Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 23:11

Prośba o pomoc dla puchatych niemających szczęścia...
Dziewczyny z "krakowskiego oddziału" Puchatkowa wyciągają i ratują koty z różnych miejsc - teraz z Kielc.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4206124#4206124

Pieczarka pisze:Bardzo Was proszę o wsparcie szczególnie dla rudego kocurka. Trzeba go zabrać do chirurga bo szczęka wypada przy ziewaniu i ma problemy z sikaniem. Podobno jest wykastrowany. Trzeba mu zrobić diagnostykę bo może mieć kamienie czy inne cuda przez które cierpi.

Może zróbmy akcję takie jak robi puchatkowo 5 - 10 -15. Im więcej osób wpłaci takie nieduże kwoty to wspólnie uzbieramy na leczenie.

Proszę nie zostawiajcie mnie samej. Tam jest więcej kotów które będą wyciągane ale ja nie mam z czego leczyć.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto mar 24, 2009 21:23

cześć chłopaki, co u was słuchać?
Toril
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto mar 24, 2009 21:34

Szczepienie przeszło bez "atrakcji", uff. Tak się bałam o reakcję Sybirka, że macałam go bez przerwy przez dobę :twisted: .
Jeszcze tylko Trykot do zaszczepienia na wściekliznę, ale gwałtu nie ma. Myślałam, że może pojedziemy na działkę na święta, bo w tamtym roku była o tej porze wiosna. Nic z tego - śniegu pół metra, a zaspy pod dachem na półtora :( .

Moherowy je mięso samodzielnie - widać woli to od Orijena (ale musi być w trakcie głaskany) :twisted:. Świrki zazdroszczą, więc też głaszczę w trakcie kolacji :roll: .
Sybirek i Moher z futra zaczynają wychodzić, za to Trykot chyba jeszcze go przybiera - jest jak materac 8O , a na grzebieniu po czesaniu nie zostaje prawie nic.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto mar 24, 2009 21:39

Monostra pisze:Szczepienie przeszło bez "atrakcji", uff. Tak się bałam o reakcję Sybirka, że macałam go bez przerwy przez dobę :twisted: .
Jeszcze tylko Trykot do zaszczepienia na wściekliznę, ale gwałtu nie ma.

no i dobrze że nie ma bo by się działo :lol:

ufff jak dobrze że spokojnie poszło ja też zaczynam się bać bo czeka mnie to już za 4 miesiące :roll: (a jak nie czytałam miau to się nie bałam przy pierwszym Myśkowym szczepieniu :roll: )

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto mar 24, 2009 21:39

Nie ma wiosny, nie ma gubienia sierści 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto mar 24, 2009 21:47

alus1 pisze:ufff jak dobrze że spokojnie poszło ja też zaczynam się bać bo czeka mnie to już za 4 miesiące :roll: (a jak nie czytałam miau to się nie bałam przy pierwszym Myśkowym szczepieniu :roll: )

Sybirek okropnie reagował jednak na Fel-o-vax. Tylko on - z innymi kotami nie było problemu, ale już miałam stracha. Nie było pewne wcześniej, czy to reakcja na adiuwanty, czy na samo szczepienie, więc weci szukali jak najmniej obciążającej szczepionki. Nie było Purewaxu bez białaczki, więc dali Novicac Tricat. Pewnie Purevax z białaczką też byłby OK, ale wcześniej ciężko przewidzieć :( . Jedno jest pewne - nigdy więcej Fel-o-vaxu :evil:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro mar 25, 2009 7:13

Wszsytkie znajome koty na Fel O Vax IV reagowały koszmarnie. U Romka od razu poprosiłam o Tricat i (tfu, tfu ;)) nigdy nie było problemów

Romek też się ofutrza jeszcze :roll:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro mar 25, 2009 8:17

Bry też zimowo ;)
Jeszcze troszeczke, na Wielkanoc zapowiadają 20 stopni w plusie :D
Na pewno zdąży snieg odpłynąć w sina dal :twisted:

