DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 18, 2009 8:13

Wielbłądzio pisze:
Anuk pisze:Też stanę w obronie bab!
Koczurki są takie prostolinijne: żreć, miziać, spać... ;)
A Mufećka ma tyle osobowości! Ona jest chodzącą osobowością. Ona ma przyzwyczajenia. Ona ma zasady! Ona ma potrzeby wyższe.
:)

Taaa. A ja mam takich 'chodzących osobowości' pięć (Bidzi oczywiście nie liczę, w niej nie ma ani grama agresji, zazdrości itp.), jedna gorsza od drugiej :twisted: :twisted: :twisted: Nornika napada i zapamiętale tłucze Dziczyznę zupełnie bez powodu, Dziczyzna wrzeszczy wtedy jak opętana, Licho olewa i robi rozróby, Tadzik pacyfikuje słabszych od siebie i gości, Buśka panicznie nienawidzi reszty stada i jest chorobliwie zazdrosna... Wariatkowo :twisted: Dlatego zdecydowanie wolę te moje wszystkie trzy spasione, błogie, mruczące, przytulaste i gapowate syny-koczurki :1luvu:

Kurka wodna, jak mnie ten ząb napieprza :roll:

To skoro chłopaki są takie fajne, to czemu swoim najgorszym babom dałaś męskie imiona? :twisted:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob kwi 18, 2009 20:13

Wielbłąd może przejdź się z Busią na konsultację do dr. Uznańskiej lub dr. Czubek na Białobrzeską, skoro już masz robotę. Ja mogę Cię podwieźć jeśli ta nowa jest już zaszczepiona. Tylko to mogę Ci doradzić w sprawie Busi.

Ja bym chętnie wymieniła Ziutka na kota o ładnym umaszczeniu, najlepiej na NFO tygrysio pręgowanego :oops:

Odnośnie kastracji tego Twojego tymczasowego cuda zaraz wyślę pw. Gdzie są foty? :twisted:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob kwi 18, 2009 20:49

genowefa pisze:Wielbłąd może przejdź się z Busią na konsultację do dr. Uznańskiej lub dr. Czubek na Białobrzeską, skoro już masz robotę. Ja mogę Cię podwieźć jeśli ta nowa jest już zaszczepiona. Tylko to mogę Ci doradzić w sprawie Busi.

Ja bym chętnie wymieniła Ziutka na kota o ładnym umaszczeniu, najlepiej na NFO tygrysio pręgowanego :oops:

Odnośnie kastracji tego Twojego tymczasowego cuda zaraz wyślę pw. Gdzie są foty? :twisted:

Fota jedna już jest (byle jaka bo byle jaka), cyknięta dzisiaj rano podczas sjesty rzeczonego cuda... w łazienkowej umywalce :roll: Zaraz postaram się wrzucić.

Genowefo, nowa niestety nie jest jeszcze zaszczepiona, będzie pewnie na dniach (tylko gdzie i za ile :roll: ) - ale wetki z Białobrzeskiej (żeby nie było: wiem, że obie są bardzo dobre :wink: , u Uznańskiej bywałam kilkakrotnie z Ropkiem) raczej niewiele mogą poradzić, ta choroba ma po prostu taki przebieg i da się ją 'leczyć' (paliatywnie :cry: ) podobno tylko sterydami :crying: :crying: :crying: Istnieje jeszcze opcja homeopatii i być może tego też spróbujemy jako ostatniej deski ratunku - ale na razie się boję, początkowe stosowanie homeopatii może wywlec z organizmu ewentualne inne słabości, a Busiaczek i tak jest już strasznie zmarnowany :(
Anuk, moje Burasy to oddzielna kategoria :twisted: Natomiast wszyscy trzej faceci w czerni są :1luvu:

Uwaga, ważne:
REKLAMA :oops:
Bazarek dla Alusiowych Potfforów do remontu :wink: :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... highlight=
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob kwi 18, 2009 21:16

