nurmi pisze:Marzena, pamiętam Twoją historię i rzeczywiście jest ona przedziwna. Zupełnie nie rozumiem, jak mogło w taki sposób zachowac się schronisko!!! mam nadzieję, że jednak nowi właściciele skontaktują się z Tobą, aby choć trochę ulżyć w cierpieniu...
Wiem jak to jest stracić kota i szukać go każdego dnia. jak nadzieja miesza się z brakiem nadziei, jak chodzi się wciąż w te same miejsca o każdej porze dnia i nocy (ja jeździłam 10km samochodem do miejsca zaginięcia Gucia), jak nie można spać, nie ma się apetytu, jak łzy spływają po policzkach z bezsilności... a jedynym marzeniem jest znów uściskać swoją zgubę... pewnie, że na niektóre rzeczy nie mamy wplywu, ale to co możemy robić, powinniśmy robić caly czas: ogłoszenia, lecznice, rozmowy z ludźmi... Pamiętam, jak szukałam Gucia i ktoś mi tu na forum napisał: kot naprawdę ginie kiedy przestajemy go szukać. Te slowa dały mi jakiejś wewnętrznej siły, że nie mogę się poddać bo wtedy to Gucio zupełnie nigdy się nie odnajdzie... Po 7 miesiącach szukania też wydawalo mi się, że to raczej cud by się stał, jak Gucio by się odnalazł. Serce mi rozpadało się na tysiące kawalków z żalu i smutku i żaden kot nie mógł zastąpić Gucia... I stał się cud! Znalazł się! Wcześniej wszystkie alarmy i telefony były fałszywe... i po 7 miesiącach zadzwonił właśnie ten telefon! Nikt Gucia wcześniej nie widział (może widział, ale nie alarmował...) i ten łobuz nagle się objawił i trafił na wspanialych ludzi, którzy skojarzyli ogłoszenia. Dlatego uważam, że masa ogłoszeń to podstawa!
I trzymam kciuki i myślę, aby Dawć i inne zguby odnalazły drogę do domu!![]()
![]()
U mnie najgorszy problem to to, że nie wiem gdzie kotek trafił i czy w ogóle gdzieś trafił... Ślad urywa się w dzielnicy Podgórze, tu jest schronisko, ale kot mógł być wywieziony w każda inna dzielnicę... W Wałbrzychu jest ponad 360 ulic (może i więcej? nie wiem dokładnie), 21 dzielnic... Nawet nie wiem gdzie szukać...

Zapamiętam te słowa, że kot naprawdę ginie kiedy przestajemy go szukać... I jutro znowu po pracy kolejna ulica...
Pozdrawiam i dziękuję :*