DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 15, 2009 9:00 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Pirat jak na to, że takie złe rokowania nieźle noc przetrzymal. Brzuch mniejszy. Był w wkuwecie na wieczór 3 razy. Na własną rękę podaję mu tez Espumisan bo USG wykazało dużo gazów w brzuchu. Teraz Pirat puszcza bąki, że hej! W nocy spal obok mnie tak twardo, że myslałam....

Smakuje mu Renak. smakuje mu każda karma Royala :-) Je mnie saszetek, ale to lepiej dla niego. Wiecie, na początku chcial tylk osurowe mięso. Potem nawet nie powąchał. Mądry kot b, może już wtedy zaczeło się coś psuć z nerkami i jego organizm odrzucal białko.

Zobaczymyc o będzie, przeżył narkoze i szczepienie podczas zapalenia pluc. Może sobie poradzi.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie lis 15, 2009 11:41 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Obrazek

tak mi brzuch ogolili
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie lis 15, 2009 11:50 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Akima pisze:Obrazek

tak mi brzuch ogolili

Nawet z ogolonym brzuchem jesteś piekny, uroczy i tajemniczy :1luvu: :ok:
kciuki za Ciebie, łobuzie.
I za Ciebie, Akima tez :ok: trzymaj sie....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lis 15, 2009 12:16 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie lis 15, 2009 21:03 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

bazarek świetnie idzie to dobrze bo po szybkim awansie czwartkowym sprawy się skomplikowały i chyba szukam pracy :-(

Pirat zaskakuje. Brzuch mniejszy, malo pije i troche mu strzykawką podaje ale jest nieźle. Duzo śpi, ale troche się po wetach nalatał w piatek i sobotę. Ten kot ma ogromną siłę życia :kotek: I dobrze bo musi mu starczyć dla nas dwojga.

Dziękujemy ciotkom bazarkowym i wszystkim innym za ciepłe mysli.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 16, 2009 0:32 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Kciuki za Was dwoje. I za pracę!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon lis 16, 2009 10:07 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Jestem z Wami całym serduchem.

idzie dla Piratka. Powinno byc dzisiaj po południu.
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pon lis 16, 2009 10:19 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Akima pisze:Wyniki Pirata:

AST: 28,62 (norma)
ALT; 4,22 (norma od 20-107) - wczoraj podczas USG wątroba była bardzo mała, może swiadczyc o marskości
Bialko calkowite: 71,29 (norma)
Mocznik: 69,63 (norma do 70)
Kreatynika: 7,95 (norma do 1,8)
Glukozal 155,09 (norma do 130 ale to nic bo wcześniej był na USG i mógł się zdenerwować)
Bilirubina calkowita - 1,68 (norma do 1,2)
Wapń: 3,74 (norma od 8 do 11,1)
Fosfor: 4,38 (norma)

USG wykazało, że nerka jest biała, może świadczyc o wlóknistości. Badania krwi potwierdzają, że z nerkami jest problem. 90% nefronów nie pracuje. W takiej sytuacji kota należałoby przeplukac kroplówkami. Problem w tym, że Pirat zbiera wodę w brzuchu i kroplówki mogą sprawić, że woda się zbierze właśnie w brzuchu. Dostaje furosemid w zastrzyku. Trzeba mu zmniejszyć miarki antybiotyku bo nerki nie pracuja jak trzeba i lek może za długo pozostawac w organizmie.

Pirat dzisiaj był tylko raz w kuwecie, po zatrzyku z furosemidu rano. Teraz lezy i śpi jakby nic się nie stało. O 21 zadzwonię do lekarza dyżurnego i zapytam co robić. Nie będę wlokła Pirata jak kroplówka jest niewskazana. Szczerze mówiąc nie wiem co robić bo rozmawiałam z 2 wetami i każdy mówi inaczej. Zapytam dzisiaj dyzutrnego doświadczonego w ciężkich przypadkach. Ja sie czuję kiepsko i teraz się położe. Być może czeka nas jeszcze dzisiaj w nocy wizyta u weterynarza. Dziękuję za kciuki i cieple myśli.

Jesli macie pomysły, to proszę!

