BANDA KULAWEGO X - PROŚBA O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2007 0:39

ziemowit pisze:
Femka pisze: Bungo też ma pomysł.
świat się zmienia 8O
:P

Femka pisze: Zaczyna to wyglądać jakoś sensownie. Tylko trzebaby całą tę akcję usystematyzować. Wtedy będzie skuteczniejsza.
chodzi Ci o systematykę pomocy jednej osobie czy tworzenie kalki dla takiej pomocy wielu osobom? 8)

żadnch kalek
żadnych zbiorówek
chodzi mi o pomoc dla Joli
obrabia samiuteńka olbrzymi teren

Skaska napisałam PW do carmelli i zaraz spróbuję do Szymkowej. Może też zechcą się włączyć.
Najpierw trzeba poznać skalę problemu, wielkość potrzeb, ich zakres. Na razie mamy pomysły, a jak będzie wiedza o potrzebach, to się pomysły skonsumuje.
Przy koordynacji służę pomocą.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto gru 11, 2007 0:42

Femka pisze:

Skaska napisałam PW do carmelli i zaraz spróbuję do Szymkowej. Może też zechcą się włączyć.
Najpierw trzeba poznać skalę problemu, wielkość potrzeb, ich zakres. Na razie mamy pomysły, a jak będzie wiedza o potrzebach, to się pomysły skonsumuje.
Przy koordynacji służę pomocą.

Ok, to ja czekam na dalsze informacje, co ustaliłyscie.

Potrzeby - przypuszczam - sa bardzo duze...

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto gru 11, 2007 0:42

Femka pisze: żadnch kalek
żadnych zbiorówek
a cożeś się tak odżegnała, jak - za przeproszeniem - diabeł od święconej wody, hę? :D
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Wto gru 11, 2007 0:43

ziemowit pisze:
Bungo pisze:Jest jeszcze Fundusz Dzidulcowy - za moich czasów chyba Jola nie była beneficjentką. Może teraz?
tyż nie możemy skojarzyć, żeby była

Bungo pisze: Coś czuję, że masz jakieś wątpliwości.... :?:
nie, nie - nie wątpliwości jako takie
to tylko sugestia takiego organizowania, żeby można je było kopiować przy kolejnych okazjach jak matrycę

Ziemowit,
moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga. Zajrzałam do wątku Joli i mnie rozwaliło. Jak sobie pomyślę, że byłam zasypywana aniołkami i koronami za kilka zasmarkanych Zarazków,to mi rumieniec wstydu na policzki wychodzi.

Tej dziewczynie trzeba pomóc w sposób konkretny. Co dalej - nie zastanawiam się teraz nad tym.
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 11, 2007 0:46

ziemowit pisze:
żadnych zbiorówek
a cożeś się tak odżegnała, jak - za przeproszeniem - diabeł od święconej wody, hę? :D

Ziemowitku uroczy itp - czy nie zauważyłeś - taki inteligentny, oczytany etc. :mrgreen: - że Polakom, a zwłaszcza forumowiczom - najlepiej wychodzą zwariowane i zupełnie nieprzygotowane akcje, vide cassus Meo :D

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto gru 11, 2007 0:46

ziemowit pisze:
żadnych zbiorówek

nie chciałam, żeby to tak zabrzmiało.
Nie mam nic dozbiorówek, bo sama w kilku jestem. Idea ze wszech miar słuszna.
Tym razem chodzimi oto, żeby skupić się na pmocy tej jednej dziewczynie. Bo naprawdę potrzebuje. Kto wie, czy nie urodzi się z tego coś większego i trwalszego. Ale to dopiero przyszłość. Na razie chcę skutecznie przeprowadzić to.
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 11, 2007 0:50

Femka pisze: moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga.
(...)
Co dalej - nie zastanawiam się teraz nad tym.
tak tylko podrzuciłem sugestię... może nie teraz... może kiedyś...

Femka pisze: byłam zasypywana aniołkami i koronami za kilka zasmarkanych Zarazków,to mi rumieniec wstydu na policzki wychodzi
czerwienisz się? oj, oj... :P
...ale to miłe - takie aniołki
i łagodzą charaktery :lol:
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Post » Wto gru 11, 2007 0:51

czacha mi paruje
idę spać
nie wiem, jak będę miała czas jutro w pracy, ale po powrocie mam nadzieję wiedzieć już coś więcej.
Działamy dalej

BARDZO WIELKIE DZIĘKI ZA DEKLARACJE POMOCY W AKCJI DLA JOLI. KOCHAM WAS ZA TO.
Jutro na pewno Marcelibu się włączy do roboty.
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 11, 2007 0:54

ziemowit pisze:
Femka pisze: moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga.
(...)
Co dalej - nie zastanawiam się teraz nad tym.
tak tylko podrzuciłem sugestię... może nie teraz... może kiedyś...

nie mówię nie
przecież forum po to jest, żeby pomagać.
Jak się urodzi coś większego, to ja będę się tylko cieszyć.

