Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 07, 2023 19:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Zazdrośnik, agresor, dominant, przemocowiec, ale jaki kochany :)

Jak Mopik w mlodosci. To znaczny zazdrosnikiem nie byl, bo byl jedynakiem, ale reszta sie zgadza. Mial za to specyficzne poczucie humoru. Wskakiwal na fotel, gryzl - mocno! - zone w kark i uciekal. Wyraznie go to bawilo. Ze mna tez probowal ale jak pare razy go dorwalem i potarmosilem zebami za kark (wcale nie delikatnie) to uznal, ze ze mna [tej] zabawy nie ma. Ale im byl starszy tym sie lagodniejsza pierdola robil. Ale w mlodosci byl z niego kawal skurwiela, szczerze mowiac.
Kiedys, po takim ugryzieniu, zona az sie poplakala z bolu, a potem powiedziala.
- A moze i lepiej, ze taki jest - przynajmniej nie bedzie rozpaczy jak kiedys odejdzie.
Ale byla, bo to byl juz inny kot.

Obrazek
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Czw gru 07, 2023 21:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Lifter pisze:
Katarzynka01 pisze:Zazdrośnik, agresor, dominant, przemocowiec, ale jaki kochany :)

Jak Mopik w mlodosci. To znaczny zazdrosnikiem nie byl, bo byl jedynakiem, ale reszta sie zgadza. Mial za to specyficzne poczucie humoru. Wskakiwal na fotel, gryzl - mocno! - zone w kark i uciekal. Wyraznie go to bawilo. Ze mna tez probowal ale jak pare razy go dorwalem i potarmosilem zebami za kark (wcale nie delikatnie) to uznal, ze ze mna [tej] zabawy nie ma. Ale im byl starszy tym sie lagodniejsza pierdola robil. Ale w mlodosci byl z niego kawal skurwiela, szczerze mowiac.
Kiedys, po takim ugryzieniu, zona az sie poplakala z bolu, a potem powiedziala.
- A moze i lepiej, ze taki jest - przynajmniej nie bedzie rozpaczy jak kiedys odejdzie.
Ale byla, bo to byl juz inny kot.

Obrazek

To jest absolutnie boskie zdjęcie Mopika <3 Pamiętam je :)

Twój opis Mopika to wypisz wymaluj, portret Knotka moich rodziców. Nigdy nie było wiadomo kiedy dostaniesz. Nodi nie jest taki ekstremalny, ale jak pierze Nemisię, to aż pierze leci :roll: Nam po prostu czasem przywali bo zupa była za słona, bo zamiast natychmiast podać przekąskę ośmielam się pogłaskać koteczka i takie tam nieporozumienia

A Nemisia pięknie zjada antybiotyk z mięsem, uff. Miamor przez moje roztargnienie pojechał do mamy bo zapomniałam, że to mamie ostatnio zamawiałam piasek. No ale jutro zakupy, więc odbierzemy.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw gru 07, 2023 21:23 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Tu caly jego mlodzienczy charakter w jednym ujeciu widac.
Tesknie za tym draniem. We wcieleniu demona i pierdoly, jeden pies, znaczy kot.
Sa trzy inne w domu, sa fajne, na swoj sposob.
Ale to nie calkiem to.
Obrazek

Lifter

Post » Czw gru 07, 2023 21:46 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Każdy był inny, każdy cudowny, każdy był kochany, każdy miał swój charakter, ale nie możemy się cały czas pogodzić z odejściem Dżygita
Wiem o czym piszesz :(
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie gru 10, 2023 18:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Jutro do pana doktora jedzie Nodi :201435
Markotny, kichający, gil, szczęśliwie gil przezroczysty a nie ropny.

