Nasz Pięciokot. cz.14 I po powodzi! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 11:40 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Hejka :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto mar 23, 2010 17:02 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Czy tutaj jeszcze można po polsku mauczeć :mrgreen:
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto mar 23, 2010 19:58 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Jak tam dzionek? Mam nadzieję, że udany bo pogoda jak marzenie tylko się pałętać :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto mar 23, 2010 20:22 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Wręcz wypada, Haker, wręcz wypada. Bełkotać to ja się dopiero uczę i to z musu a nie z zamiłowania. Anglicy kochają zwracać uwagę że "jesteś w Anglii - mów po angielsku" - jesteś w Polsce, miaucz po polsku. :twisted:
Ufff... Zerwałam się wcześniej żeby być w domu o 20:00 bo Rajmund idzie na noc do pracy i żeby się złapać na skype nim wyjdzie. Zimno dziś. Kurcze, zimno. Niby słonko, ale chłodny wiatr i zmarzłam. Ruchu nie było... Wrrr... Za to miałam gościa! I to jakiego? Forumowego! Miszelina mnie odwiedziła! :piwa: Tak się teraz zastanawiam (sklerozo ratuj!) czy my już wcześniej nie zdążyłyśmy się poznać? Tak w czerwcu w Dworku Białoprądnickim? Mam obłędny brak pamięci do twarzy, ale coś mi majaczy.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro mar 24, 2010 7:47 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Wstaaałam. Bardzo nie chciałam ale wstaaałam. Zbieram dupsko i jadę z powrotem prowokować szczęście w Krakowie. No, ok. Ja wiem że pieniądze szczęścia nie dają ale:
- nieszczęście z kasą jest wygodniejsze
- dlaczego nie moge się o tym przekonać płacząc we własnym ferrari?
- moje koty mają coraz kosztowniejsze upodobania - w końcu to koty luksusowe, nie?
Tak więc pakuję lary, penaty&robótkę i wio - pogoda zapowiada sie piękna, może nawet będzie ciepło (tak się pocieszam), posiedzę sobie trochę, świeżym powietrzem się nasycę... a jutro mam wolne. Pasowało by trochę posprzątać - kocie futro jest wszędzie.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 24, 2010 10:46 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Siemanko prawie s rańca :D :D :D
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 24, 2010 10:51 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Bry :D jeszcze nie z poludnia ;)
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Śro mar 24, 2010 10:56 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Dzień dobry. Piękne słońce za oknem! Poszłabym pojeździć na rowerze ;)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro mar 24, 2010 11:18 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Kinga sie opali przy robocie 8)
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro mar 24, 2010 13:19 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Fakt, słoneczko dzisiaj piękne :)

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro mar 24, 2010 14:56 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

kinga w. pisze:Wręcz wypada, Haker, wręcz wypada. Bełkotać to ja się dopiero uczę i to z musu a nie z zamiłowania. Anglicy kochają zwracać uwagę że "jesteś w Anglii - mów po angielsku" - jesteś w Polsce, miaucz po polsku. :twisted:

Pamiętaj jednak, że nie mają prawa Ci zwracać uwagi. To się nazywa dyskryminacja, a podstawą jest to:

Part III, Art 27

http://www2.ohchr.org/english/law/ccpr.htm

Art 2.

http://www.unhchr.ch/html/menu3/b/d_minori.htm

Radzę sobie zachować te strony, w razie gdyby ktokolwiek zabraniał Ci w Anglii mówić po polsku. Także pracodawca. Może się to źle dla osoby narzucającej nam obowiązek mówienia po angielsku, źle skończyć. Co innego kultura rozmowy, będąc w grupie z obcokrajowcami staramy się rozmawiać po angielsku. Jednak w chwili przejścia na polski, nikt nie ma prawa Ci zwrócić uwagi ;)
Jak pracowałam w domu opieki, wydrukowałam to sobie i powiesiłam w gablotce. Kiedy managerka przeczytała, skończyły się odzywki "English please!".
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro mar 24, 2010 16:49 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Kinga, a Ty tak na stałe się wybierasz do tej Anglii? Bo chyba gdzieś czegoś nie doczytałam :oops:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro mar 24, 2010 17:18 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

kinga w. pisze:Wręcz wypada, Haker, wręcz wypada. Bełkotać to ja się dopiero uczę i to z musu a nie z zamiłowania. Anglicy kochają zwracać uwagę że "jesteś w Anglii - mów po angielsku" - jesteś w Polsce, miaucz po polsku. :twisted:
Ufff... Zerwałam się wcześniej żeby być w domu o 20:00 bo Rajmund idzie na noc do pracy i żeby się złapać na skype nim wyjdzie. Zimno dziś. Kurcze, zimno. Niby słonko, ale chłodny wiatr i zmarzłam. Ruchu nie było... Wrrr... Za to miałam gościa! I to jakiego? Forumowego! Miszelina mnie odwiedziła! :piwa: Tak się teraz zastanawiam (sklerozo ratuj!) czy my już wcześniej nie zdążyłyśmy się poznać? Tak w czerwcu w Dworku Białoprądnickim? Mam obłędny brak pamięci do twarzy, ale coś mi majaczy.

Wczoraj mi miszelina przez telefon mowila ze myslalas ze ona to ja ;)
pozdrowienia - dzis idealna pogoda zeby na Grodzkiej posiedziec... jak bede pruc po interferon to moze uda mi sie Ciebie jeszcze wyhaczyc?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro mar 24, 2010 20:29 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

Jestem. Kiedy sie te cholerne tambylce nauczą zamykać Brame Floriańską? Będę marudzić. Wiatr jest obrzydliwy a Drogą Królewską zasuwają przeciągi jak w kieleckiem na przystanku. Zmarzłam. I g... nie ruch. Niedobrze. Ale mniejsza o to.
Dora, jesteś bezcenna - to jest genialne.
Maciejowa, na razie siedze na d..., ale jesienią zamierzam pozbierać futrzaste pijawki i na parę lat zamieszkać w UK. Nie ma sensu ciągnąc Rajmund tam ja tu - to bez perspektyw. Związku nie buduje się przez skypa.
Sola, dosłownie tak myślałam bo z Tobą coś tam gadałyśmy na ten temat, a miszelina wpadła ot tak. No i super.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 24, 2010 22:01 Re: Nasz Pięciokot. cz. 14 Day by day, step by step...:))

A ja od lat mam chęć wybrać się do Krakowa :roll: Mam tam nawet niezbyt daleką rodzinkę 8) Ostatnio tam byłam w czwartej klasie :D Podstawówki :ryk: Chyba wtedy jeszcze wawelu nie było :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]