AgaPap i futra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2009 9:57 Re: AgaPap i futra - znaleziona bida -to nie ten domek był

AgaPap pisze:A musze sobie chociaż trochę pobuczeć tutaj, bo TŻ-towi tyle nabuczałam już, że nie chcę przegiąć. Nie dość że wczoraj wyszło tak jak wyszło z kotuchem, to on sam sobie zdaje sprawę, że w kłopoty finansowe to on nas wpędził i się gryzie z tego powodu. A jeszcze wiem dobrze, że jego rodzinka za moimi plecami mu gada i gada, tylko on taki jest milczek i mi nie powtórzy tylko w sobie dusi wszystko. :(

no to faktycznie, biedny TŻ i biedna Ty :( ale jesteście razem i macie siebie, to najważniejsze... tak mi mój TŻ mówi, jak wyję, że nie stać nas na to mieszkanie, a wyprowadzić się nie mamy dokąd, chyba pod most tylko :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro gru 09, 2009 10:03 Re: AgaPap i futra - znaleziona bida -to nie ten domek był

Georg-inia pisze:
AgaPap pisze:A musze sobie chociaż trochę pobuczeć tutaj, bo TŻ-towi tyle nabuczałam już, że nie chcę przegiąć. Nie dość że wczoraj wyszło tak jak wyszło z kotuchem, to on sam sobie zdaje sprawę, że w kłopoty finansowe to on nas wpędził i się gryzie z tego powodu. A jeszcze wiem dobrze, że jego rodzinka za moimi plecami mu gada i gada, tylko on taki jest milczek i mi nie powtórzy tylko w sobie dusi wszystko. :(

no to faktycznie, biedny TŻ i biedna Ty :( ale jesteście razem i macie siebie, to najważniejsze... tak mi mój TŻ mówi, jak wyję, że nie stać nas na to mieszkanie, a wyprowadzić się nie mamy dokąd, chyba pod most tylko :(

No i siedem futerek do miziania aktualnie + dwa u mamy :D , które do tej pory ja też utrzymywałam głównie :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 09, 2009 13:22 Re: AgaPap i futra - znaleziona bida -to nie ten domek był

Ehh nie martw się, wiem - łatwo powiedzieć, ale niewielu jest takich co zawsze na wozie, większość raz tak, raz siak :(
Oby się wszystko poskładało do kupy :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro gru 09, 2009 16:55 Re: AgaPap i futra - znaleziona bida -to nie ten domek był

Aga trzymam wielkie kciuki, ten rok niebawem się kończy i niech kolejny biegnie Wam elegancko z górki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 09, 2009 19:41 Re: AgaPap i futra - znaleziona bida -to nie ten domek był

:ok: :ok: :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw gru 17, 2009 8:18 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Dzisiaj mija rok od kiedy odszedł od nas Lemurek. Cały długi rok, a ja pamiętam wszystko jakby to było wczoraj i cały czas zadaje sobie pytanie czy mogłam zrobić więcej :(

[*]Obrazek[*]

Mój ty najukochańszy chłopaczku....................................

No i oczywiście znowu ryczę
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw gru 17, 2009 8:21 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

[*]
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw gru 17, 2009 8:26 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Pamiętam Lemurka i twoją walkę o niego...
[*]

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 17, 2009 10:27 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Ja też nigdy nie zapomnę Lemurka, to pierwszy kot którego poznałam w Łódzkim schronisku.

Lemurku [']

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 17, 2009 10:30 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

miałam go wziąć na tymczas... śpij spokojnie, kochanie [']
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw gru 17, 2009 10:52 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Utkwił mi w pamięci ten kotek [']

AgaPap pisze:Dzisiaj mija rok od kiedy odszedł od nas Lemurek. Cały długi rok, a ja pamiętam wszystko jakby to było wczoraj i cały czas zadaje sobie pytanie czy mogłam zrobić więcej :(

To jest dołujące pytanie i każdy je sobie zadaje :( czasem niepotrzebnie, a jednak. Aga zrobiłaś dla Lemurka wszystko co można było zrobić. Żył na kredyt, a jednak żył bo był szczęśliwy i kochany. I to chyba najlepiej świadczy o tym, że zrobiłaś wszystko, a on to docenił.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw gru 17, 2009 11:03 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Aga, on miał najlepszy dom z możliwych.
Miał miłość i to jest najważniejsze!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw gru 17, 2009 14:47 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Etka pisze:Aga, on miał najlepszy dom z możliwych.
Miał miłość i to jest najważniejsze!

No miłości to mu u nas nie brakowało
:wink:

AgaPap

Post » Pt gru 18, 2009 8:45 Re: AgaPap i futra - Lemurek (') to już rok bez niego

Wczoraj jak wspominałyśmy z mamuśką ten smutny dzień to wyszło, że wtedy było dosyć ciepło i mój Tż nie miał żadnych problemów z wykopaniem dołu, jak chowaliśmy Lemcia na działce. A w tym roku śniegu prawie po kolana i ziemia zamarznięta.

AgaPap

Post » Wto gru 22, 2009 16:30 Re: AgaPap i futra - trzy lata z Czikitką

Dzisiaj obchodzimy 3-cią rocznicę wprowadzenia sie Czikuni w nasze skromne progi. :1luvu:
I życzymy sami-sobie, żeby jeszcze wiele lat z nami była, bo Czikitka to nasza pierwsza kocia miłość, nasza księżniczka i pieszczoszka. Kocica specjalnej troski, która dostała życie na kredyt chyba po to, żeby nas nauczyła miłości do kociejstwa. Schrowonana, starsza pani, której obecnośc w naszym domu cały czas jest słyszalna z racji tego, że Czika jak oddycha to wydaje dzwięki jakby gruchania gołębia. Jak chcę znaleźć gdzie się ukryła to wystarczy, ze dobrze posłucham, a zaraz sama zdradzi swoją obenośc. Niektórzy dziwią się jak my możemy mieszkać z kotem, który wydaje takie dziwne dzwięki i jak można przy tym spać. Ale dla nas to jest tak naturalne, że z obawą myślę nieraz o dniu gdy tego jęgolenia nam zabranie, bo niestety wiele lat życia na dworze odbiło sie na zdrowiu naszej Czikuni i ciągle nam coś dolega :(

A oto nasza pudełkowa dama

Obrazek

A tutaj z Felixem, z którym prowadzą cichą, a nieraz głośną rywalizację. Czikitka rządzi, bo jest najstrasza, a Feluś chciałby rządzić ,bo jest kocim "macho". I nieraz mu na to pozwala, ale do czasu, bo jak chłopak przegina, to parę szybkich dostaje z pazura po tym nakrapianym nosie i potem przez jakiś czas znowu jest względny spokój. Tutaj w rzadkiej chwili rozejmu :wink:

Obrazek

AgaPap

[poprzednia][następna]