Ja szczepię Quadricatem albo Tricatem, bez sensacji. Na Felovaxa są moje uczulone ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro mar 25, 2009 9:01

cześć, ofurzone :D nasze, podobnie jak Trykot, też futra jakoś nie gubią... coś ta wiosna nas w jajo zrobiła :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 25, 2009 9:39

Nie lubie szczepien. Nigdy nie mialam problemow, ale nie lubie i juz. Nathalie szczepila Chanelle Felocellem i Lukocellem. A w zeszlym roku ma wpis z nazwa Nobivac Forcat i Leucogen. A na wscieklizne - Nobivac Rabies. Nigdy zadnych reakcji nie zaobserwowalam, moze jest troche senna. Maluchy dostaly to samo.
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro mar 25, 2009 16:21

Chat pisze:Nie lubie szczepien. Nigdy nie mialam problemow, ale nie lubie i juz. Nathalie szczepila Chanelle Felocellem i Lukocellem. A w zeszlym roku ma wpis z nazwa Nobivac Forcat i Leucogen. A na wscieklizne - Nobivac Rabies. Nigdy zadnych reakcji nie zaobserwowalam, moze jest troche senna. Maluchy dostaly to samo.

Maluchy :lol: . Nie wiem, czy masz tę świadomość Chat, ale już zawsze będziesz tak na nie mówić :lol: . Ja tak nadal nazywam Milkę, Kropkę i Frodo choć mają już ponad 3 lata :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Sob mar 28, 2009 14:32

Dawno nie było atrakcji - kotki grzeczne jak aniołki. Dziś Moher nadrobił :lol: . Zastanowiło mnie, że świrki chodzą za nim i wąchają go intensywnie. Jak zobaczyłam (i powąchałam :wink:) tył koteczka, to mało zawału nie dostałam - futro na spodenkach, wydmuszkach i spodzie ogona zlepione i intensywnie woniejące... miętą :twisted: . Towarzyszył przy porannym myciu i usiadł na otwartej tubce pasty do zębów. Jak wychodziłam z łazienki, to nadal siedział i się nie zorientowałam, więc zdążyło trochę podeschnąć...
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob mar 28, 2009 14:40

Monostra pisze:Dawno nie było atrakcji - kotki grzeczne jak aniołki. Dziś Moher nadrobił :lol: . Zastanowiło mnie, że świrki chodzą za nim i wąchają go intensywnie. Jak zobaczyłam (i powąchałam :wink:) tył koteczka, to mało zawału nie dostałam - futro na spodenkach, wydmuszkach i spodzie ogona zlepione i intensywnie woniejące... miętą :twisted: . Towarzyszył przy porannym myciu i usiadł na otwartej tubce pasty do zębów. Jak wychodziłam z łazienki, to nadal siedział i się nie zorientowałam, więc zdążyło trochę podeschnąć...

e tam, mieta to calkiem fajny zapach :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 28, 2009 14:49

Monostra pisze:Dawno nie było atrakcji - kotki grzeczne jak aniołki. Dziś Moher nadrobił :lol: . Zastanowiło mnie, że świrki chodzą za nim i wąchają go intensywnie. Jak zobaczyłam (i powąchałam :wink:) tył koteczka, to mało zawału nie dostałam - futro na spodenkach, wydmuszkach i spodzie ogona zlepione i intensywnie woniejące... miętą :twisted: . Towarzyszył przy porannym myciu i usiadł na otwartej tubce pasty do zębów. Jak wychodziłam z łazienki, to nadal siedział i się nie zorientowałam, więc zdążyło trochę podeschnąć...

jakby przysiadł na waleriance to by się działo :lol: :lol: :lol:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Sob mar 28, 2009 20:20

Zdaje sie, ze Moheru sie otwory koncowe popieprzyly. Chopok na pewno chcial sobie zeby umyc :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

[poprzednia][następna]