Wyniki podaję dalej i jeżeli się uda to w tym tygodniu dostaniesz lek ....medycyny niekonwencjonalnej
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 16, 2009 10:22 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Biedny :(
Moja Kosia ma właśnie 5 lat i nie wyobrażam sobie, żeby teraz....
Jutro jedziemy na sterylkę, to też kawałek brzucha ogolą. :piwa:
Powodzenia :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lis 16, 2009 10:43 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Tylko medycyna niekonwencjonalna coś zdziała bo konwencjonalan się wyczerpała. Ale dajemy radę. Tylko Piratek nie chce ze mną spać. Chyba mu duszno jest. Brzuchol zaokrąglony, ale jest przynajmniej 2 razy siku w ciągu doby. Może mnie dzisiaj zaskoczy 3 raz :-)

Dzwoniłam własnie w sprawei Shani. Ma podejrzenie przepukliny bo górna część płuc czysta a dolna ciemna. W środę jadę na kontrast. Będziemy robić fotki. Powiedzcie mi prosze jak zacznę świeci. Przy Piracie już 4 razy. Prz ręce i nodze mojej po raz, prz zębach raz. Chyba limit wyczerpałam
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 16, 2009 10:50 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

AKIMA,
teraz się wyłączam. Wracam za parę godzin.
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 16, 2009 11:04 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro.

Wiga ty się oglądnij za siebie i zobacz czy Ci skrzydła nie urosły bo Ty naszym Aniołem Stróżem jesteś :kotek:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 16, 2009 22:01 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Na czwartek umawiam Piratowi wizytę u kardiologa. do tej pory nikt nie sugerowal nic z sercem, a my dzisiaj z mama (jest pielęgniarką), doszłysmy do wniosku, że to serce może szwankować. Zobaczymy....

Pirat wtrząchnął cała saszetkę Kite Kata z pstragiem - niemiecka oczywiście. apetyt chłopak ma ale za mało pije ;-(

Pumba odstawiony do nowego domu. Niestety na ojca jak zwykle nie ma liczyc więc wzięłam taxi. Niedaleko, może 7 km od mnie, ale zapłacilam w 2 strony 50 zł bo podobno poza strefą bylo. No ładnie! Ale czasem pieniądze są niewazne gdy stres jest za duzy i głowa puchnie od myslenia kto mógłby pomóc. Jak zwykle nikt, ale do tego zdąrzyłam sie już przyzwyczaić. Pumba ma fajowy dom, z 3 labradorami. Pani labrador pokochała Pumbę od pierwszego wejrzenia. Sa też dwa cudownej urody dorosle koty: jeden taki jak Pumba a druga trikolorka - widziałam wiele kotów ale tak pięknej trikolorki nie widziałam jeszcze nigdy. Zabrała Pumbie myszkę-zabawkę inie chciała oddać tylko warczała :1luvu:

Idziemy spać bo musze wstac przed 6. dobre nocki
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lis 17, 2009 7:57 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Kreatynina 7,95

Dzisiaj był potop w kuwecie z rana :ryk: Boczki jednak zaokrąglone, świadczą o tym że woda się zbiera :-( Są 3 możliwości: nowotwóer, serce i FIP. Ja stawiam na serce ale dotąd żaden wet nie chciał słuchać. Zobaczymy w czwartek po konsultacji z kardiologiem.

Śmiesznie Pirat czasem wygląda jak idzie z tym swoim wielkim brzuchem, jak dzieci z celiakią. Na chudych, prostych nóżkach. Skąd ten zanik mięśni - nie mam pojęcia!

Z rana cała saszetka jego. Dostał hormom tygodniowy i chyba ma apetyt.

W środę Shani, w czwartek kardiolog, w piatek na dyżur nocny do Chwastowskiego. Pełen program na tydzień.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lis 17, 2009 17:31 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro.

Akima pisze:Wiga ty się oglądnij za siebie i zobacz czy Ci skrzydła nie urosły bo Ty naszym Aniołem Stróżem jesteś :kotek:

:D :D :D
już jestem. Chyba się zatrułam. Od wczoraj dopiero teraz wstałam z łóżka. Nocka i ranek ....były straszne :cry:
------------------------

wiga138

[poprzednia][następna]