Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 14, 2011 17:43 Re: Tasmania, Tycia i nietoperz do kompletu

shira3 pisze:
pozytywka pisze: jak wychodzący to jeszcze wścieklizna i białaczka

Białaczkę poprzedzić testem trzeba podobno...

potwierdzam, należy testy najpierw zrobić
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Czw lip 14, 2011 18:49 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Będę w takim razie pamiętać - choć nie planuję dłuższych wyjazdów przynajmniej przez najbliższy rok :)

Co zrobić, żeby Tasia przestała mi odgryzać solidnymi kępkami włosy? Robi to, jak sądzę, w dobrej intencji, bo tuli się wtedy, liże i mruczy. Niemniej jednak dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, a ja mam coraz rzadszą fryzurę :crying:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw lip 14, 2011 19:05 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Pasibrzucha pisze:Będę w takim razie pamiętać - choć nie planuję dłuższych wyjazdów przynajmniej przez najbliższy rok :)

Co zrobić, żeby Tasia przestała mi odgryzać solidnymi kępkami włosy? Robi to, jak sądzę, w dobrej intencji, bo tuli się wtedy, liże i mruczy. Niemniej jednak dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, a ja mam coraz rzadszą fryzurę :crying:

Fryzura niefryzura- ona Ci miłośc wyraża, a ty buczysz jeszce. wstydź sie kobieto!
:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw lip 14, 2011 19:21 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Fryzurę miałaś bardzo ładną, nie sądzę, żeby ci się od wczoraj spsowała
weź, nie żałuj dziecku odrobiny sierści, nie bądź taka :wink:

Przysnęłam, bo czerep chciał pójść mi w drebiezgi i przyśniła mi się Tycia, jak wietrzy sobie te białe włochy pod pachami :D
Ocknęłam się i uświadomiłam, że przecież własnie takie sceny przed zaśnieciem oglądałam i się zachwycałam.
Kocham to wietrzenie pach u kotów :love:
Myzium, myzium, myzium :kotek:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lip 14, 2011 19:50 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Ja mam codziennie pikselozę, bo mam neta łapanego na lewym parapecie przy dobrych wiatrach 8) więc wszystko z Tobą i u Ciebie w porządku 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw lip 14, 2011 20:05 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

A no właśnie, w pocie czoła i przy wytężonej pracy umysłu doszłam do tego, czemu mi się rozmazywało - małżon rano przełączył na szybszą, mniej dokładną wersję przeglądarki, bo mu internet mulił :roll:

Pasibrzucha

Post » Czw lip 14, 2011 20:37 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Opera turbo? 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lip 14, 2011 20:38 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

shalom pisze:Opera turbo? 8)

:ok:

Pasibrzucha

Post » Czw lip 14, 2011 20:46 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Mój H też mi ją włącza, a ja wolę poczekać i widzieć wszystko jak należy :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 15, 2011 11:03 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Co do białaczki dodam jeszcze co zasłyszałam wielokrotnie, że testy przed szczepieniem jest dobrze wykonać dwa razy w dopowiednim odstępie. Szczepienie bez testó to nierozwaga. Natomiast swego czasu słyszałam, że szczepienia przeciwko wściekliźnie u kotów spotykają się z zauwazalnym procentem powikłań poszczepiennych, tzw. mięśniaki czy jakoś tak.

Kocie i psie towarzystwo szczepię corocznie, mówicie, że mozna by co 2 ? :roll:

Utożsamiam się z pozytywką napawając się Tycinymi białymi włochami pod pachami :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lip 15, 2011 13:20 Re: Tasmania, Tycia i nietoperz do kompletu

Dzień dobry :) się najpierw ładnie przywitam

urwiniu pisze:
shira3 pisze:
pozytywka pisze: jak wychodzący to jeszcze wścieklizna i białaczka

Białaczkę poprzedzić testem trzeba podobno...

potwierdzam, należy testy najpierw zrobić

ponoć niekoniecznie, jeśli szczepi się Purevaxem. Że niby to szczepionka nowej generacji i jej podanie nie zmienia przebiegu choroby, jeśli takowa jest. Na zdrowy rozum, ja bym jednak przetestowała, choć jak szczepiłam swojego malucha, to nie testowałam i nie miałam bladego pojęcia o białaczce. I nie wiem czy coś zmienia czy nie w przebiegu choroby, bo nie wiem jak by było bez szczepienia :?
psiama pisze: zauwazalnym procentem powikłań poszczepiennych, tzw. mięśniaki czy jakoś tak.

Mięsaki poszczepienne. Złośliwe, szybko rosnące guzy. Dlatego te szczepionki podaje się w łapkę, choć tu też bywają nieścisłości. Bronio był na wściekliznę szczepiony i zniósł to całkiem dobrze. To było rok temu przed wakacjami, to planowaliśmy dłuższy pobyt "na wsi". Teraz już szczepiony nie będzie.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pt lip 15, 2011 15:30 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Dzięki za wskazówki :)

Wczoraj w objęciach Morfeusza pozowała Tycia, dziś Tasia:

Obrazek

Obrazek

Pasibrzucha

Post » Pt lip 15, 2011 16:05 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

Tasia ma którys palec różowy, czy światło tak pada?

pozytywka

Post » Pt lip 15, 2011 16:13 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

poduszeczki ma w kolorze brudnego (bardzo brudnego) różu :wink:

Pasibrzucha

Post » Pt lip 15, 2011 16:36 Re: Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały III

mmmm, cudooooowny kolorek :)

pozytywka

[poprzednia][następna]