Oto i Godzilla w swojej własnej filigranowej osóbce :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trzeba będzie chyba wymyśleć jej jakieś bardziej zachęcające imię, to nie jest szczególnie marketingowe :roll: :wink:
Przez całą resztę nocy i przedpołudnie nadal wyła, obecnie JUŻ TYLKO od czasu do czasu powarkuje tudzież miauczy. Muczenia i szczekania szczęśliwie zaprzestała. Je, więc nie jest jakoś dramatycznie zestresowana. Uff. Tadzik i Lich nadal uciekają przed nią gdzie pieprz rośnie: Lich chyłkiem pod ścianami, a Tadzik na podkulonych łapach 8O Muszę poważnie rozważyć kwestię zatrzymania Godzilli na stałe :wink: :twisted:

Busiunia przełknęła parę chrupek, wcisnęłam w nią na siłę z 1/3 słoiczka gerbera, napiła się wody... I cały czas siedzi taka skulona i smutna :( Kiedy położyłam się na trochę zdrzemnąć (bo wiecie, ja dzisiaj wstałam bardzo wcześnie :wink: , przed 11 w dzień!!!), przylgnęła do mnie jak długa całym swoim chudym ciałkiem i śmierdzącym pyszczkiem, lepiła się na siłę i tak nachalnie patrzyła mi w oczy...
Boję się, że być może zostało nam już naprawdę niedużo czasu... Dlaczego...? Dlaczego akurat ona... :crying: ?

A ja jestem coraz bardziej zagrypiona :twisted: Ząb lekko ćmi, chyba mnie w ten sposób ostrzega i mobilizuje do wyleczenia go w porę :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 18, 2009 21:18

Wielbłądzio pisze:nowa niestety nie jest jeszcze zaszczepiona, będzie pewnie na dniach (tylko gdzie i za ile :roll: )

Może na Belgradzkiej potraktują Cię litościwie z tym szczepieniem Nie_Twojego_Kota skoro jesteś stałą klientką?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob kwi 18, 2009 21:20

Zadzwonię i zapytam :wink: Tylko muszę trafić na któreś z dwójki 'moich' lekarzy, ten trzeci nie zna litości :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 18, 2009 21:20

Godzilla prześliczna!

Kciuki nieustające za Busiunię! Musi być dobrze!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Sob kwi 18, 2009 21:23

A czy ona dostaje coś na ten stan zapalny w pyszczku?

Biedne stworzenie :(
Tak mnie zawsze strasznie boli, jak cierpią zwierzęta. Im się nie da wytłumaczyć, tak jak sobie, że ból jest sygnałem alarmowym, że coś się złego dzieje w organizmie.
I co niby taki kot ma z tym sygnałem alarmowym zrobić?
Też sobie natura sygnał alarmowy wymyśliła
:evil:
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Sob kwi 18, 2009 21:27

Aniu, dostała jeszcze w lecznicy coś przeciwbólowego na trzy dni, potem miało już nie boleć... W najbliższą środę jesteśmy zapisane na kontrolę, chyba do tego czasu będę ją tylko na siłę karmić... No chyba że miejmy nadzieję sama zacznie jeść... Wożenie autobusami w godzinach szczytu też temu szkieletowi nie służy :cry:

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 18, 2009 21:43

:(
Może znajdzie się transport?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Sob kwi 18, 2009 22:04

kurka ja tym razem nie mogę :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Sob kwi 18, 2009 22:06

Przy okazji wrzucania zdjęć Godzilli obrobiłam też te ukazujące oblężenie nowego drapaka przez szarańczę:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jakoś od samego początku nie miałam wątpliwości, kto pierwszy wykupi karnet na najwyższą leżankę dla Króla Zwierząt :twisted: :wink:

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 18, 2009 22:07

Wielbłądzio pisze:Oto i Godzilla w swojej własnej filigranowej osóbce :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Śliczniusia! :wink:
I za zdrówko Kasiu!

edit: te powyżej też słodkie! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob kwi 18, 2009 22:22

Bardzo bardzo słodkie!!! Korzystając z okazji, wspomnę zatem, że widoczny na dwóch ostatnich zdjęciach przepiękny marmurek nadal pilnie poszukuje nowego domu :idea: :twisted: Nie chciałabyś może odrobinę osłodzić sobie życia :mrgreen: ?

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 18, 2009 22:35

O Twoich pięknotach to już nie ma już jak pisać bo są śliczne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale Godzilla laska jest widać że kremowa i delikatna :1luvu: :1luvu: :1luvu: nikt nie uwierzy że może taaaakie dźwięki wydawać :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia][następna]