Aga i koty..Jan u mnie/prosimy o zamkniecie:)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 10, 2009 22:24 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Jeśli je, nie wymiotuje i nie ma biegunki, to kroplówki zbyteczne.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw wrz 10, 2009 22:27 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Tinko ale Liza je. Mniej niz zwykle ale je. Lubi suche i/d i wcina. Mokre mniej chetnie ale kurczaczek gotowany jest ok i calkiem niezle jej wchodzi. Kupa jest codziennie piekna u uformowana.
Nie wiem czy jest sens ja stresowac. ALe moze nie mam racji....:(( sama juz nie wiem. Jednen wet mowi ze kroplowki inny ze nie....ja juz glupia jestem. Poznan duzy a weta do ktorego mam zaufanie w sumie zadnego:((
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw wrz 10, 2009 22:36 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Aga - ja na wynikach się nie znam :oops: Ale te, które wpisałaś wyglądają na dobre, tak generalnie :ok: Najważniejsze jednak jest to, że Liza dobrze się czuje - i tego bym się trzymała. Przecież LECZYMY KOTA A NIE WYNIKI - a stres związany z ciąganiem kota na kolejne badania może zaprzepaścić dotychczasowe efekty.
Ja dzisiaj podjełam decyzję, że przestaję męczyć Puszkina leczeniem - po ponad 3 tygodniach kroplówek i antybiotyków, u 15-letniego Puszkina stwierdzono pogorszenie prawie wszystkich parametrów - a kot dobrze się czuje. Wiem, że to kontrowersyjna decyzja, ale ją podjełam.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 10, 2009 22:37 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Aga, hematokryt wynosi wg ostatnich badań 44,2, a więc odwodnienia nie ma. Jeśli Liza ładnie je, nie wymiotuje i nie ma biegunki, to kroplówki bym jej odpuściła. Jeśli sytuacja by się zmieniła, to skonsultowałabym się z wetem co do podawania kroplówek. Musisz działać na wyczucie i być elastyczna.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Czw wrz 10, 2009 22:43 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Aleksandra59 pisze:Aga - ja na wynikach się nie znam :oops: Ale te, które wpisałaś wyglądają na dobre, tak generalnie :ok: Najważniejsze jednak jest to, że Liza dobrze się czuje - i tego bym się trzymała. Przecież LECZYMY KOTA A NIE WYNIKI - a stres związany z ciąganiem kota na kolejne badania może zaprzepaścić dotychczasowe efekty.
Ja dzisiaj podjełam decyzję, że przestaję męczyć Puszkina leczeniem - po ponad 3 tygodniach kroplówek i antybiotyków, u 15-letniego Puszkina stwierdzono pogorszenie prawie wszystkich parametrów - a kot dobrze się czuje. Wiem, że to kontrowersyjna decyzja, ale ją podjełam

Aleksandro, nie zapominaj, że Puszkin ma 15 lat, a Liza 1,5 roku. Przepraszam, nie pogniewaj się, jeśli napiszę, że takie porównanie jest bez sensu.

Tinka07

Post » Czw wrz 10, 2009 22:47 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Tinka07 pisze:Aga, hematokryt wynosi wg ostatnich badań 44,2, a więc odwodnienia nie ma. Jeśli Liza ładnie je, nie wymiotuje i nie ma biegunki, to kroplówki bym jej odpuściła. Jeśli sytuacja by się zmieniła, to skonsultowałabym się z wetem co do podawania kroplówek. Musisz działać na wyczucie i być elastyczna.

bede...dzieki. Obserwuje ja caly czas. Jak tylko zauwaze zmiane w zachowaniu to bede dzialac. Co oczywiscie nie zmienia faktu badan i USG
Obrazek

aga9955

Post » Czw wrz 10, 2009 22:48 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