Najpierw Gwiazdka dla kotów Joli, potem sięzobaczy :D
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 11, 2007 0:55

Bungo pisze:
ziemowit pisze:
żadnych zbiorówek

Ziemowitku uroczy itp - czy nie zauważyłeś - taki inteligentny, oczytany etc. :mrgreen: - że Polakom, a zwłaszcza forumowiczom - najlepiej wychodzą zwariowane i zupełnie nieprzygotowane akcje, vide cassus Meo :D
Bungo - tak, zauważyłem, ale też zauważyłem, że taki spontan łatwo wpuścić w maliny manipulacji... to po emocjach idzie (abstrahując akurat od Meo bo to zauważyłem bardzo pozytywnie)
zauważyłem inszych rzeczy więcej, niż mi się chce pisać :roll:

a w radiu słuchałem komedii, że to jakiś spec od pr wziął się za marketing Polski i wymyślił, że hasło "Polak potrafi" będzie świetnie reklamować naszą narodową tą... no, przedsiębiorczość
znaczy - w radiu mówili poważnie, tylko ja boki zrywałem
...bo to Polak potrafi sobie poironizować, jak już jest zmęczony i nieufny :roll:

ziemowit

Post » Wto gru 11, 2007 1:00

Bungo pisze: Ziemowitku uroczy itp
(...)
taki inteligentny, oczytany etc.
a sobie zacytuję i się poczerwienię jak Femka z aniołkami, a co mi tam :P
:lol:

ziemowit

Post » Wto gru 11, 2007 1:00

ziemowit pisze:
Bungo pisze:
ziemowit pisze:
żadnych zbiorówek

Bungo - tak, zauważyłem, ale też zauważyłem, że taki spontan łatwo wpuścić w maliny manipulacji... to po emocjach idzie (abstrahując akurat od Meo bo to zauważyłem bardzo pozytywnie)

a w radiu słuchałem komedii, że to jakiś spec od pr wziął się za marketing Polski i wymyślił, że hasło "Polak potrafi" będzie świetnie reklamować naszą narodową tą... no, przedsiębiorczość
znaczy - w radiu mówili poważnie, tylko ja boki zrywałem
...bo to Polak potrafi sobie poironizować, jak już jest zmęczony i nieufny :roll:

nie kumbinuj, Ziemowit
w pomocy dla joli nie ma żadnej manipulacji, bo ona nawet biedna pewnie śpi i nie ma bladego pojęcia, co się tu wyprawia.

dlatego między innymi na razie nie chcę mysleć, czy będzie z tego coś większego, bo wtedy na pewno bardzo dojkładnie sprawdziłabym,komu, na ile i jak pomagać.
I czy nie ma "dajte lude". Ale wtedy to już spekulacje, kalkulacje i niewyjkluczone również manipulacje. Dlatego na razie skupiam się na Joli i po prostu pomagamy.
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 11, 2007 1:03

Femka pisze: nie kumbinuj, Ziemowit
no, dobra - dziś już nie będę :D

ziemowit

Post » Wto gru 11, 2007 1:07

ziemowit pisze:Bungo - tak, zauważyłem, ale też zauważyłem, że taki spontan łatwo wpuścić w maliny manipulacji... to po emocjach idzie (abstrahując akurat od Meo bo to zauważyłem bardzo pozytywnie)
Ja tylko w kwestii tego spontana - nie wiem, czy byłeś na wątku "Same puszki", o ktorym tu pisalam - też był dla Joli, to był własnie taki spontan, działy sie tam rzeczy przedziwne, a wszyscy świetnie sie bawili, licytując co popadnie (np siebie nawzajem) :mrgreen: Ja mialam na mysli zrobienie czegos podobnego ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto gru 11, 2007 1:10

skaskaNH pisze:
ziemowit pisze:Bungo - tak, zauważyłem, ale też zauważyłem, że taki spontan łatwo wpuścić w maliny manipulacji... to po emocjach idzie (abstrahując akurat od Meo bo to zauważyłem bardzo pozytywnie)
Ja tylko w kwestii tego spontana - nie wiem, czy byłeś na wątku "Same puszki", o ktorym tu pisalam - też był dla Joli, to był własnie taki spontan, działy sie tam rzeczy przedziwne, a wszyscy świetnie sie bawili, licytując co popadnie (np siebie nawzajem) :mrgreen: Ja mialam na mysli zrobienie czegos podobnego ;)

ja też
nawet w pierwszej kolejności zlicytuję Szczypiory :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]