Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2022 0:45 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Nie wiem, za co cassica dostała takiego bana, ale uważam, że tzw. dożywotni ban mógłby być, jakby ktoś kota zamordował, ale nie za poglądy, sposób pisania i wszelkie inne poza-kocie sprawy.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 04, 2022 9:50 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

jolabuk5 pisze:Nie wiem, za co cassica dostała takiego bana, ale uważam, że tzw. dożywotni ban mógłby być, jakby ktoś kota zamordował, ale nie za poglądy, sposób pisania i wszelkie inne poza-kocie sprawy.

W pełni się z tym zgadzam

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 04, 2022 10:25 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

MaryLux pisze:
jolabuk5 pisze:Nie wiem, za co cassica dostała takiego bana, ale uważam, że tzw. dożywotni ban mógłby być, jakby ktoś kota zamordował, ale nie za poglądy, sposób pisania i wszelkie inne poza-kocie sprawy.

W pełni się z tym zgadzam

Zgadzam się.
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

Post » Nie wrz 04, 2022 10:49 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

izka53 pisze:rozmawiałam z casicą wczoraj o tym problemie. Nie wiem, ale wydaje mi się, że tematy stricte kocie, zwłaszcza dotyczace pomocy własnemu choremu kotu, powinny być wyłączone z bana. Bo fakt - na FB jest mnóstwo kocich grup. Ale Miau i jego społeczność jest jedyna w swoim rodzaju.
Ja się w wielu tematach z Kasią nie zgadzam, a potrafimy rozmawiać naprawdę dłuuugo, o kotach ofc. Może jakaś zbiorowa petycja do adminów o przywrócenie casicy, choćby tylko na podforum Koty, czy też Nasze Koty ? Bo Dżygit jest naprawdę trudnym tematem i może forumowa "burza mózgów" coś by pomogła.

Jestem za!

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Nie wrz 04, 2022 13:02 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

megan72 pisze:
izka53 pisze:rozmawiałam z casicą wczoraj o tym problemie. Nie wiem, ale wydaje mi się, że tematy stricte kocie, zwłaszcza dotyczace pomocy własnemu choremu kotu, powinny być wyłączone z bana. Bo fakt - na FB jest mnóstwo kocich grup. Ale Miau i jego społeczność jest jedyna w swoim rodzaju.
Ja się w wielu tematach z Kasią nie zgadzam, a potrafimy rozmawiać naprawdę dłuuugo, o kotach ofc. Może jakaś zbiorowa petycja do adminów o przywrócenie casicy, choćby tylko na podforum Koty, czy też Nasze Koty ? Bo Dżygit jest naprawdę trudnym tematem i może forumowa "burza mózgów" coś by pomogła.

Jestem za!

jeśli ktoś chce poprzeć - proszę o wpisy viewtopic.php?f=5&t=214752

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie wrz 04, 2022 13:42 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Nie wiem czy petycja coś da. Kiedyś już była cała dyskusja na forum właśnie w tej sprawie i nic. Może lepiej żeby osoba, która zna casicę, napisała pw do admina z wyjaśnieniem, że potrzebna jest pomoc dla jej kota i prośbą o umożliwienie jej dostępu do jednego działu/wątku.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie wrz 04, 2022 18:26 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Dobiega końca dzień pilnowania Bratu, podawania leków i sprawdzania do 14.20 czy trawa nie jest mokra w ogrodzie, bo ta łapka... :roll: Kolacja przyszykowana, o ósmej Pasiowa insulina i zamykamy koty w domu, żeby Bratu do głowy nie przyszedł nocny patrol za murkiem. I jeszcze będzie karmienie Godota, który nie biegnie, Godot pędzi łamiąc gałęzie na kolację :P
Łapka wydaje mi się od spodu ładnie zasklepiona, ale to dopiero jutro o 14-tej pani doktor obejrzy fachowym okiem.
Chyba Bratu na szczególnie obolałego nie wygląda, siłą musiałam zdejmować go z Pytona, bo chciał pokazywać jak ostrzy pazurki na konarze :roll: .
ObrazekObrazek
Miejmy nadzieję, że jutro będą dobre wieści, bo ja sobie raczej szycia i dwóch tygodni w kołnierzu nie wyobrażam...
I to by było na dobranoc i na dobry dzień jutro. Rano o ósmej ma być u mnie kominiarz, podobno przynosi szczęście i tego się trzymamy. Jutro też Dżigit casicy ma usg, dalej nie wiadomo co kotu dolega oprócz wątroby, bardzo się o niego martwi :( .
Izka53 zrobiła wątek z prośbą o poparcie umożliwienia powrotu casicy na forum. Cały post jest wyżej, a kończy się słowami:
-jeśli ktoś chce poprzeć - proszę o wpisy viewtopic.php?f=5&t=214752
Śpijcie spokojnie, nadchodzi kominiarz :ok: :ok: !
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie wrz 04, 2022 18:51 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Z łapką Bratu musi być dobrze!
W razie potrzeby - wiesz...

