Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 18:36 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

passa pisze:tillibulku - especially for you, no photoshop, no focus, no nothing, pure nature :ryk:

Obrazek

mmmmmmmm rarytasik.... niesamowite ma te slepka i futerko takie jasno-bure, cudna :love: :love: dziekuje :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sty 16, 2011 18:55 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Passa podoba mi się, że tak dużo piszesz o koteczce, to bardzo ważne dla przyszłego domu.
I myślę, że nie jednemu człowiekowi Wiki przypadła do gustu, bo jest piękna i idealna na dokocenie, tylko to widmo felv wciąż odstrasza, niestety.

Test, miejmy nadzieję, wyjaśni w końcu na czym stoimy, tzn. na czym stoi Wiki.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon sty 17, 2011 11:34 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Dzień dobry
Cichutko tutaj od wczoraj.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon sty 17, 2011 12:16 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Czasem trzeba pomilczeć ;)
Odezwiemy się po południu - póki co rujka trwa...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pon sty 17, 2011 19:19 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Wystarczy, że Wiki się drze :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 17, 2011 19:38 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Byłam dziś w fundacji,więc trochę mnie nie było. Wiki trochę porujkowała z rana,potem dość spokojnie upłynął dzień,po to,by sobie znowu przypomnieć wieczorem o swojej kondycji ;) Ale jest w tej kotce coś delikatnego i umiarkowanego - naprawdę mogłyby to być cyrki, a nie są.
Małej również wzrósł znacznie poziom pieszczotliwości,więc co chwila kogoś nęka i molestuje,żeby się nią zajął...

Chyba jej ulubioną ostatnio potrawą są serca indycze - lubię je kupować,bo nie są bardzo drogie,a kot szczęśliwy ;)

Biedna Wiki nie wie za bardzo,co to znaczy spać z człowiekiem - co prawda spała na początku parę razy ze mną,ale właściwie ograniczała się głównie do leżenia na kołdrze,gdzieś w nogach. Raz ją nieco pół siłą "wsiąkłam" pod kołdrę i potem zdecydowała,że jednak może być. I chyba większość nocy tam spędziła. Teraz wie,że jej dzień kończy się zawsze na górze,więc bez protestu idzie za mną na klatkę schodową,a potem tup tup tup po schodach piętro wyżej. Nie muszę jej nosić na rękach, ani już nawet specjalnie nawoływać - po prostu idzie. Się przyzwyczaiła...
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 19:40 przez passa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 17, 2011 19:40 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Mądra dziewczyna :kotek: moje baby też lubią serducha indycze :lol:

OKI

Post » Pon sty 17, 2011 19:45 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Dla mnie te indycze to novum. Kiedyś nasze koty dostawały wołowe (no,ale to już gabaryty są,poza tym nierzadko otłuszczone nieźle). Drobiowe jakieś za małe na mój gust i też pełno jakichś dodatków,a indycze są w sam raz. Wychodzi jedno serce na jedną porcję mniej więcej,co też mi bardzo odpowiada ;) Tyle,że w niewielu miejscach są i trochę na nie muszę polować.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 17, 2011 19:47 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Ja daję i takie, i takie, kiedyś cielęce dorwałam - też smakowało :lol:
To że tłuste i z żyłami to dla kotów bardzo dobrze :wink:

OKI

Post » Pon sty 17, 2011 19:50 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Mówisz? Moja mama z upodobaniem kroi na drobno chrząstki z kurczaka i koty faktycznie to wtryniają. Wątróbkę drobiową jej ze dwa razy przyniosłam - bardzo udany zakup,wcinała z rozkoszą,ale skończył się rewolucją jelitową. Więc zaprzestałam. A szkoda,bo cena urocza :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 17, 2011 19:54 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Mama ma rację - jeszcze lepiej, jakby nie kroiła drobno :lol: Wątróbkę to w mikroilościach się podaje, bo raz, że w żwirku to drogo wychodzi, poza tym za dużo - niezdrowo :lol:
Moim jeszcze, ku mojemu bezbrzeżnemu zdziwieniu, bardzo smakowała nerka wołowa 8O :lol: Ale to też raz na jakiś czas tylko.
Ogólnie zasada jest taka, że im tańsze mięcho, tym lepsze dla kotów - wołowinę kupuję gulasz, indyka też gulasz, albo udziec ze skórą itd. Im potrzeba tych wszystkich skórek, chrząstek, tłuszczów, żyłek itd :wink:

OKI

Post » Pon sty 17, 2011 20:09 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

juz po samych opisach mozna sie zakochac :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Pon sty 17, 2011 20:10 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

passa pisze:Dla mnie te indycze to novum. Kiedyś nasze koty dostawały wołowe (no,ale to już gabaryty są,poza tym nierzadko otłuszczone nieźle). Drobiowe jakieś za małe na mój gust i też pełno jakichś dodatków,a indycze są w sam raz. Wychodzi jedno serce na jedną porcję mniej więcej,co też mi bardzo odpowiada ;) Tyle,że w niewielu miejscach są i trochę na nie muszę polować.

wlasnie tez jeszcze indyczych nie widzialam... moje nigdy ich nie jadly... ciekawe

tillibulek

Post » Pon sty 17, 2011 20:11 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

tillibulek pisze:
passa pisze:Dla mnie te indycze to novum. Kiedyś nasze koty dostawały wołowe (no,ale to już gabaryty są,poza tym nierzadko otłuszczone nieźle). Drobiowe jakieś za małe na mój gust i też pełno jakichś dodatków,a indycze są w sam raz. Wychodzi jedno serce na jedną porcję mniej więcej,co też mi bardzo odpowiada ;) Tyle,że w niewielu miejscach są i trochę na nie muszę polować.

wlasnie tez jeszcze indyczych nie widzialam... moje nigdy ich nie jadly... ciekawe

Bywają w Auchan :wink:

OKI

Post » Pon sty 17, 2011 20:18 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

nie bywam w Auchan, generalnie mam watpliwosci czy mieso z hipermarketu jest ok... najczesciej jestem w Kerfjurze, ale teraz tez rzadko, bez samochodu lipa

tillibulek

[poprzednia][następna]