Bunia lepiej:) Lusia chora:( Niunia i Gusia(FeLV+):(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2008 16:36

Za zdrówko Miecia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw cze 05, 2008 17:06

ja tez trzymam kciuki za zdrówko Miecia
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw cze 05, 2008 21:12

Mieciuchna bardzo dziękuje cioteczkom za trzymanie kciuków :D

Dzisiaj jest lepiej, jeszcze kaszle i smarka ale już nie tak bardzo.
Jutro do weta do południa, bo po obiedzie pracuję na chlebek.

Niunia już przychodzi do przedpokoju ze wszystkimi kotami jak wracam z pracy :D Jeszcze ucieka jak chcę ją pogłaskać, ale za to w kuchni mogę :D
troszkę niepewnie ale to już coś :D Wczoraj ganiała się z Franiem :D ale najbardziej lubi Kasiulkę :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 06, 2008 16:46

No to dalej kciuki za Miecia, żeby całkiem wyzdrowiał :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I za Niunię, żeby dawała się głaskać także poza kuchnią :lol: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Pt cze 06, 2008 16:58

Niunia i tak zrobiła postępy ogromne :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pt cze 06, 2008 20:43

Jak się czuje Miecio? Życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia :D
Niunia robi szybko postepy i pewnie niedługo będzie się pochała do Ciebie na kolana :D

Pozdrawiam serdecznie Ciebie, a futerkom przesyłam mnóstwo czułych mizianek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt cze 06, 2008 21:35

Dzisiaj Mieciu dostał kolejną porcję antybiotyku, to była szybka wizyta weterynaryjna bo wetka akurat szyła pogryzionego kota, niby tylko trochę pogryziony a okazało się że miał w środku też doszycia :(
W niedzielę znowu do lekarza z Mieciem i z Niunią na kontrolę usików.

Niunia wychodzi razem z kotami jak wracamy z pracy z TZ :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ja widzę że ona by chciała się poobcierać o mnie, tak jak robi to o koty, ale jeszcze ten lęk :( a minął już miesiąc jak jest z nami :D
Właśnie poganiała się z FRANIEM 8O ale się cieszę :D ... ale już wojuje z Kasieńką :D
Czasami je z kotami z jednego talerza, bez pchykania na siebie :D nie kuli się już, jak chcę ją pogłaskać :D :D :D laleczka moja piękna :1luvu:

Dziękuję cioteczkom za trzymanie kciuków za Miecia i pozdrawiamy bardzo serdecznie :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob cze 07, 2008 17:05

To biedny Miecio najeździ się solidnie do tej wetki. Dobrze, że leczenie daje rezultaty.
Nadal trzymam kciuki za zdrówko Miecia i żeby uszki Niuni były w porządku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A więc Niunia jest z Wami już miesiąc :!: Strasznie szybko to przeleciało. Jeszcze trochę i zacznie się ocierać także o Ciebie, jeśli już przestała kulić się odruchowo :D
Bardzo mi żal takich biednych, bojących się kotków. Ale jaka to potem radość, gdy taki kotek przestaje się bać i czuje się bezpieczny i szczęśliwy :D

Przesyłam mnóstwo mizianek dla całej Siódemki i pozdrowionka dla Was :D

mb

Post » Sob cze 07, 2008 22:12

Biedny Miecio. Mam nadzieję, że wkrótce wydobrzeje i będzie brykał z pozostałymi kotkami. Ja i moje tymczasiki trzymamy mocno kciuki i kciuczki za zdrowie Miecia :ok: :ok: :ok:

Serdecznie pozdrawiam z niestety chłodnego Krakowa, a całej Siódemce kotków przesyłam głaski i mizianie brzuszków :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob cze 07, 2008 22:33

Mieciu bardzo kaszle, kurcze, martwię się nie na żarty :( Nie jest to co chwila, ale porządnie.
Rano do weta zasuwamy :(

Dziękuję cioteczkom za trzymanie kciuków za Miecia :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 08, 2008 15:47

kasia86 pisze:Mieciu bardzo kaszle, kurcze, martwię się nie na żarty :( Nie jest to co chwila, ale porządnie.
Rano do weta zasuwamy :(

Dziękuję cioteczkom za trzymanie kciuków za Miecia :)

Biedny Miecio :(
Myślałam, że choróbsko już odpuszcza Mieciowi. Co wet na to kaszlanie :?:

No i oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Nie cze 08, 2008 16:52

Byłam rano u wetki.
Mieciu dostał kolejną porcję antybiotyku, a od jutra mam mu dawać w tabletkach przez 5 dni. Kaszlał u wetki też.
Niunia już ma prawie czyste usiki, pod koniec czerwca kolejna dawka szczepionki.
Pozostałe koty, Bunia, Lusia i Kubisia dostaly Scanomune na 7 dni, bo reszta już miała.

Dzisiaj jak czekałam w poczekalni do lekarza, to przyjechała dziewczyna tak około 30 lat, wysiadła z auta, wzięła kota niebieskiego, długowłosego na ręce bez żadnego zabezpieczenia! Główna, przelotowa ulica Pabianic, wystarczyłby moment...!!!
Kiedy powiedziałam jej, że nie powinno sie brać tak kota, to mnie praktycznie opierdzieliła, powiedziała że to nie moja sprawa i ona wie lepiej jaki jest jej kot.
Podziękowałam jej za to że jest taka miła :(

Druga sprawa.

Kiedy weszłam do tej samej poczekalni u weta, to tam już czekali z psem, jakiś rasowy ale ja się nie znam i kazali mi postawić kontenerek tak, żeby pies ich nie widział kota, bo on się zaraz rzuca na koty, tak mi powiedzieli!!!
Postawiłam kontenerek przodem, niech oni wezmą psa na smycz i założą kaganiec na pysk. Sama się bałam!!!
Zapytałam dlaczego uczą psa atakować koty? A oni mi odpowiedzieli, że wszystkie psy przecież atakują koty.

Pytam się was cioteczki czy ja oby jestem normalna? :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 08, 2008 20:21

to są właśnie ludzie którzy raczej a nawet na pewno powinni żyć sami bez zwierząt.....trzymam kciuki za kaszlącego Miecia i za Niunie żeby była co raz odwazniejsza
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Nie cze 08, 2008 20:38

mumka27 pisze:to są właśnie ludzie którzy raczej a nawet na pewno powinni żyć sami bez zwierząt.....trzymam kciuki za kaszlącego Miecia i za Niunie żeby była co raz odwazniejsza
Mieciu bardzo dziękuje a Niunia to już bawi się pod moimi nogami jak siedzę przy kompie :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 08, 2008 22:13

Mieciu trzymamy za ciebie kciuki!
pozdrowienia dla wszystkich! :)

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

[poprzednia][następna]