Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 28, 2008 21:42

Łomatkozcórką! To ja bym musiała całe mieszkanie siatką pozabezpieczać, z wyjątkiem fragmentu kuchni, gdzie nie moga wchodzić i nawet już nie próbują (okolice kuchenki). :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ps: dziś dowiedziałam się, że Lucynka będzie mieć operację 20 czerwca. Ma torbielki w jajnikach i lepiej je usunąć niż pozwolić się zdegenerować. Mama obiecała, że kolejne futerko/sierściuszko wysterylizuje co by już takich przygód nie było :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro maja 28, 2008 21:56

To my już zaczynamy trzymać kcukasy za Lucynkę.
A jak je oduczyłaś wchodzenia do części z kuchenką. Haker ostatnio sie przypalił i co... po dwóch dniach już przebiegał po kuchence :evil: On ma jednak krótki rozumek.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro maja 28, 2008 22:03

Zaraz osiatkować wszystko ;) tylko roślinki wystarczy...
Kciuki za Lucynkę :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw maja 29, 2008 9:17

Dzięki za kciuki, Kochane Ciocie.

A od kuchenki oduczyłam... krzycząc :?
(głośno, b. głośno i stanowczo "Nie" albo "Nie wolno!" albo "Zejdź!" i jak trzeba było to dawałam palcami po nosie. Wiem, że brutalnie, ale teraz omijają blat kuchenki i nawet już nie próbują. Nawet młoda czyli Tasia już się nauczyła :) )
Ale poza tym to nic więcej. Niby wiedzą, że kwiatków nie wolno, ale tam jakoś nauka poszła w las... Widać instynkt roślinożerny silniejszy :twisted:
O siatce muszę pomyśleć, ale jak patrzę czasem na spryt tych futrzastych stworzeń to dochodzę do wniosku, że natura jednak bardzo poskąpiła gatunkowi ludzkiemu :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw maja 29, 2008 9:23

joshua_ada pisze:A od kuchenki oduczyłam... krzycząc :?
(głośno, b. głośno i stanowczo "Nie" albo "Nie wolno!" albo "Zejdź!" i jak trzeba było to dawałam palcami po nosie. Wiem, że brutalnie, ale teraz omijają blat kuchenki i nawet już nie próbują. Nawet młoda czyli Tasia już się nauczyła :) )

No patrz, a jak krzyczę "Siupsiupek, złaź ty cholero jedna!!!!!!!!!" albo "Złaź ty gadzie cholerny!!!!!!!!!!!!" albo po prostu "Zamorduję!!!!!!!" to nic nie pomaga :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw maja 29, 2008 10:40

genowefa pisze:
joshua_ada pisze:A od kuchenki oduczyłam... krzycząc :?

No patrz, a jak krzyczę "Siupsiupek, złaź ty cholero jedna!!!!!!!!!" albo "Złaź ty gadzie cholerny!!!!!!!!!!!!" albo po prostu "Zamorduję!!!!!!!" to nic nie pomaga :roll:

hmmm... widać nie bierze tego do siebie. Słysząc "gadzie cholerny" pewnie myśli, że do kogoś innego mówisz :lol:

Ale to ciekawe, bo tak przy kuchence krzyczę to na serio, a jak przy kwiatkach to wtedy używam "Bo ci zaraz urwę ucho!" albo "zaraz cię zamorduję" albo "d***pa będzie bita!" i wtedy, rzeczywiście jak grochem o ścianę. Może te nasze mądre kluchy jednak wiedzą, czują to, kiedy przymykamy na coś oko nawet jeśli grozimy? Bo kwiatki nie mają spokoju, a kuchenka - tak.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon cze 02, 2008 15:02

Na Hakera żadne metody wychowawcze nie skutkują.
Jak mówię stanowczo nie wolno i pacnę w nos ( wchodzić na kuchenkę) to ze spokojem przechodzi po niej i idzie zrobić sioo do zlewozmywaka lub oddaje mi, czyt. gryzie w nos lub w rękę :evil:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon cze 02, 2008 20:01

Coś Pańcia zapomniała o swoich krówkach, tyle dni bez wieści :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon cze 02, 2008 22:00

Bo jest tak błogo na pastwisku, że nie mam co pisać o łobuzerstwach, porannych pobudkach, wybrzydzaniu nad michami. Normalnie taki krówkowy słodki blues, yea :wink:

Tasia i Koci obok siebie przytulone. Miodzio!
Obrazek
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto cze 03, 2008 13:26

joshua_ada pisze:Bo jest tak błogo na pastwisku, że nie mam co pisać o łobuzerstwach, porannych pobudkach, wybrzydzaniu nad michami. Normalnie taki krówkowy słodki blues, yea :wink:

Co racja to racja, pobudki, łobuzerstwo to chleb powszedni posiadaczy krówek, albo krówek posiadających swoich Dużych ( zdecydowanie tak powinnam napisać :lol: )

joshua_ada pisze:Tasia i Koci obok siebie przytulone. Miodzio!
Obrazek

Ale słodkie :1luvu:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro cze 04, 2008 10:06

Trochę historii (i matematyki, hi hi)...

Obrazek + ręce i serce (i łazienka :twisted: ) Uschi i tanity + domek stały z Kocim i Noreczką = Obrazek

Cudna ta moja Tasinka! :love:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro cze 04, 2008 10:38

Ależ wyrosła :love:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro cze 04, 2008 12:46

joshua_ada pisze:Trochę historii (i matematyki, hi hi)...

Obrazek + ręce i serce (i łazienka :twisted: ) Uschi i tanity + domek stały z Kocim i Noreczką = Obrazek

Prawdziwa kobieta z tego maluszka się zrobiła :1luvu:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro cze 11, 2008 10:26

Niech się te upały już skończą. Zupełnie jakbym w domu klusek nie miała... Za to zaczynają szaleć późnym wieczorem, wtedy, gdy ja jestem w fazie zombie-lunatycznej i niestety szaleją w taki sposób, że ledwo napinając mięśnie szczęki powtarzam "zejdź łobuzie!" (wspinaczka po zasłonce) "nie wolno łobuzico!" (zjadanie roślinek) "ja wszystko widzę! Spokój ma być!" (wtedy gdy się boksują).
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro cze 11, 2008 10:45

U nas dzisiaj około piątej Siupsiupek z Cipcipkiem urządzili sobie galopadę po naszym łóżku :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]