A kiedy wraca Twój?
Tak pytam, bo jak Liza je, kupiszony są ładne, bawi się, to może jednak dać na razie spokój z kłuciem? Czy kroplówka to jest (nie wiem, nie znam się) jakaś tak rzecz, na którą trzeba się umawiać kilka dni naprzód? bo jeśli nie, to w zasadzie w razie potrzeby można podskoczyć, a po co targać kota po przychodniach.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw wrz 10, 2009 23:00 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Tinka07 pisze:
Aleksandra59 pisze:Aga - ja na wynikach się nie znam :oops: Ale te, które wpisałaś wyglądają na dobre, tak generalnie :ok: Najważniejsze jednak jest to, że Liza dobrze się czuje - i tego bym się trzymała. Przecież LECZYMY KOTA A NIE WYNIKI - a stres związany z ciąganiem kota na kolejne badania może zaprzepaścić dotychczasowe efekty.
Ja dzisiaj podjełam decyzję, że przestaję męczyć Puszkina leczeniem - po ponad 3 tygodniach kroplówek i antybiotyków, u 15-letniego Puszkina stwierdzono pogorszenie prawie wszystkich parametrów - a kot dobrze się czuje. Wiem, że to kontrowersyjna decyzja, ale ją podjełam

Aleksandro, nie zapominaj, że Puszkin ma 15 lat, a Liza 1,5 roku. Przepraszam, nie pogniewaj się, jeśli napiszę, że takie porównanie jest bez sensu.

Tinko - nie pogniewam się, bo informacja o Puszkinie była tak "obok", a nie jako porównanie do sytuacji ze stanem zdrowia Lizy. Może popełniłam błąd pisząc o Puszkinie - przepraszam :oops: Już więcej pisać nie będę :oops:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 10, 2009 23:20 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Olu kochanie.....mysle ze Tinka nie miala nic zlego na mysli. Puszkin jest zdiagnozowany. Wiesz z czym walczysz. Liza nie do konca ma postawiona diagnoze ,a bez tego nie mozna leczyc:( a ja trace grunt pod nogami. Jak znam wroga to dzialam. Olu kochanie zaprzestanie kroplowek u Puszkina jest jednym z rozwiazan ktore mozesz podjac. Czasem samo dopajanie kota nerkowego bez narazania go na stres jest lepsze niz uporczywe leczenie.
Obrazek

aga9955

Post » Czw wrz 10, 2009 23:25 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Ja tylko "z pewną taką nieśmiałością" przypominam o JEDZENIU DUŻEJ. milenap już mnie okrzyknęła Naczelnym Hurtowym Pilnowaczem Posiłków Forumowiczów, więc przy okazji dbam też o ... swój wizerunek medialny. :ryk:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw wrz 10, 2009 23:29 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

zabers pisze:Ja tylko "z pewną taką nieśmiałością" przypominam o JEDZENIU DUŻEJ. milenap już mnie okrzyknęła Naczelnym Hurtowym Pilnowaczem Posiłków Forumowiczów, więc przy okazji dbam też o ... swój wizerunek medialny. :ryk:

:1luvu: :1luvu: Olu
Bede jadla przysiegam...
Obrazek

aga9955

Post » Czw wrz 10, 2009 23:30 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

No tak Ola, trzeba wykonywać obowiązki :lol:

Aga, ja bym się skupiła na usg i na pobraniu krwi, ale takim, zeby już za jednym zamachem zrobic komplet badań. I wtedy można spokojnie czekać na wyniki.

Co do nerkowców, ja Gluśka też tylko dopajam dosć mocno, kroplówkami się stresuje, wiec póki nie jest to konieczne, to tez wole wariant dobry dla niego. Tak, jak pisze Tinka, najważniejsza jest elastyczność i dopasowanie do konkretnego kota.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw wrz 10, 2009 23:36 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

milenap pisze:No tak Ola, trzeba wykonywać obowiązki :lol:

Co racja, to racja. I nie ma "przebacz". Obowiązki "funkcyjnego" - rzecz święta! :lol:
Всегда готов! :wink:

zabers

Post » Pt wrz 11, 2009 0:06 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

Lulu gania z Liza:))) caly czas wie bawia. Miod na moje serducho. Galopady i dzikie gonitwy. Nawet nie przeszkadza mi demolka moich mebli :1luvu: :kotek:
Obrazek

aga9955

Post » Pt wrz 11, 2009 0:11 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom/wyniki...

No i takie wieści lubimy :D

Aga, musisz jeść, bo Ola nie odpuści :wink: :lol: a my będziemy Jej pomagać :twisted:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

[poprzednia][następna]