MaryLux

Post » Pon wrz 05, 2022 1:18 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

czitka pisze:Dobiega końca dzień pilnowania Bratu, podawania leków i sprawdzania do 14.20 czy trawa nie jest mokra w ogrodzie, bo ta łapka... :roll: Kolacja przyszykowana, o ósmej Pasiowa insulina i zamykamy koty w domu, żeby Bratu do głowy nie przyszedł nocny patrol za murkiem. I jeszcze będzie karmienie Godota, który nie biegnie, Godot pędzi łamiąc gałęzie na kolację :P
Łapka wydaje mi się od spodu ładnie zasklepiona, ale to dopiero jutro o 14-tej pani doktor obejrzy fachowym okiem.
Chyba Bratu na szczególnie obolałego nie wygląda, siłą musiałam zdejmować go z Pytona, bo chciał pokazywać jak ostrzy pazurki na konarze :roll: .
ObrazekObrazek
Miejmy nadzieję, że jutro będą dobre wieści, bo ja sobie raczej szycia i dwóch tygodni w kołnierzu nie wyobrażam...
I to by było na dobranoc i na dobry dzień jutro. Rano o ósmej ma być u mnie kominiarz, podobno przynosi szczęście i tego się trzymamy. Jutro też Dżigit casicy ma usg, dalej nie wiadomo co kotu dolega oprócz wątroby, bardzo się o niego martwi :( .
Izka53 zrobiła wątek z prośbą o poparcie umożliwienia powrotu casicy na forum. Cały post jest wyżej, a kończy się słowami:
-jeśli ktoś chce poprzeć - proszę o wpisy viewtopic.php?f=5&t=214752
Śpijcie spokojnie, nadchodzi kominiarz :ok: :ok: !

Uff, jaki Bratu jest pięknyyyy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon wrz 05, 2022 8:12 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Kominiarzy było dwóch czyli jeden za Bratu drugi za Dżygita :ok: .
Biedny Bratu, męczy mnie od szóstej rano, że koniecznie wychodzi, ale trawa mokra, niestety czekamy do popołudnia, czyli do po wizycie w lecznicy. Oglądam tę łapkę i oglądam, niby nic się nie paprze ani nie sączy, ale taka jakby skorupa od tego kleju to trzyma, a jak pęknie :roll: ?
Słońce u nas. I pogoda.
Czego i Wam życzę!
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 05, 2022 10:39 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Niestety bardzo niepokojące wieści po usg Dżigita casicy :( . Bardzo potrzebne będzie mocne wsparcie forum, dzielenie się wiedzą, doświadczeniem, wszystkim.
Cóż ja więcej mogę...
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 05, 2022 13:18 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Tzn jakie? :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon wrz 05, 2022 13:43 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Już chyba po wizycie Bratu w lecznicy? Jakie wieści?
Co jest potrzebne casicy?

MaryLux

Post » Pon wrz 05, 2022 16:43 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Bratu na szczęście się zagoił, ufff...
Ale jak to Bratu, zdążył przez te trzy dni pazurka sobie wyrwać w tej samej łapce, malutkiego.
Jego w lecznicy już doskonale znają, zawsze coś wykombinuje, no taki to urazowy kot. Jedno wyleczy, ale przy okazji drugie coś wymyśli i popsuje :roll: .
U casicy źle. Mam nadzieję, że sama będzie mogła pisać niebawem na swoim wątku, bardzo to potrzebne :(
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 05, 2022 22:53 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.Pilnie Zentonil dla cas

Albo z tego Bratu kosmiczna fujara albo bardzo pechowy kot 0_0
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

[poprzednia][następna]