosy, Rybka – 102
Wczoraj? Wczoraj nawet technika mnie zawiodła – nie wciągał wody nawet wodny odkurzacz...

Nareszcie zabrałam się do przegrywania zawartości swoich dysków i komputera na dysk zapasowy. Przegrywanie nastawiłam około północy w sobotę i komputer mi głupiał. Nie działało mi nic przy podłączonym internecie i pozostało mi jedynie wi-fi. ... Pierwotnie miało to trwać 15 godzin, rano przed 7 było 11 h potem 6 h i co chwilę zmieniał się komunikat. Zakończyło się koło 16:00 czyli pierwotny czas był określony prawidłowo. Potem było kopiowanie dokumentów z mojego stacjonarnego komputera na dysk zewnętrzny udane – teraz stopniowo mogę sobie coś kasować i poobserwuję czy działa lepiej. W tej chwili mam wolnego około 8 GB ale dwa razy w tygodniu mam wgrywanie kilkudziesięciu służbowych zdjęć zrobionych z mojego aparatu fotograficznego...

Dziś Choco była bardzo leniwa. Pojechaliśmy do wulkanizatora, poszła na spacer i zobaczcie co to było za tempo zabawy: - to zupełnie jakby bawiła się całkiem inna suczka a nie ta żywiołowa łobuzica, którą znacie:

http://kussad.wrzuta.pl/film/6ZHbIz2czzG/sam_1553

http://kussad.wrzuta.pl/film/aCDZXmavLBS/sam_1554

Mikuś w nocy dzielnie pracował:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tworzył wydarzenia dla swoich kolegów z Kielc:

Obrazek

Zmęczony pracą zasnął

Obrazek

Bardzo dziękujemy, pozdrawiamy i życzymy miłego dnia!
:1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]