Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blusik pisze:O zostałam zauważona![]()
Powodzenia!!! Aaaa i da się bez wagi i zwykła maszynka do mielenia wystarczy. Tylko trzeba mieć kalkulator, żeby poprzeliczać jak już kupisz mięskoJa najpierw kupuję mięsko, jak wiem ile waży dokupuję serducha i wątróbkę, a potem przeliczam ile suplementów potrzeba
Stare dobre proporcje z podstawówki (dawnej) się kłaniają
tillibulek pisze:Blusik pisze:O zostałam zauważona![]()
Powodzenia!!! Aaaa i da się bez wagi i zwykła maszynka do mielenia wystarczy. Tylko trzeba mieć kalkulator, żeby poprzeliczać jak już kupisz mięskoJa najpierw kupuję mięsko, jak wiem ile waży dokupuję serducha i wątróbkę, a potem przeliczam ile suplementów potrzeba
Stare dobre proporcje z podstawówki (dawnej) się kłaniają
czesc Blusik,
mozesz blizej wyjasnic co z tym kalkulatorem??
na niemieckie kalkulatory nie jestem w stanie wejsc.. myslalam, ze zwyczajnie kupie miesa tyle ile w przepisie - poprosze w sklepie, zeby mi zwazyli, wrzuce do mieszanki i dodam tyle suplementów ile jest napisane... tak nie bedzie dobrze?
OKI nie ma maszynki i jakos spokojnie BARF-uje....
tillibulek pisze:ja ciemna jestem - mozesz podac przykład jak to wyliczasz?
bo jakby to byl jeden rodzaj miesa to ok, wiem jak - np. 1 kg kaczki plus tyle suplementów - 3 kg kaczki, czyli suplementów 3x więcej - ale przeważnie w przepisach sa różne miesa - np. 1 kg mięsa tłustego + 50 g wątroby, co w takiej sytuacji z suplementami? no i tutaj nie widze sposobu, zeby nie miec wagi.. nie wiem ile to jest 50 g warzyw....
majast pisze:Bosko się Was czyta
Madzia, jeśli dasz tyle mięsa i tyle suplementów ile w przepisie, będzie idealnie![]()
To tylko Blusik lubi mieszać ludziom w głowie jakimiś proporcjami
majast pisze:tillibulek pisze:ja ciemna jestem - mozesz podac przykład jak to wyliczasz?
bo jakby to byl jeden rodzaj miesa to ok, wiem jak - np. 1 kg kaczki plus tyle suplementów - 3 kg kaczki, czyli suplementów 3x więcej - ale przeważnie w przepisach sa różne miesa - np. 1 kg mięsa tłustego + 50 g wątroby, co w takiej sytuacji z suplementami? no i tutaj nie widze sposobu, zeby nie miec wagi.. nie wiem ile to jest 50 g warzyw....
Indi co prawda nie BARF-uje, ale gdybym miała 1 kg tłustego mięsa i 50 g wątroby, to razem mam 1050 g różnych mięs. Jeśli na tą ilość przypada np. 20 g suplementów (liczba wzięta z sufitu, ale to ma być przykład), to jeśli mięsa będę miała np. 1,5 razy więcej (czyli 1,5 kg tłustego i 75 g wątroby - razem 1575 g), to suplementów też daję 1,5 razy tyle, czyli 30 g. Proporcje między poszczególnymi składnikami (tłustym mięsem, wątrobą i suplementami) zostają zachowane
majast pisze:Ale faktycznie, bez wagi może być ciężko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1420 gości