Nemi dzisiaj wieczorem przyjmie ostatnią dawkę antybiotyku, nie kicha, żarłoczna jak przed infekcją.
Mam nadzieję, że nie zdąży się zarazić od Nodiego :roll: Mam nadzieję, że 3 dawki zyleksisu jej w tym pomogą/

Katarzynka01

Post » Nie gru 10, 2023 21:46 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nie dziękuję, martwi mnie drań :(

Katarzynka01

Post » Nie gru 10, 2023 22:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Oj, to taki stres... Dajecie coś na uspokojenie?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie gru 10, 2023 23:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nodi od piątku dostaje małą dawkę psychotropu w celu opanowania/wyciszenia zachowań agresywnych.
Nodiego nie stresuje jazda do weta, jest śmiałym kotkiem. Dopiero w gabinecie pokazuje na co go stać :)

Katarzynka01

Post » Nie gru 10, 2023 23:08 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Oby psychotrop zmniejszył stres! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon gru 11, 2023 13:36 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Uff, już po.
Infekcja, środki zaradcze dodupnie, od jutra dopyszcznie
Leczymy, obserwujemy.

Wydaje mi się, że psychotrop działa, podaję od piątku, Nodi znacząco mniej ma w sobie agresji (nie wiem czy to dobre słowo, może za mocne) albo buńczuczności i chęci dominacji. Mam nadzieję, że to kuracja a nie wpływ infekcji

Katarzynka01

Post » Pon gru 11, 2023 14:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Moze z wiekiem sie zmieni, Mopik im starszy tym bardziej byl pierdolowaty i wyciszony. Tak okolo 4-5 roku zycia zaczal sie zmieniac na lepsze, a majac 8 alt byl juz taka pierdola, ze mlody Kropek mu - doslownie - wlazil na leb.
Obrazek

Lifter

Post » Pon gru 11, 2023 16:03 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nodi ma 7 lat :wink: Nie łagodnieje z wiekiem. Wydaje mi się, że wręcz przeciwnie.
Gdy zabrakło ostatniego bufora, uspokajacza, którym był Dżygit, wszystko się zmieniło, a Nodi ogłosił się królem. Samozwaniec jeden :twisted:

No i Nemi. Będziemy wyjaśniać kwestię lekko przekroczonej fruktozaminy, a glukozą w normie, w górnej części normy.
W badaniu lab., jest tak:
Fruktozamina 300 (137 - 286)
Glukoza 7,4 (3,5 - 7,8)

Fruktozamina nie "bierze" pod uwagę stresu ale długotrwały może uwzględniać. Czekamy do początku stycznia, dajemy Nemi czas na wyciszenie (a wyciszamy Nodiego). Zaraz na początku stycznia robimy badania pod kątem ewentualnej cukrzycy. Tfu! Oby nie.
Nie pije więcej niż normalnie, nie siusia więcej niż normalnie. Mam nadziję, że to jednak stres i to podwyższenie parametru jest chwilowe.

Katarzynka01

Post » Pon gru 11, 2023 16:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

To juz 7 lat? A ja ciagle pamietam go jako mlodego kotka, Komtur zdaje sie pierwotnie sie nazywal. 0_0
Sprawdzcie te wyniki, fruktozamina powyzej normy jest nieco niepokojaca.
W razie czego trzeba mu nieco diete zmienic, choc zapewne nie bedzie tym zachwycony, Mopik absolutnie zignorowal wszelkie BARFy i karmy dla cukrzykow.
Obrazek

Lifter

Post » Pon gru 11, 2023 16:16 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Czas pędzi prawie z prędkością światła :| (nie ma ikonki wyrażającej melancholię)
Wczoraj przywieźliźmy, a okazuje się, że to już 7 lat 8O
Komtur, Herman von Salza, Krzyżak było sporo propozycji a w końcu został przy imieniu, które mu nadano w Morągu.

W pierwszym tygodniu stycznia będziemy sprawdzać co tam w Nemi siedzi, oby nic. Też martwi mnie ta fruktozamina, okropnie. Wet też chce koniecznie to sprawdzić, już mówił mi o zmianie diety w razie W.
Na początek chyba w ogóle odstawię jej przekąski z suchej karmy, przynajmniej tyle.

Katarzynka01

[poprzednia][następna]